keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Adlan Futijev ja Saku Laine ottelivat Alempien vöiden mestareiksi 28.3.2010.

Hämeenlinnan Judoseurasta lähti 8 kilpailijaa Vantaalle ottelemaan Alempien vöiden mestaruuksista. Kilpailu on tarkoitettu kelta- ja oranssivöisille judokoille.

Adlan Futijev otteli miesten (yli 15 v.) -66 kg:n sarjassa. Adlan voitti kaikki neljä käymäänsä ottelua, joista kaksi voittoa tuli ipponilla 10-0. Matkalla mestaruuteen kaatui Helsingin Heikkonen, Laukaan Könec ja Moilanen sekä Helsingin Ruokola. Adlan on hakenut ottelukokemusta kisaryhmän treeneistä. Hieno suoritus!

Saku Laine otteli poikien (alle 15 v.) -30 kg:n sarjassa myös kultaa. Saku oli liekeissään sarjassaan voittaen kaikki ottelunsa, joista vain ensimmäinen, Tikkurilan Kukkolaa vastaan kesti täyden ajan. Saku voitti kuitenkin yukolla 5-0. Ipponilla kaatui Tikkurilan Miettinen, Pajari sekä Oinas. Saku kerkis jo edellisenä päivänä hakea pronssin Hontai Shiai kilpailusta.

Leevi Valmu sai pronssin poikien +66 kg:n sarjassa yhdellä otteluvoitolla Mikkelin Hagertia vastaan (5-0).

Myös Henri Weck sai pronssia sarjassa P-38 kg. Henri ei hävinnyt kuin yhden ottelun ja sekin oli sarjan lopullista voittajaa vastaan. Henrin muut kolme ottelua päätty tämä voittoihin ja kaksi näistä ipponilla 10-0.

Niko Hakkarainen oli hienosti viides miesten -73 kg:n sarjassa kahdella ipponilla 10-0 voitetulla ottelullaan. Myös Janne Yli-Pirilä oli viides, sarjassa miehet -81 kg, kahdella voitollaan. Veljekset Joni ja Jere Lyömilä taisteli hienosti sarjassa P-34 kg.

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Kuvia Hontai-shiaista 27.3.2010




Hontai-shiaista tuli tuttuun tapaan tukku mitaleita. Tässä kuvia palkituista ja muutama tunnelmakuva tatamilta.


Sini tuplamestariksi.




Saku omassa sarjassaan pronssille

Jere hopealle
Oskarille pronssille
Akille ja Henrille C-poikien 60-kiloisten pronssi molemmille
Leevi hakee mitalin joka kisasta, nyt pronssia.
Samuli kolmikymppisten d-poikien voittajana
Tässä kolmen sarjan kaverukset yhteiskuvassa.
Luke vieraili itseään isompien sarjassa pronssin arvoisesti. Samuli ja Jere
menestyivät omissa sarjoissaan.
Sinin sidonnat alkavat käydä vastustajille pelottavan tutuiksi.
Samuli rytyyttää naapurikylän Thomppaa.
Luke nosteli päätä pitempiään ensin ylös ja sitten vauhdilla alas.


sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Lalli ja Sampsa taisteli SM-hopealle Joensuussa 21.3.2010

Lalli ja Sampsa jatkoi siitä mihin B-nuoret edellisenä päivänä oli lopettaneet.

Lalli aloitti, sarjassa A-73 kg, Helsingin Timo Suo-Yrjöä vastaan. Lalli otteli järkevästi halliten ottelua jämäkillä otteillaan. Suo-Yrjö sai passiivisuudesta neljä varoitusta, kun ei päässyt yrittämään omia tekniikoitaan. Lalli voitti siis ipponilla 10-0. Semifinaalissa Lalli sai vastaansa Tampereen Max Lehtisen. Lallin vahva otetaistelu puri myös Lehtiseen, joka ei päässyt omia tekniikoitaan tekemään. Lalli päätti ottelun upealla uchi-matalla ipponiin 10-0. Finaalissa vastaan tuli toinen tamperelainen Miikka Marttila. Lalli aloitti jälleen vahvalla otetaistelulla ja saikin pidettyä Marttilan hallinnassaan. Marttila otteli kuitenkin järkevästi ja näytti siltä, että hän odotti Lallin yrityksiä ja iski niihin omilla vastaheitoillaan. Ottelun loppupuolella Lalli lähti tekemään uchi-mataa, josta kumpikin judoka kaatui tatamiin. Tuomarit julisti pisteet Marttilalle, josta syntyi vilkasta keskustelua ja tuomarit kävi jopa videolta tarkastamassa mitä tilanteessa oikein tapahtui. Tuomarit pysyi kannassaan, että Marttila oli pysäyttänyt Lallin heittoyrityksen ja jatkanut tilanteen edukseen tekemällään vastaheitolla. Näin Lalli kirkasti viime vuoden pronssinsa hopeaksi.

