lauantai 27. helmikuuta 2016

Henrille kultaa Eestin junioreiden avoimista, Sinille pronssia

Hämeenlinnan judoseuran Henri Hannula voitti lauantaina Tartossa järjestetyn Eestin junioreiden (alle 21-vuotiaiden) avoimet mestaruuskisat. Sini Oinonen otti omassa sarjassaan pronssia.
Sinille pronssia ja Henrille kultaa Eestin avoimista.



Hannula otteli alle 90 kg:n sarjassa. Sarjassa oli yhdeksän judokaa. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli ehkä päivän kovin vastustaja. Viron Mattias Kuusik oli jo tänä vuonna ehtinyt pokata Viron miesten mestaruuskisoista hopeaa ja kävi vielä ryöstämässä Latvian alle 21-vuotiaiden mestaruuden. Suomen alle 21-vuotiaiden mestari Hannula ei hämääntynyt vahvan virolaisen näytöistä vaan otti toisen kierroksen ottelussa wazari-voiton. Ottelu oli sarjan kahden parhaan judokan tiukka vääntö. Kuusik painosti alussa ja Hannula sai kaksi varoitusta. Kun ottelua oli enää minuutti jäljellä ja Hannulan tilanne kävi yhä tukalammaksi, niin 18-vuotias Hannula ajoitti morote seio nage -käsiheittonsa oikein. Tuomari osoitti waza-arin arvoista suoritusta viemällä kätensä yläviistoon, Kuusik oli lyöty. Semifinaalissa Latvian Rinats Shaihulovs kaatui kahteen waza-arin arvoiseen  aituriin. Finaalissa vastassa oli Viron Simon Sülla. Hannulan tarvitsi käyttää aituriaan vain kerran, koska siitä tuomittiin ippon-voitto, joka varmisti Hannulalle Eestin avoimien mestaruuden.
Eestin junioreiden avoimien mestaruuskultamitalin Henri Hannulalle
jakaa Barcelonan olympialaisten raskaan sarjan kultamitalisti
georgialainen David Khakhaleishvili




Henri Hannula alle 90 kg Eestin avoimien mestari

Sini Oinonen oli kolmas alle 21-vuotiaiden naisten alle 52 kg:n sarjassa. Sarja oteltiin kuuden naisen poolina. Oinonen aloitti kärsimällä tappion Viron Caris Helena Kaupille. Toisessa ottelussa Georgian Liudmila Silagadze päätyi tatamin pintaan selälleen, kun Oinosen lonkkaheitto onnistui täydellisesti. Kolmannessa ottelussa latvialainen Anita Aiga Berzina koki georgialaisen kohtalon, kun Oinonen käänsi Berzinan selälleen hienolla jalkaheitolla. Neljännessä ottelussa Viron Karina Bekere käänsi Oinosen heittoyrityksen omakseen ja vei voiton. Oinosen pronssimitali varmistui viimeisessä ottelussa, voitolla Viron Angelina Sussista.

Sini Oinonen pronssia alle 52 kg

Samuli Koskinen ei sijoittunut alle 66 kg:n sarjassa. Koskinen aloitti mainiosti ottamalla lonkkaheitolaan waza-ari -voiton Norjan Torres Kjelkasta. Toisessa ottelussa kaatui Latvian Vadim Krasovski kouchi makikomi -heitosta tulleeseen ipponiin. Kolmannessa ottelussa panoksenan oli välieräpaikka, mutta Georgian Iver Tsasidze oli liian vaikea vastus. Keräilysarjassa ei enää tullut onnistumista, kun Viron Artur Kikas otti sidontavoiton.

Henri, Samuli ja Sini Eestin junioreiden avoimissa mestaruuskisoissa

Hämeenlinnan judoseuran Henri Hannula, Samuli Koskinen ja Sini Oinonen kilpailevat viikonloppuna Tartossa kansainvälisessä judokilpailussa: Eestin junioreiden avoimissa mestaruuskisoissa. Kaaviot löytyvät täältä.

lauantai 13. helmikuuta 2016

Henri ja Sini alle 21-v suomenmestareita, Turpalille hopeaa ja pronssia

Hämeenlinnan judoseura saalisti kaksi suomenmestaruuta judon nuorten SM-kisoista, jotka järjestettiin Tampereen messukeskuksessa SM-viikkojen yhteydessä. Yhtaikaa messukeskuksessa taisteltiin yhteensä 22 lajin suomenmestaruuksista. Henri Hannula on uusi alle 21-vuotiaiden alle 90 kg:n sarjan suomenmestari. Sini Oinonen voitti alle 21-vuotiaiden alle 52 kg:n sarjan suomenmestaruuden. Turpal Djoukaev otti hopeaa ja pronssia ensimmäisistä nuorten judon SM-kisoistaan. Djoukaev eteni alle 18-vuotiaiden alle 55 kg:n sarjassa finaaliin ja otti pronssia samasta alle 21-vuotiaiden sarjasta.

