lauantai 22. marraskuuta 2008

Hämeenlinnan judoseuralle 5 mitalia Kymijoki Shiaista ja 1 mitalin nuorten Finnish Openista 22.11.2008.

Yhteensä 19 ottelijaa lähti ottelemaan suomen suurimpaan nuorten kilpailuun Kouvolaan. Kilpailuun oli ilmoittautunut yhteensä 500 ottelijaa mm. Venäjältä, Ukrainasta, Latviasta, Virosta ja kaikista pohjoismaista sekä yksi ottelija jopa Japanista asti. Kilpailu on jaettu siten, että C- ja D-nuoret ottelevat Kymijoki Shiaissa ja B- ja A-nuoret Finnish Openissa.

Kymijoki Shiaista saalis oli 1 kulta, 2 hopeaa ja 2 pronssia.
Kultaa Hämeenlinnaan toi Sanna Paasimaa (DT-32 kg). Paasimaa voitti kaikki 4 otteluansa. Poolissaan yksi voitoista tuli venäläistä Timofejevaa vastaan. Ottelu oli tiukka ja Paasimaa painosti,.jonka seurauksena Venäläinen sai varoituksen, joka riitti ottleun voittoon 3-0. Paasimaa otteli myös D-poikien alle 34 sarjassa, jossa hän voitti kaksi ottelua ja hävisi yhden ja oli lopulta 7:s.
Pronssia samassa sarjassa (DT-32 kg) saavutti Sini Oinonen. Oinonen voitti oman poolinsa molemmat ottelut ipponeilla 10-0. Semifinaalissa Oinonen hävisi niukasti Kanervalle kokalla 3-0. Oinonen otteli myös poikien sarjassa DP-30 kg ja sai toisen pronssimitalin 1 otteluvoitolla.
Hopeaa DP-30 kg sarjassa sai Luukas Saha. Saha voitti poolissaan kaikki kolme otteluaan, joista kaksi nopeilla ipponeilla 10-0. Semifinaalissa vastaan asettui oman seuran Oinonen, jonka Saha voitti hienolla nostolla ipponin 10-0 arvoisesti. Finaaliin Saha sai vastaansa kovan venäläisen Orlovin. Orlov sai otteun alussa Sahan jalasta hyvän otteen ja jatkoi tilanteen loppuun asti ja sai kähmystään ipponin joka päätti ottelun.
Semi Salmi otteli hienosti hopeaa sarjassa CP-50 kg. Salmi sai loistoalun ensimmäiseen otteluun ja päätti sen pitävällä sidonnalla alle minuutissa ipponiin 10-0. Toinen ottelu oli huomattavan paljon tasaisempi Venäjän Mikhaylovia vastaan ja se venyi aina jatkoajalle asti. Salmi julistettiin voittajaksi tuomariäänestyksellä 3-0. Semifinaalissa Salmi voitti toisen venäläisen hienolla wazarilla 7-0. Finaalissa vastaan tuli ruotsalainen Blixt. Blixt teki Salmelle käsilukon, jota C-nuorissa ei ole salllittua tehdä. Tilannetta spekuloitiin, mutta ottelua jatkettiin ja se päättyi ruotsalaisen voittoon.
Ilman mitalia Kymijoki Shiaissa jäi tällä kertaa Aki Oinonen, Samira ja Samu Koivulahti, Matias Koivusaari, Wihersaari Eero, Aapo ja Otso, Saku Inget, Tuomo Viitala, Johannes Viherä ja Pessi Poropudas.