Sampsa otteli A-60 sarjassa, johon oli ilmoittautunut peräti 21 judokaa. Sampsa aloitti Pieksämäen Juho Heikkilää vastaan. Heikkilällä oli omaperäinen ottelutyyli ja näytti välillä ettei Sampsa saa tätä kiinni ollenkaan. Saatuaan otteen Heikkilästä, Sampsa päätti kuitenkin ottelun nopeasti ippon-kieppiin 10-0. Toiseen otteluun vastaan asteli Tornion Matias Purtanen. Sampsa otteli sähäkästi eikä antanut mitään mahdollisuuksia Purtaselle. Tämänkin ottelun Sampsa päätti ennen täyttä aikaa ipponiin 10-0. Semifinaalissa tuli vastaan jo tutuksi tulleen Helsingin Faye Njie. Sampsa piti koko ottelun ajan vauhtia yllä ja hankki jo kaksi viiden pisteen arvoista yukoa ja lisäksi kaksi wazaria, joista Sampsalle ippon ja matka jatkui kohti finaalia. Finaalissa tulikin sitten jo vastaan Hämeenlinnaakin edustanut Helsingin Vadud Balatkhanov. Vadud on mustavöinen, joka ottelee viimesitä vuottaan A-nuorissa. Vadud on hallinut 66 kg:n sarjaa aikaisemmin ja oli nyt pudottanut 60 kg:n sarjaan. Sampsa ja Olli Paasimaa oli miettinyt etukäteen miten Vadua vastaan tulisi otella. Vaikka Sampsa otteli, kuten olivat sopineet, Vadun kokemus ja voima oli tällä kertaa liikaa. Vadu määräsi tahdin ja hankki jo yhden yukon matalalla tomoenagella. Toisella yrityksellä Vadu jatkoi tilanteen matossa ja sai Sampsan tiukkaan sidontaan, joka päätti ottelun ipponiin 10-0. Sampsalle kuitenkin hienosti hopeaa.

Semi Salmi, joka sai edellisenä päivänä B-nuorissa pronssia, aloitti myös A-60 kg:n sarjassa Ähtärin Riku Sipilää vastaan. Semillä oli hieman vaikeuksia päästä otteluun mukaan ja Sipilä päättikin ottelun käsilukolla ipponiin 10-0. Sipilä hävisi seuraavan ottelunsa Baltkhanovia vastaan, joten Semin ottelut päättyi siihen.

Sikko Kaewasa, jolla oli jo hopea edelliseltä päivältä B-nuorista, otteli A-66 kg:n sarjassa. Ensimmäinen vastustaja oli Helsingin Klaus Verlin, jonka Sikko voitti edellisenä päivänä. Ottelu oli tasainen, mutta Verlin haki revanssin ja voitti yukolla 5-0. Myös Verlin hävisi seuraavan ottelunsa ja se tarkoitti sitä, että Sikon ottelut päättyivät siihen.

Hämeenlinnalaisittain SM-kisat olivat kuitenkin ihan hyvät. Viisi judokaa ja viisi mitalia, oli Olli Paasimaan mieleen. Kaikki ottivat mitalit omissa sarjoissaan ja siitä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita.

Mahdollisia kuvia tulee myöhemmin.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Samu Koivulahti voitti SM-kultaa Joensuussa 20.3.2010

Hämeenlinnan Judoseuralle värisuora B-nuorten SM-kilpailuissa Joensuussa

B-nuorten SM-kilpailut käytiin lauantaina ja hämeenlinnalaisia oli mukana Samu Koivulahti, Sikko Kaewasa ja Semi Salmi.

