sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Hämeenlinnan Judoseuralle neljä hopeaa ja pronssi Porissa 21.2.2009.

Samurai Cup on kolmiosainen valiokilpailu/ näyttökilpailu A- ja B-nuorille. Cupin ensimmäiseen osakilpailuun Poriin, oli ilmoittautunut 146 judokaa.

Semi Salmi otteli sarjassa BP-55 kg. Ensimmäseen otteluun vastaan asettui Lindqvist Porvoosta. Ottelu kesti täyden ajan ja Salmi voitti kahdella yukon 5-0 arvoisella suorituksellaan. Toiseen otteluun tulikin astetta kovempi vastustaja, eli viime vuoden Suomen mestari Helsingin Tomas Tervonen. Ottelu kesti täyden ajan eikä suorituksia näyhty. Jatkoajan jälkeen Salmi voitti tuomarien lippuäänestyksellä 3-0. Semifinaalissa Salmi kohtasin Tikkurilan Auvisen. Salmi voitti jatkoajalla wazarin arvoisella lonkkaheitolla. Finaaliin tuli vastaan toinen helsinkiläinen, eli Faye Njie. Myös tämä ottelu oli varsin tasainen, ja voittajaksi selvisi Njie. Salmi sai kaksi varoitusta, jotka ratkaisivat ottelun Njielle. Hopeaa siis Salmelle.

Toisen hopean toi Sampsa Koivulahti sarjasta BP-60 kg. Ensimmäisen ottelun Koivulahti voitti jo muutamassa sekunnissa Helsingin Ollikaista vastaan. Koivulahti voitti ipponin arvoisella kiepillä 10-0. Toisen ottelun Koivulahti voitti viime vuoden Samurai Cupin voittajaa, Helsingin Verliniä vastaan. Voitto ratkesi vasta jatkoajan jälkeen tuomareiden lippuäänestyksen jälkeen äänin 3-0. Finaalissa nähtii taas tiukkaa taistelua Koivulahden ja Helsingin Hiilamon välillä. Jatkoajan jälkeen Hiilamo julistettiin voittajaksi lippuäänestyksellä 2-1. Aapo oli tällä kertaa parempi äänin 2-1, Sampsa sanoi ottelun päätyttyä.

Myös Lalli Nuorteva sai hopeaa sarjassa BP-73 kg. Ensimmäisen ottelun Nuorteva voitti Loviisan Kähärää vastaan hienosti sidontaipponilla 10-0. Toisen ottelun Nuorteva voitti jälleen ipponilla, Kankaanpään Santahuhtaa vastaan käsilukolla. Kolmas vastustaja oli Porin omaa poikaa Kuuri-riuttaa vastaan. Lalli määräsi ottelussa tahdin ja voitti sen hienosti ipponin arvoisella käsilukolla. Finaaliin vastaan asettui jo tutuksi tullut, Samuli Viitanen Tampereelta. Ainoan pistesuorituksen teki Viitanen ja se oli yuko joka riitti tällä kertaa voittoon.

Magomed Futijev oli lauantaina Hämeenlinnalisista pirten ottelija. Ensimmäiseen otteluun hän sai vastaansa Ähtärin Sipilän. Futijev selvisi vaikean ottelutyylin omaavasta Sipilästä lopulta yukolla 5-0. Toisen ottelun Futijev voitti Ipponilla Kurikan Rintalaa vastaan. Kolmas vastustaja oli ruskeavöinen, Nummelan Valtonen. Futijev määräsi ottelun tahdin ja sai tarvittavan wazarin, joka riitti ottelun voittoon. Semifinaalissa vastaan tuli toinen ruskeavöinen ja kovaksi todettu Espoon Juuso Nurminen. Futijev voitti ottelun lyhyessä ajassa hienolla käsilukolla 10-0. Finaalissa oli uusinta Ähtärin Riku Sipilää vastaan. Tällä kertaa Sipilä oli terävämpi ja voitti finaalin ipponilla 10-0.