Finnish Openissa saalis oli 1 pronssi.
Sampsa Koivulahti saavutti pronssia sarjassa BP-55 kg. Ensimmäisen voiton Koivulahti otti venäläisestä Zubovista yukolla 5-0. Toisessa ottelussa Koivulahti ei ollut terävimmillään ja voiton veikin Nummelan Tommi Valtonen hienolla Kata-gurumalla 10-0. Keräilyyn Koivulahti lähti sisuuntuneena ja voitti ensin Ruotsin Malmqvistin wazarilla 7-0. Ottelussa pääsystä pronssiotteluun Koivulahti voitti Helsingin Chikaran Tervosen nopeasti hienolla käsilukolla 10-0. Pronssiottelussa vastaan asettui tämän vuoden Norjan mestari Simon Aas. Koivulahti määräsi ottelussa tahdin ja teki Aassille käsilukon, jonka seurauksena Aas luovutti ja Koivulahdelle ippon 10-0.
Lalli Nuorteva otteli BP-66 kg sarjassa. Nuorteva voitti ensin venäläisen Ginkovin kokalla 3-0. Toisen ottelun Nuorteva hävisi lopullista hopeamitalistia, Ruotsin Borneborgia vastaan kokalla 3-0. Keräilyssä Nuorteva voitti ensin Maskun Kössin ja tämän jälkeen Joensuun Karstilan ipponilla 10-0. Pronssiotteluun vastaan asettui Viron Andre Seppa. Seppa oli tällä kertaa onnekkaampi ja vei pronssin 7-0.
Evert Helkiö otteli BP-60 kg sarjassa. Helkiö saavutti yhden otteluvoiton, tämän vuoden ruotsin mestaria, Fredrik Sköldiä vastaan wazarilla 7-0.
Magomed Futijev otteli sarjassa AP-60 kg jääden tällä kertaa ilman otteluvoittoja.

Hämeenlinnan Judoseuran Elina Paulman otteli alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Kroatiassa 22.11.2008.

Elina Paulman oli ainoa nainen suomen viisihenkisessä joukkueessa, joka matkusti Zagrebiin Kroatiaan. Paulmanin ottelut oteltiin lauantaina.

Ensimmäiseen otteluun vastustajaksi asettui Liettuan Danaityte Dovile. Paulman aloitti räväkästi ja ajassa 1:18 hän sai heitettyä vasustajansa yukon arvoisesti. Heti seuraavasta aloituksesta Paulman heitti liettualaisen uudelleen, mutta tällä kertaa ipponin arvoisesti 10-0 ja ottelu päättyi siihen. Toiseen otteluun vastaan asettui Ranskan Clarisse Habricot. Ottelu oli varsin tasainen ja Paulman sai painostettua Ranskattarelle varoituksen ottelun alussa. Kun ottelua oli käyty hieman yli puolen välin Paulman yritti tehdä jalkaheittoa, jonka kuitenkin Habricot väisti ja jatkoi tilanteen omaksi edukseen ja teki ipponin arvoisen jalkaheiton ajassa 3,03, joka päätti ottelun. Ranskalainen hävisi seuraavan ottelunsa, lopullista Euroopan mestaria vastaan, ja tämä tarkoitti sitä, että Paulman putosi jatkosta. Ranskatar sitä vastoin pääsi jatkamaan keräilyihin, jossa voitti tulevat kolme ottelua ja eteni aina pronssimitaliin asti.
EM-kilpailut päätti Paulmanin loistavan kilpailukauden, johon kuuluu Suomen- ja pohjoismaiden mestaruudet, syyskauden world cupin hopea ja viikon takainen Finnish Openin voitto. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta ja vuonna 2012 Pulmanin päätavoiteita olevia Lontoon Olympialaisia.

lauantai 15. marraskuuta 2008

Luukas Sahalle kaksi judokultaa Iisalmesta 15.11.2008


Luukas Saha (10 v) heittää vastustajansa Iisalmen judokisoissa.

Hämeenlinnan Judoseuran Luukas Saha otteli kaksi kultaa lauantaina Iisalmessa judon Genelec-shiaissa. Saha oli taas ylivoimainen sarjoissaan. E-poikien alle 30 kilon sarjassa ensimmäinen ottelu päättyi viidessä sekunnissa ipponiin tai-otoishi -heitolla. Toisessa ottelussa Luukas sai yukon arvoisen heiton, josta hän sai ottelun voittoon johtaneen sidonnan. Kolmannessa kamppailussa käsikieppi toi wazarin ja voittoon päättäneen sidonnan.
D-poikien alle 32 kilon sarjassa Luukas teki ensimmäisessä ottelussa kaksi wazarin arvoista käsikieppiä voittaen siis ipponilla. Toisessa ottelussa oranssivöinen, 10-vuotias Luukas sai vastaansa vihreävöisen vastustajan, jonka hän voitti täysiaikaisessa ottelussa wazarilla ja useilla yukoilla: joku laski, että Luukas heitti tässä ottelussa ainakin 11 polvikieppiä. Sarjan kolmas ottelu päättyi 10 sekunnissa Luukaksen käsikieppiin, jolla hän varmisti sarjan kultamitalin.