Samu Koivulahti otteli kultaa sarjassa B-45 kg. Koivulahti aloitti terävästi voittamalla Helsingin Aku Laakkosen. Ottelua oli käyty noin minuutti, kun Koivulahti päätti sen kuristukseen, jonka johdosta Laakkonen luovutti. Toisen voiton Koivulahti otti Raision Tuuralasta yukolla 5-0. Yuko tuli, kun Koivulahden aktiivisen ottelemisen johdosta Tuurala sai kaksi varoitusta. Sama tulos tuli kolmannessa ottelussa, kun Helsingin Halonen sai kaksi varoitusta ja Koivulahti yukon 5-0. Viimeisen ottelun Koivulahti voitti Tampereen Suuripäätä vastaan, yukon arvoisella jalkakoukulla 5-0.

Sikko Kaewasa taisteli käsi vahvasti teipattuna hopeaa B-66 kg:n sarjassa. Kaewasalla oli käsi vielä tiistaina kipsissä. Kaewasa sai ensimmäisessä ottelussa luovutusvoiton Tikkurilan Auvisesta. Semifinaalissa vastaan tuli vahva Helsingin Klaus Verlin. Varsinaisella otteluajalla ei pistesuorituksia nähty. Jatkoajalla Kaewasa päätti ottelun, Yukon 5-0, taaksepäin suuntautuvalla vastaheitolla. Finaalissa tuli tuttu kaveri, eli Helsingin Remo Villanello. Kaewasa oli voittanut, paljon kilpailleen Villanellon kaksi edellistä kertaa Samurai Cup-rankingkilpailuissa. Tällä kertaa Villanello pääsi yllättämään Kaewasan mattotilanteessa tiukalla sidonnalla. Kaewasan viime vuoden SM-pronssi kirkastui näin hienosti hopealla.

Semi Salmi toi pronssia B-60 kg:n sarjassa. Salmi pääsi vapaalla toiselle kierrokselle, jolla hän voitti Naantalin Kantosen nopealla kipeillä, joka toi wazarin 7-0. Semifinaalissa Salmi kävi tiukan kamppailun, joka päättyi vasta jatkoajan jälkeen. Tuomareiden lippuäänestyksessä Pentti Suurhasko, joka lopulta voitti koko sarjan, katsottiin paremmaksi äänin 3-0. Pronssiottelussa Salmi sai vastaansa Kurikan Peltomäen. Salmi vei ottelua ja päätti sen hienolla, ipponin 10-0 arvoisella, kiepillä. Salmelle siis uusi viime vuoden SM-pronssinsa.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Aluemestrauuskisat Järvenpäässä 6.3.2010

11 judokaamme lähti hakemaan kovia otteluita Järvenpäästä. Tuomisinaan heillä oli kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia.

Leevi Valmu ja Samu Koivulahti ottelivat aluemestareiksi. Leevi otteli viisaasti voittaen kaksi ottelua ipponilla 10-0. Valmun vastustaja otteli kovalla vauhdilla, mutta Valmu teki tarvittavat pisteet, kun paikka tuli. Hieno saavutus vasta toisessa kilpailussaan Valmulta. Samu otteli myös pirteästi. Samu voitti molemmat käymäänsä ottelua aktiivisella ottelemisella, eikä päästänyt vastustajiaan mukaan otteluihin. Hyvä tulos näin kaksi viikkoa ennen A- ja B-nuorten SM-kisoja.

Saku Laine otteli hopeaa. Saku haki otteita aktiivisesti ja sai hyviä heittoja tehtyä. Saku taipui vasta finaalissa. Henri Hannula ja Samuli Koskinen ottelivat myös hopeaa.
Pronssia toivat Samira Koivulahti, Sauli Taipale ja Samuli Koskinen.

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Kuopio-shiai 6.3.2010

Hämeenlinnalaiskisaajat olivat jakaantuneet maaliskuun ensimmäisenä lauantaina kisaamaan sekä Kuopioon, että Järvenpäähän. Tässä kisaraportti Kuopio-shiaista. Matkaan lähdettiin hiihtoloman merkeissä viiden kisaajan ja muutaman huoltajan voimin.
Judoseuralaiskarkelot aloitti Sini D-tyttöjen 42kilon sarjassa joka on monta pykälää liian iso Sinille. Tästä huolimatta Sini pärjäili perinteiseen Judoseuralaistapaan. Sinillä oli päivän teemana pitävät sidonnat. Neljä matsia, neljä ipponsidontaa ja kulta matkaan.