Abdul Djoukaev otteli pronssia sarjassa AP-81 kg. Ensmmäisenä vastaan asettui Maskun Raumonen. Djoukaev ei ollut heti hereillä ja Raumonen onnistui jalkaheitollaan joka päätti ottelun. Toiseen otteluun vastaan asteli Kuopion Korhonen. Djoukaev teki ainoan pistesuorituksen ja voitti yukolla 5-0. Semifinaaliin vastaan tuli viime vuoden suomen mestari Helsingin Alli. Djoukaev taisteli todella hyvin Allia vastaan, mutta hävisi wazarilla 7-0.

Olli sanoi, että ihan hyvä tulos kaiken kaikkiaan, ottaen huomioon, että nämä oli ekat kovat kisat sitten nuorten Finnish Open. Tästä on ihan hyvä jatkaa, vaikka kirkkaimmat mitalit jäivätkin saavuttamatta.

maanantai 16. helmikuuta 2009

Hämeenlinna toiseksi paras seura Savonlinnassa 14.2.2009.

Hämeenlinnan judokat kunnostautui loistavasti Shikata Shiaissa lauantaina. Meitä lähti kisaan pieni 5 hengen ryhmä kisaajia ja saldona oli yhtä monta kultamitalia. Kisoissa oli mukana kaikkiaan 112 judokaa. Hämeenlinnasta mukaan lähti Samu ja Sampsa Koivulahti, Matias Koivusaari, Semi Salmi sekä Luukas Saha. Huoltajana/ kuljettajana/ videokuvaajana oli mukana myös kuvassa näkyvä Jarkko Salmi.




Pienemmistä sarjoista lähdettiin liikkeelle ja meiltä ottelemaan pääsi Luukas "Luke" Saha sarjassa DP-30 kg. Luukas sai ensimmäisenä vastaansa Lapinlahden Juho Karhusen. Ottelu oli Luken heiniä ja hän määräsi ottleun tahdin. Oteltuaan 31 sekuntia luukas oli paketoinnut Karhusen pitävään sidontaan, josta hieno ippon 10-0. Toiseen otteluun vastaan asettui jo aiemmin tutuksi tullut, vihreävöinen, Kuopion Juho Ahonen. Luke on otellut aikaisemminkin Juhoa vastaan voittaen tämän. Savonlinnassa ottelu oli tiukka, mutta Luke otteli hyvin saaden voittoon tarvittavat pisteet 7-0. Aivan loppusekunneilla Luke lähti tekemään uhrautumisheittoa, jonka Juho yritti väistää. Aika loppui kesken, joten emme tarvinneet jännätä olisiko pisteitä vastaliikkeestä tullut vai ei.




Seuraavana vuorossa tatamille oli Samu Koivulahti sarjassa CP-42 kg. Samun ensimmäinen vastustaja oli Lapinlahden Juho Pekkarinen. Samu otteli rutiinilla Juhoa vastaan, ja vaikka ottelu kesti täyden ajan Samu hallitsi. Samu sai ottelun edetessä tehtyä wazarin arvoisen kiepin, joka riitti lopussa ottelun voittoon. Toiseen otteluun vastaan asettui Kuopion Lari Koistinen. Tämä ottelu oli ensimmäistäkin selvempi. Samu sai heitettyä Larin jalkaheitolla wazarin arvoisesti voittaen ottelun 7-0. Samu teki lisäksi kolme muutakin jalkaheittoa, jotka kaikki toivat yukon, eli viiden pisteen arvoisen suorituksen.





Sitten oli Matias Koivusaari vuorossa sarjassa CP-60 kg. Matias otteli todella näyttävästi. Ensimmäinen vastustaja oli Iisalmen Jimi Koivisto. Matias ei kauaa aikaillut, vaan paketoi sidontaan Jimin 38 sekunnissa ipponin arvoisesti. Toisena vastustajana oli Savonlinnan Lassi Lehtisyrjä. Matias hoiti tämän ottelun 59 sekunnissa ja voitti ipponilla 10-0. Kolmas ottelu oli Matiaksen tiukin ja se kesti 1,33 min. Vastustajan, Pieksämäen Konsta Hännisen, Matias piti tiukassa sidonnassa tarvittavan ipponiin vaadittavan ajan. Viimeiseen otteluun Matias sai vastaansa Mikkelin Harri Ihalaisen. Matias ei kauaa aikaillut, ennen kuin heitti vastustajansa hienolla lonkkaheitolla 25 sekunnin ottelemisen jälkeen (kuvassa). Matias hoiti hienosti kaikki vastustajansa ennen täyttä aikaa.