Henri Hannula aloitti ottelut voittamalla ipponilla Tampereen judon Roger Lindemanin. Voitto tuli kiepillä, jossa Hannula polvistui selkä Lindemaniin päin ja heitti tamperelaisen selälleen eteensä. Viimevuotinen hopeamitali kirkastui kultaiseksi, kun taitava Hannula sinetöi viimeisen ottelun voiton waza-arin arvoisella suorituksella, finaalivastus oli Lahden judoseuran Markus Pyykkö. Hannula heitti ensin aiturilla yukon ja perään kiepillä waza-arin. Suomen mestaruus on Hannulan ensimmäinen A-nuorissa, edellisvuosina Hannula on voittanut kaksi B-nuorten suomenmestaruutta. Hannula voitti viime vuonna myös pronssia miesten alle 90 kg:n sarjassa.
A video posted by Suomen Judoliitto ry (@judoliitto_official) on

Sini Oinonen voitti alle 21-vuotiaiden alle 52 kg:n sarjan. Sarjan mestaruus ratkaistiin Oinosen ja Turun judoseuran Christina Sandellin välisessä ottelussa. Oinonen heitti Sandellin ensin jalkaheitolla yukon arvoisesti ja sitä seuranneesta mattotilanteesta päätti ottelun ipponin arvoiseen sidontaan. Oinonen otti nyt toisen suomenmestaruuden, aiempi mestaruus on B-nuorista vuodelta 2013.


Djoukaevin ensimmäinen SM-mitali tuli alle 18-vuotiaiden alle 55 kg:n sarjasta, jossa otteli 11 judokaa. Vuonna 2001 syntynyt Djoukaev oli sarjan nuorimpia judokoita, mutta se ei haitannut vuoden 2015 lupaavimmaksi hämeenlinnalaiseksi poikaurheilijaksi valittua taitavaa hämeenlinnnalaisjudokaa. Djoukaev arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastassa oli Vantaan Jukaran Konsta Koivisto. Koivisto oli aiemmin ollut vaikea vastus Djoukaeville, viime aikoina käydyt ottelut ovat kuitenkin kääntyneet Djoukaevin voitoiksi. Niin kävi nytkin sillä Djoukaev vei voiton ipponilla. Ottelu oli kuitenkin tasainen, aivan ottelun lopussa Koivisto onnistui siirtymäään johtoon onnistuneella jalkaheitolla. Djoukaev kuitenkin kokosi itsensä ja heitti viimeisen aloituksen jälkeen portsarilla ipponin. Välierässä vastassa oli Orimattilan judoseuran Joni Ahonen. Ahonenkin on tarjonnut tiukkaa vastusta aiemmin, tällä kertaa Djoukaev otti päivän  ippon-voittonsa onnistuneen lonkkaheiton jälkeisellä sidonnalla. Finaalissa vastassa oli pari vuotta vanhempi Orimattilan judoseuran Kevin Rönkkö. Aiemmin finalistit eivät olleet kohdanneet. Rönkkö oli kohtaamisessa vahvempi ja voitti otetaistelun ja onnistuneella harai-goshillaan vei kultamitalin Orimattilaan. Djoukaev aloitti kuitenkin SM-kisataipaleensa mainiosti ja jatkoi vielä osallistumalla myös alle 21-vuotiaiden SM-kisoihin, josta saalina oli pronssimitali.

A photo posted by Suomen Judoliitto ry (@judoliitto_official) on
Vuosien 2013 ja 2104 B-nuorten suomenmestari Samuli Koskinen otteli alle 21-vuotiaiden alle 66 kg:n sarjassa. Koskinen kärsi alkupoolissaan kaksi niukkaa tappiota varoituksilla ja voitti yhden ottelun. Koskinen sijoittui poolissaan kolmanneksi, joka ei riittänyt jatko-otteluihin. Saku Inget otteli alle 21-vuotiaiden alle 81 kg:n sarjassa, mutta ei yltänyt pistesijoille. Lassi Talvitie otteli alle 18-vuotiaiden alle 60 kg:n sarjassa. Ensikertalaisen SM-kisaajaan ottelut päättyivät avauskierroksella kärsittyyn tappioon. 

torstai 11. helmikuuta 2016

Juniorit SM-kisoihin Tampereelle

Hämeenlinnan judoseuran  kisaryhmäläiset osallistuvat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-hallissa lauantaina 13.2. klo 10-19. järjestettäviin alle 18- ja alle 21-vuotiaiden judon SM-kisoihin. Nuorten judon SM-kisat ovat osa ensimmäistä kertaa järjestettävää SM-viikkoa.



Alle 18-vuotiaiden hämeenlinnalaisjudokat ovat

Djoukaev, TurpalSuomiHämeenlinnan JS2 kyu (sininen)Poika2001U18 pojat alle 55 kg
Talvitie, LassiSuomiHämeenlinnan JS2 kyu (sininen)Poika2001U18 pojat alle 60 kg

Lassi ja Turpal osallistuvat ensimmäisiin SM-kisoihinsa. Ottelut alkavat klo 10.

Alle 21-vuotiaiden hämeenlinnalaiskisaajat ovat

Djoukaev, TurpalSuomiHämeenlinnan JS2 kyu (sininen)Poika2001U21 miehet alle 55 kg
Hannula, HenriSuomiHämeenlinnan JS1 dan (musta)Mies1997U21 miehet alle 90 kg
Inget, SakuSuomiHämeenlinnan JS1 dan (musta)Mies1996U21 miehet alle 81 kg
Koskinen, SamuliSuomiHämeenlinnan JS1 dan (musta)Mies1998U21 miehet alle 66 kg
Oinonen, SiniSuomiHämeenlinnan JS1 dan (musta)Nainen1998U21 naiset alle 52 kg

Ottelut alkavat klo 15