Jere Lyömilä otteli ennakkoluulottomasti ja voitti kaksi ensimmäistä otteluaan taaksepäin suuntautuneilla ipponheitoilla. Toinen ipponvoitoista toi Jerelle ensimmäisen ulkomalaisnimen passiinsa venäläiskisaajan lentäessä komeasti selälleen. Nokian Niko Kinnunen oli tiukassa semifinaalimatsissa hivenen osaavampi ja Jere sai hienosti pronssia.

Velipoika Joni otteli todella hienosti voittaen kolme ensimmäistä otteluaan hienosti eri tekniikoilla; harai-goshilla, tani-otoshilla ja sidontaipponilla. Matkalla semifinaaliin kaatui mm. sarjan lopulta voittanut Kajaanin Roope Korhonen. Hänet Joni voitti harai-goshilla. Semifinaalissa Joni joutui kuitenkin tunnustamaan Sakuran kokeneen Emil Nykäsen paremmakseen.
Samassa sarjassa otteli myös Luke. Hän jyräsi vakuuttavasti oman poolinsa voittoon nopeilla ipponeilla. Semifinaalissa sattui harmittava työtapaturma Jonin poolin kakkosen Roope Korhosen asettuessa vastaan. Ottelun alkupuolella Roope lähti tekemään kouchi-garia johon Luke vastasi tani-otoshilla. Tästä molemmat selälleen. Tuomari näki tilanteessa Roopen tehneen aloitteen ja tuomitsi hänelle ipponin. Näin Roope pääsi kuittamaan viikkoa aikaisemmin Luken tekemän ipponin Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa. Sarjan finaalissa Roope yllätti myös Emil Nykäsen ja ansaitsi näin sarjavoiton. Pronssit siis hämeenlinnalaiskaksikolle Jonille ja Lukelle.

Luke osallistui myös itseään vanhempien C-poikien sarjaan jossa hän sai kolme itä-suomalaista voimapesää vastaansa. Ensimmäisessä ottelussa Luke vainusi paikan ja pääsi yllättämään perusteellisesti ja ipponin arvoisesti vastustajan sumi-gaeshilla. Toisessa ottelussa Luke päätyi käyttämään kosoto-garia ipponin arvoisesti ja jatkoi näin viikko sitten Kajaanissa alkanutta monipuolisen judon linjaansa voittaen ottelunsa aina eri heitoilla. Finaalissa vastaan asettui sarjan kolmas vihreävöinen Tomodachin väkevä Juho Ahonen. Juho laittoikin tuulimyllyn pyörimään ja tarjolla oli päivän vauhdikkain judo-ottelu. Luke yritti pysyä vauhdissa mukana tuikaten paikan tullessa yukon ensin o-goshilla ja toinen yuko tuli kesken jääneestä sidonnasta. Ottelun edetessä Luke pääsi paremmin mukaan peliin ja otti wazarin polvikiepillä ja toinen wazari tuli muutama sekunti ennen ottelun loppua kouchi-makikomilla. Näin sarjavoitto ja kulta Hämeenlinnaan.

Poikien C-60-sarjassa Aki Oinonen jatkoi mainioita hämeenlinnalaisotteita. Oinosen sisaruskunnan päivän teemana oli vahvat sidonnat joita harjoiteltiin ennen kisoja lämmittelyissäkin. Tästä on muistona punaiset jäljet kaulassa eräällä huoltajallakin :) Aki voitti kaksi otteluaan pitävillä sidontaipponeilla ja kruunasi päivän vain voittoja sisältäneen työnsä upealla goshi-gurumalla joka toi ipponin. Kultaa Akille.

Kotiintuomisina viideltä kisaajalta Kuopiosta oli siis kuusi mitalia josta kolme kultaista.


Sinin rento yhden käden sidonta



Luken ipponin tuonut sumi-gaeshi

Heiton alku
... ja heiton loppu


Hyvin hyvä sidonta




Sampsa ja Lalli taistelivat Viron avoimissa.

Sampsa ja Lalli lähtivät Viron Tarttoon kilpailemaan ja leireilemään. Kilpailuun oli ilmoittautunut n. 200 judokaa yhteensä yhdeksästä maasta. A-nuorten valmentajan, Markus Pekkolan, mukaan paikalla oli maiden parhaimmistoa.