lauantai 8. marraskuuta 2008

Elina Paulman sarjavoittoon Finnish Openissa 8.11.2008




Elina Paulman oli Finnish Open avauspäivän paras suomalainen sarjavoitollaan Vantaan Tikkurilassa. Paulamin hienoa suoritusta täydensivät hopea mitalillaan Heikki Haapa-Aho sekä pronssimitaleillaan Tatu Saarinen ja Akseli Halttu. Paulmanille Finnish Open voitto oli uransa toinen.
-Alkuottelut lähti käyntiin tosi tahmeasti. Sellaista väkisin painimista ja pakkopisteitä, Elina Paulman kommentoi otteluitaan.
-Siitä olen iloinen, että treenatut liikkeet toimi. Yksi uusikin liike tuli, kun tein ekaa kertaa elämässäni oikean puoleista palomiehenpyörää. Mistähän selkärangasta sekin liike tuli?
-Tavoitteena on Lontoon olympialaiset ja tulokset on ollut koko ajan nousujohteisia. Tässä kuussa lähden hakemaan mitalia Zagrebista alle 23-vuotiaiden EM-kisoista.
-Voima puolella olisi vielä kehitettävää, mutta judo on niin monipuolinen laji, että ei näitä matseja yhdellä ominaisuudella voiteta. Voimaa voi korvata oveluudella ja taidolla.
-Olen tällä hetkellä töissä Harvialan koulukodissa koulunkäyntiavustajana. Työnantaja on ollut täysillä mukana kannustamassa urheilemistani. Ja sitten kun olen töissä, teen hommani kunnolla. En minä osaa tehdä mitään asiaa vähän sinne päin. Sen minkä teen, teen kunnolla. Olis sitten kyse treenaamisesta tai töistä, Elina Paulman kertoo.
Alle 70-kiloisissa otellut Hämeenlinnan Judoseuran Elina Paulman voitti ensimmäisessä ottelussaan Hollannin Anita Honinghin 10-0. Toisessa ottelussaan Paulman voitti Uuden-Seelannin Mahana Cluthan 10-0. Kolmannessa ottelussaan Paulman kukisti Tanskan Tine Mölleskovin 3-0.
Välieräottelussa Paulman sai vastustajakseen Viron Anna Ovtsarenkon. Paulman otti ottelun alussa sidonnalla seitsemän pisteen suorituksen. Ottelun puolivälin paikkeilla Paulman teki Ovtsarenkolle ottelun päättäneen 10 pisteen arvoisen käsilukon. Näin ottelu Paulmanille 10-0.
Loppuottelussa vastustajaksi tuli Tanskan Tine Mölleskov. Paulman sai otteluun shokkialun, kun hän heitti vastustajansa viiden pisteen arvoisesti ensisekunneilla taaksepäin suuntautuneella jalkaheitolla. Kun ottelua oli käyty puolitoista minuuttia, Mölleskovia varoitettiin passiivisuudesta kolmen pisteen varoituksella. Kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia, Paulman heitti vastustajansa tehokkaalla käsivarsiheitollaan kymmenen pisteen arvoisesti. Ottelu ja mestaruus Paulmanille 10-0.

lauantai 1. marraskuuta 2008

Hämeenlinna Judoseuralle 14 mitalia Hontai Shiaista 1.11.2008

Lauantaina lähti 16 ottelijan ryhmä ottelemaan Vantaalle Hontai Shiaihin. Kilpailuun oli ilmoittautunut 150 ottelijaa.

Hämeenlinnan Judoseura saalisti 7 kultaa, 3 hopeaa ja 4 pronssia.