Matias piti otella myös vanhempien BP-60 kg sarjassa, mutta valitettavasti hänelle nousi kuume oman sarjansa jälkeen, joka esti ottelemasta enää.







Semi Salmi otteli sarjassa BP-55 kg. Semi lähti kakemaan tuntumaa ottelemiseen Samurai Cupia ajatellen, joka otellaan 21.2.2009 Porissa. Semin ensimmäinen vastustaja oli Iisalmen Niko Röytiö. Röytiö on viime vuoden pohjoismaiden mestaruuskisojen pronssimitalisti. Ottelu kesti täyden ajan ja Semi hallitsi tilanteita mielin määrin. Pisteitä ei Semikään kuitenkaan saanut tehtyä varsinaisella otteluajalla, eikä myöskään jatkoajalla. Tuomariäänestyksen jälkeen Semi kuitenkin julistettiin voittajaksi äänin 2-1. Toiseen otteluun vastaan asettuin Eemeli Rantaeskola Joensuusta. Reilun minuutin ottelemisen jälkeen, mattotilanteessa, Semi sai hyvän otteen vastustajastaan ja teki käsilukon, jonka seurauksena Eemeli luovutti. Käsilukko oli Semin ensimmäinen, joka on päättänyt ottelun. Kolmanneksi vastustajaksi asettui toinen Joensuulainen, eli Teemu Pekkanen. Ottelu kesti täyden ajan, vaikka Semillä monta hyvää yritystä olikin päättää sen aikaisemmin. Semi julistettiin lopulta voittajaksi 5-0. Viimeiseen otteluun Semi lähti päättäväisesti ja kesti vain 39 sekuntia, ennen kuin Semi julistettiin voittajaksi.



Viimeisenä vuorossa oli Sampsa Koivulahti. Sampsa otteli tällä kertaa painoluokkaa ylemmässä BP-66 kg sarjassa, koska omassa ei ollut ilmoittautuneita kuin yksi judoka. Sampsakin lähtee Poriin ensi viikolla ja viimeisistä otteluista on jo kulunut muutama kuukausi. Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Kuopion Tommi Kekäläinen. Sampsa aloitti vauhdikkaasti, eikä Kekäläinen päässyt otteluun oikein mukaan. Ottelu kesti täyden ajan ja sen voitti Sampsa tekemällään wazarilla 7-0. Seuraavaksi vastustajaksi tuli sarjan ennakkoon kovin vastustaja, eli Joensuun Arttu Damski. Myös tässä ottelussa Sampsa piti vauhtia yllä ja olikin niskan päällä. Ottelun aikana Sampsan vauhti pysähtyi ja kokenut Damski käytti tilanteen heti hyväkseen tekemällä Sampsalle yukon arvoisen kiepin. Tämä yuko riitti lopulta Damskin voittoon pistein 5-0. Kolmas ottelu oli Kuopion Sakari Pääkköä vastaan. Ottelu kesti 1,19 minuuttia ja siinä aikana Sampsa kerkis hankkia yhden yukon, yhden wazarin ja ottelun päättäneen ipponin. Semifinaalissa vastaan asettui Lapinlahden pitkänhuiskea Tuomas Lahtinen ( kuvassa). Lahtinen oli päättänyt edelliset ottelunsa yhteensä alle minuutissa. Sampsa sai ajettua Lahtiselle yhden varoituksen, mutta muita suorituksia ei ottelun aikana nähty. Tuomarien lippuäänestyksessä Sampsa voitti äänin 2-1. Finaalissa Sampsalla oli mahdollisuus revanssiin Arttu Damskia vastaan. Sampsa aloitti pirteästi ja sai hankittua yukon. Damski aloitti painostamisen, minkä johdosta hän sai lopulta kuitattua yukolla. Taas jatkoaika edessä. Sampsa painosti ja piti vauhtia yllä. Jatkoajalla ei suorituksia nähty, joten mentiin jälleen lippuäänestykseen. Änestyksen Sampsa voitti selvin lukemin 3-0.