Sampsa otteli A-nuorten alle 60 kg:n sarjassa. Sarjaan oli ilmoittautunut 14 judokaa. Sampsa aloitti Viron Nikita Lopuhhovia vastaan. Lopuhhov on B-nuorissa saavuttanut EM-pronssia. Ottelu oli tasaista ja Sampsa sai yukon tehtyä ja johti lähes koko ottelun. Virolainen sai kuitenkin tasoitettua ja mentiin jatkoajalle. Virolainen pyrki olemaan jatkoajalla aktiivinen, mutta pistesuorituksia ei nähty. Tuomareiden lippuäänestyksessa Sampsa katsottiin paremmaksi äänin 2-1. Toisessa ottelussa vastaan asettui toinen virolainen, Henri Ariva. Sampsa oli selkeästi niskan päällä ja päätti ottelun hienolla kiepillä noin minuutin ottelemisen jälkeen. Kolmas virolainen vastustaja olikin sitten jo viime vuoden, Viron Avointen, voittaja Ilias Aliev. Sampsa ja Olli oli tarkkailleet Alievin otteita ja suunnitteli taktiikan näkemänsä mukaan. Sampsa ei päästänyt Alievia missään vaiheessa tekemään omia tekniikoitaan. Sampsa teki monia kieppejä, mutta Aliev pääsi kiertämään niiden alta pois. Jatkoajallakaan ei tullut pistesuorituksia ja lippuäänestyksellä Sampsa katsottiin paremmaksi äänin 2-1. Finaalissa, Ruotsin tämän hetken ykkösjudoka 60 kg:n sarjassa, Alexander Lundqvist oli vielä liian kova vastustaja Sampsalle. Sampsa otteli rohkeasti, mutta vahva ruotsalainen teki ne voittoon tarvittavat pisteet ja vei kultamitalin uchi-mata wazarilla 7-0.

Olli Paasimaa oli mielissään siitä, että Sampsa on pystynyt voittamaan näitä tiukkojakin otteluita jatkoajallo monesti ennenkin.

Lalli otteli alle 73 kg:n sarjassa. Sarjaan oli ilmoittautunut mukavasti 32 judokaa. Lallin eka vastustaja oli Liettuan Paulus Kvietkauska. Paulus yritti selkeästi hidari-kieppiä tehdä, mutta Lalli esti nämä yritykset. Ottelun edetessä Lalli aloitti hallitsemaan ja haki rohkeasti omia yrityksiä. Lalli teki voitton tarvittavan yukon ja voitti ottelun 10-0. Toinen vastustaja oli Viron Artur Dubov. Lalli lopetti ottelun nopeasti Uchi-mataan, josta Lallille ippon 10-0. Kolmas ottelu olikin jo sitten kovempi, kun Ruotsin Tommy Macias tuli vastaan. Lalli lähti rohkeasti hakemaan uchi-mataa, mutta Macias väisti Lallin yrityksen ja jatkoi omalla vastaheitollaan, josta tuomittiin ippon 10-0. Allekirjoittaneen silmin näytti siltä, että Lallin pyyhkäisy olisi mennyt ohi, mutta videolta katsottuna Macias väisti. Keräilyssä Lalli sai vastaansa Viron Andre Seppan. Ottelu oli tasaista vääntö puolin ja toisin, mutta Seppa teki sen tarvittavan yukon ja voitti 5-0. Sekä Tommy Macias että Andre Seppa jatkoi hyviä otteitaan vieden molemmat sarjan pronssimitalit.

Lalli teki rohkeita yrityksia jokaisessa ottelussa ja otteli muutenkin pirteästi. Olli antoi ohjeita tatamin laidalla ja näistä Lalli selvästi paransi otteitaan otteluiden edetessä.

Kaaviot Viron Avoimiin löytyvät täältä. Valokuvia löytyy täältä.

Luukas Saha kävi hakemassa loistavasti kaksi kultamitalia aluemestaruudesta Kajaanissa. Luukas voitti kaikki käymänsä ottelunsa. Hienoa asiassa on se, että toinen mitaleista tuli sekä vanhempien että painavempien sarjassa CP-38 kg. Luukas ottelee normaalisti DP-34 kg:n sarjassa.


Kisat jatkuvat 6.3.2010 Järvenpäässä sekä Kuopiossa.