Pessi Poropudas voitti sarjan CP-50 kg hienolla esityksellä. Poropudas voitti oman poolinsa molemmat ottelut ipponeilla, mutta loukkasi hieman kylkeään toisessa ottelussa. Kylkeä hoidettiin jäällä ja sisuuntuneena matka jatkui semifinaaliin. Poropudas voitti sen hienosti ottamalla vastustajastaan pitävän sidonnan joka päätti ottelun 10-0. Finaalissa Poropudas sai vastaansa Tapanilan Suo-Yrjön. Ottelu kesti täyden ajan, mutta Poropudas sai hankittua wazarin 7-0 arvoisen suorituksen, joka riitti kultaan.
Matias Koivusaari joutui myös venymään sarjassa CP-55 kg. Poolissaan Koivusaari voitti ensimmäisen ottelun ipponilla 10-0. Toisen hän hävisi Espoon Jauhiaista vastaan. Semifinaalissa vastaan tuli toisen poolin voittaja Tikkurilan Auvinen. Koivusaari voitti tiukan ottelun hienolla ipponilla 10-0. Finaalissa Koivusaari sai revanssin Jauhiaista vastaan ja nyt voitto irtosi yukolla 5-0 ja hienosti ansaittu kultamitali.
Myös Samu Koivulahti taisteli kultaa sarjassa CP-42 kg. Poolissaan Koivulahti voitti ensimmäisen ottelunsa. Toisen hän hävisi Helsingin Laakkosta vastaan ja näin matka jatkui semifinaaliin, jossa vastaan asettui Helsingin Halonen. Koivulahti voitti yukolla 5-0 ja näin finaali häämötti, jossa uusinta Helsingin Laakkosta vastaan. Nyt Koivulahden asenne oli kohdallaan ja ottelun voitto irtosi niukasti kokalla 3-0.
Aki Oinonen voitti myös hienosti sarjan DP-55 kg kullan. Oinonen voitti kaikki 3 käymäänsä ottelua, joista 2 tosi hienoilla ipponeilla 10-0. Oinosen perheeseen toisen kullan toi sisko Sini Oinonen. Sini voitti molemmat sarjansa ottelut hienoilla ja nopeilla ipponeilla 10-0.
Jari Lehtinen voitti kultaa miesten sarjassa -66 kg. Lehtinen voitti molemmat ottelut hienoilla ipponeilla 10-0.
Sanna Paasimaa voitti DT-32 kg sarjan. Paasimaan ensimmäinen ottelu oli tiukin ja se olikin omaa seurakaveriaan Sini Oinosta vastaan, joka otteli tässä vanhempien sarjassa. Toisen ottelun Paasimaa voitti hienosti nopealla ipponilla 10-0. Sini Oinonen voitti tässä sarjassa toisen ottelunsa ja sai hienosti hopeaa.
Toisen hopean Hämeenlinnaan toi EP-30 sarjassa Luukas Saha. Saha voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, joista toisen nopealla 3 sek ipponilla 10-0. Finaalissa Orimattilan Rönkkö sai wazarin 7-0 arvoisen suorituksen, jota Saha yritti kiriä kiinni. Tällä kertaa aika ei riittänyt ja Saha joutui tyytymään hopeaan, mikä on hieno saavutus. Samassa sarjassa otteli myös Hämeenlinnan Samuli Koskinen. Koskinen voitti ensimmäisen ottelun hienolla lonkkaheitolla 10-0. Toisen ottelun Koskinen hävisi, mutta pääsi ottelemaan pronssista Tikkurilan Tikkaa vastaan. Koskinen oli vahvempi vieden pronssin yukolla 5-0.
Miesten ainoan hopean toi Simo Ansalahti sarjassa – 73 kg. Ensimmäisessä Ansalahti oli hieman unessa ja hävisi yukolla 5-0. Toisen ottelun terästäytynyt Ansalahti hoiti hienosti ipponilla 10-0. Viimeisen ottelun Ansalahti oli todella vakuuttava ja voitti sen uhrautumisheitolla 3 sekunnissa 10-0.
Pronssia toi Aapo Wihersaari sarjassa CP-42 kg. Ensimmäisen ottelunsa Wihersaari voitti mahtavalla käsiheitolla 10-0. Kaksi seuraavaa ottelua Wihersaari hävisi mutta tulos silti pronssia.
Sarjassa DP-50 kg Aleksis Villanen otteli myös pronssia. Villanen hävisi ensimmäisen ottelunsa hieman unisena, mutta loput meni sitten näytöstyyliin. Villanen voitti seuraavat kaksi ottelua ipponeilla 10-0. Samassa sarjassa otteli myös Johannes Viherä. Viherän ensimmäinen ottelu päättyi Johanneksen loistavaan uhrautumisheittoon ja 10-0. Viimeisen otteunsa Viherä hävisi siis seurakaverilleen Villaselle pronssiottelussa.
Viimeisen pronssin Hämeenlinnaan toi Evert Helkiö sarjassa BP-60 kg. Ensimmäisen ottelun Helkiö hävisi ja joutui keräilyihin. Keräilyissä Helkiö voitti kaksi ottelua, joista toinen oli pronssiottelu Hämeenlinnan Matias Koivusaarea vastaa. Helkiö voitti tämän lopulta ipponilla 10-0.