Kisat jatkuvat siis Samurai Cup I:llä Porissa 21.2.2009. Kilpailu on suunnattu A- ja B-nuorille ja se on yksi näyttökisoista ajatellen B-nuorten EM-kilpailuja ja EYOF (Euroopan Nuorten Olympia Festivaalit), jotka käydään Tampereella 18-25.7.2009.









sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Judoseuralle 10 mitalia Ice Power Cupista 31.1.2009.

Tampereelle piti alunperin lähteä 24 ottelijaa seurastamme, mutta sairastelu rokotti näistä 6 ottelijaa. Hienosti vuoden ensimmäinen kisa kuitenkin meni. 10 mitalista, 5 oli kultaa, 1 hopea ja 4 pronssia. Näillä olimme kilpailun kolmanneksi paras seura.

Kultaa toi Luukas Saha (DP-30 kg) voittamalla kaikki neljä käymäänsa ottelua hienoilla ipponeilla. Ennakkoon kovaksi tiedetty Vincent Påwals, kaatui tällä kertaa yllättävän helposti.



Myös Sanna Paasimaa taisteli kultaa sarjassa DT-33 kg. Sanna voitti kaikki kolme otteluaan ja yksi näistä tuli ipponilla. Samassa sarjassa pronssille otteli Sini Oinonen, voittamalla yhden ottelun. Sannan ja Sinin keskenäinen ottelu oli tiukkaa vääntämistä ja sen ratkaisu nähtiin vasta tuomarien lippuäänestyksellä Sannan eduksi 1-0.


Matias Koivusaari otteli hienosti kultaa sarjassa CP-60 kg, voittamalla kaikki käymäänsä ottleua ipponeilla 10-0. Yksi voitoista tuli Eestin Alex Siffiä vastaan semifinaalissa.

Miesten sarjoissa tällä kertaa otellut Magomed Futijev (M-60 kg), hoiteli oman poolinsa kahdella ipponilla. Semifinaalissa Mago voitti Riku Sipilän wazarilla 7-0. Finaalissa vastaan asettui Eestin Kalle Priit Peebo, jonka Mago jo voitti poolissaan. Tulos oli finaalissa sama ja Magomedille kultaa ipponilla 10-0.

Abdul Djoukaev otteli sarjassa M-81 kg hienosti. Abdul aloitti voittamalla ipponilla Eestin Randar Sikkin. Ippon voitot jatkuivat ja Abdul hoiti kaikki 4 vastustajansa pistein 10-0. Finaalissa Abdul voitti kokeneen, sinivöisen, Tuomo Kanniston.

Ainoan hopean Hämeenlinnaan toi Lalli Nuorteva sarjassa BP-73 kg. Lalli voitti oman poolinsa kolme ottelua ja kaksi näistä ipponeilla. Semifinaalissa ipponit jatkui ja näin Lalli finaaliin. Vastaan asettui Tampereen Samuli Viitanen, jonka Lalli voitti poolissaan. Finaalissa Viitanen terästäytyi ja voitti tiukan ottelun, joka ratkesi vasta jatkoajalla, pistein 7-0.

Samuli Koskinen (DP-34 kg) taisteli hienosti pronssia. Samulin pudotti keräilyihin Eestin Sven Puusepp. Keräilyissä Samuli voitti ensin yukolla 5-0. Pronssiottelun tiukan väännön Samuli voitti tuomarin lippuäänestyksen jälkeen 1-0.


Johannes Viherä taisteli myös hienost pronssia sarjassa DP-50 kg. Ensimmäisen ottelun Johannes voitti ipponilla 10-0. Toisessa ottelussa Johannes kaatui Eestin Robert Roosia vastaan ja matka kohti pronssiottelua. Pronssin itselleen Johannes hankki jälleen hienosti ipponilla 10-0.


Viimeisen pronssin toi ensimmäisessä kisassaan otellut Jalmari Virta (EP-38 kg).

Ilman mitalia tällä kertaa jäivät: Sikko Kaewaza, Albert Kauhanen, Robin Kauhanen, Joni Lyömilä, Aki Oinonen, Sauli Taipale, Joona Toivanen ja Miikka Vainio.

Seuraavat kisat, Shikata Shiai, käydään 14.2.2009 Kerimäellä.