sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Aluemestaruuskisojen kuvasatoa

Tässä Johanna Lyömilän ottamia hienoja kuvia Porvoon kisoista.

Mukavaa Vappua kaikille!

t:Juniorijudo


Etelä-Suomen aluemestaruus 28.04.2012

Hämeenlinnan Judoseura toiseksi paras Etelä-Suomen Aluemestaruuksissa.

Etelä-Suomen avoimet aluemestaruudet järjetettiin viikonloppuna Porvoossa. Kilpailuun osallistui 190 judokaa 24:stä eri seurasta. Hämeenlinnalaisia osallistui 14 judokaa ja nämä saalisti 15 mitalia; 4 kultaa, 6 hopeaa ja 5 pronssia.

Samuli Koskinen otteli vakuuttavasti kaksi kultaa. Koskinen voitti oman sarjansa CP-42 kg kaikki ottelut ipponilla 10-0. Koskisen otteluista yksikään ei kestänyt minuuttiakaan. Koskinen voitti kultaa myös vanhempien sarjassa, eli BP-45 kg. Tässä sarjassa Koskinen voitti kaksi ottelua ja toisen niistä ipponilla 10-0.
Samuli Heinilä otteli myös CP-42 kg sarjassa hienosti hopealle. Heinilä voitti kolme ottelua ipponilla 10-0 ja ainoa tappio tuli finaalissa seurakaveria Koskista vastaan.

Saku Heinilä voitti kultaa DP-34 kg:n sarjassa. Heinilä voitti kaikki neljä käymäänsä ottelua ja kaksi niistä ipponilla. Finaali oli tasaista vääntöä ja voitto irtosi vasta tuomareiden lippuäänestyksen jälkeen Heinilän eduksi. Samassa sarjassa otteli myös Turpal Djoukaev joka otti kaksi otteluvoittoa ollen viides. Saku Heinilä otteli myös vanhempien CP-34 sarjassa ottaen kahdella voitolla pronssia.
Saku Laine toi neljännen kultamitalin sarjassa CP-38 kg. Laine otteli kolme voittoa ipponilla 10-0 ja hävisi tiukassa sarjassa yhden ottelun. Voittojen mennessä ristiin, Laine voitti kultaa ennen Kirkkonummen Hannulaa ja Helsingin Hukkasta.
Sini Oinonen saalisti hopeaa sekä CT-48 kg että BT-48 kg:n sarjassa. Oinonen voitti päivän mittaan 4 ottelua ipponilla ennen täyttä aikaa. Oinosen kanssa samassa sarjassa otteli myös Suvi Aulavuo joka oli lopulta neljäs.
Saku Inget otteli hopeaa BP-60 kg:n sarjassa. Inget voitti hienosti oman poolinsa kaikki neljä ottelua. Semifinaalissa viides voitto irtosi ipponilla 10-0. Finaalissa Inget hävisi tämän vuoden Suomen mestaria Amir Ramadania vastaan.

Elise Lamberg otti hopeaa DT-40 kg:n sarjassa yhdellä Ipponvoitolla. Fanny Pentti taas otti hopeaa DT-48 kg sarjassa kahdella otteluvoitolla.

Pronssia toivat Saku Heinilän lisäksi Joni Lyömilä, Lassi Talvitie, Tuomas Tenhola ja Tuomas Virtanen.

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Lalli Nuorteva otteli hopeaa Tarton Eurooppa Cupissa.

Viron Tartossa käytiin A-nuorten Eurooppa Cup kilpailu viikonloppuna. Suomesta mukana oli vain maajoukkue. Suomea edustamassa olivat Hämeenlinnan Lalli Nuorteva ja Sampsa Koivulahti. Kilpailuun oli ilmoittautunut yhteensä 195 judokaa ympäri eurooppaa.



Lalli Nuorteva aloitti Liettuan Rokas Paulikasta vastaan ja tämän ottelun Nuorteva päätti hienolla, ipponin arvoisella, jalkaheitolla noin minuutin ottelemisen jälkeen. Toisessa ottelussa Nuortevan jalkaheittoon kaatui Latvian Glebs Mihailovs ja tämäkin päättyi ennen täyttä aikaa. Pääsystä semifinaaliin Nuorteva kohtasi Lativian Aleks Klementjevsin. Nuorteva piti latvialaisen tiukasti otteissaan ja hallitsi ottelua täysin. Noin minuutin kohdalla Nuorteva teki näyttävän jalkapyyhkäisyn josta latvialainen putosi suoraan selälleen ja siitä ippon Nuortevalle. Semifinaalissa vastaan asettui Ison Britanian Conall McGregor joka oli erittäin liikkuva ottelija. Nuorteva hallitsi semifinaalia täysin eikä antanut britille mitään mahdollisuuksia. Nuorteva heitti britin ensin wasarin arvoisella jalkaheitolla ja tämän lisäksi hän sai yukon jalkaheitolla. Britti sai myös yhden varoituksen passiivisuudesta. Nuorteva varmisti voitollaa paikan finaalissa. Finaalivastustaja oli Saksan Toni Grohn. Ottelu oli todella tasaista otetaistelua, eikä pistesuorituksia nähty varsinaisella otteluajalla. Saksalainen sai kuitenkin ajettua Nuortevalle yhden passiivisuusvaroituksen ennen kuin siirryttiin jatkoajalle. Jatkoaikaa oli käyty noin minuutin, kun Nuorteva sai toisen varoituksen ja sitä myöten saksalaiselle yuko joka riitti ottelun voittoon. ”Fiilarit on hyvät ja tästä on nyt hyvä jatkaa Pietariin. Ottelut olivat sellaista tasaista työtä omilla tekniikoilla. Finaalissa kaveri voitti otetaistelut ja sai ajettua minulle voittoon tarvittavat varoitukset”, Nuorteva kertoi palkintojen jaon jälkeen. Hopean ansiosta Nuorteva nousee Euroopan rankinglistoilla kymmenen parhaan joukkoon kauden tässä vaiheessa.

Sampsa Koivulahti, hävisi ainoan ottelunsa Liettuan Tigran Galstiania vastaan. Koivulahti johti ottelua yukolla, mutta sai kaksi varoitusta, joista liettualaiselle tasoittava yuko. Jatkoajalla Koivulahti teki huonon heittoyrityksen ja sai kolmannen varoituksen joka päätti ottelun liettualaisen hyväksi. Galstian hävisi seuraavan ottelunsa ja tämä tarkoitti Koivulahden kisan päättymistä.

Nuorteva ja Koivulahti jäivät Viroon leirille josta jatkavat keskiviikkona Venäjän Pietariin. Pietarissä käydään viikonloppuna seuraava Europpan Cup kilpailu. Suomeen nuoret palaavat 24.4.2012.

Hämeenlinna 43 v Shiai sujui mallikkaasti 14.4.2012 Punaportilla.

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Lallin maailma

Satunnainen ohikulkija nappasi kuvan Lallin maailmasta Pääsiäisenä.

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Judoseuran SM-mitaleita on 123 kpl

Suomen mestaruuksia Hämeenlinnan Judoseuran jäsenet ovat saavuttaneet 39 kappaletta, niistä 18 aikuisten ja 21 nuorten sarjoissa. Kaikkiaan SM-kisoista on tullut huhtikuuhun 2012 mennessä 123 mitalia, joista 76 nuorten ja 47 aikuisten sarjoissa. Hopeita on tullut 23 (aikuiset 5, nuoret 18) ja pronsseja 61 (aikuiset 24, nuoret 37).

http://www.judoseura.fi/historia.html

Sampsalle ja Lallille pronssia aikuisten SM-kisoista.