tiistai 20. huhtikuuta 2010

Sampsa ja Lalli ottelivat Euroopan Cupissa 17.4.2010

Sampsa ja Lalli lähtivät kisa-/ leirimatkalle kohti Eestin Tartoa. Kisa on yksi Euroopan Cupeista, eli vastus oli kovaa ja mukana oli A-nuoria ympäri Eurooppaa. Euroopassa vallitseva lentokielto rokotti valitettavasti jonkun verran osanotossa, mutta taso oli siitä huolimatta kova. Esimerkiksi Tanskan joukkue oli joutunut jäämään pois kokonaan ja Puolan joukkue oli jäänyt pois maansa presidentin tragedian vuoksi.

Sampsa otteli A-60 sarjassa, johon oli ilmoittautunut 16 judokaa. Sampsa aloitti Eestin Ants Tiidoa vastaan, joka oli viime vuoden B-nuorten EM-viitonen. Sampsalla oli kova vauhti päällä ja eestiläinen väsähti ottelun puolessa välissä. Tämä johti siihen, että hän sai varoituksen mattoon viennistä. Sampsa jatkoi painostusta, mutta ei saanut pisteitä varsinaisella otteluajalla. Jatkoaika oli varsinaisen ajan toistoa ja Sampsa painosti. Reilun miinutin ottelemisen jälkeen jatkoaikaa, eestiläinen sai toisen varoituksen ja näin Sampsalle yuko 5-0. Toiseen otteluun vastaan asteli Portugalin Luis Mendes. Sampsa aloitti hyvin ja ottelu oli tasainen. Mendes otteli hyvin, vaikka Sampsa yritti painostaa ja hakea omia otteitaan. Valitettavasti sekaan tuli pari yritystä, joissa ei ollut horjutusta ja näin Sampsalle annettiin kaksi varoitusta ja yuko Mendesille, jotka ratkaisi ottelun. Keräilyissä Sampsa sai vastaansa Turkin Murat Doganin. Dogan otteli järkevästi ja hallitsi ottelua otteillaan. Yrityksiä Dogan ei kyllä tehnyt, mutta kun ote on hyvä ja Sampsa ei niistä kunnolla irti päässyt, se johti Sampsan saamaansa varoitukseen. Sampsa sa juonesta kiinni ottelun edetessä ja heittikin Doganin kerran, mutta tuomari ei antanut Sampsalle pisteitä. Ottelun loppupuolella Sampsalle annettiin toinen varoitus, josta yuko Doganille ja voitto pistein 5-0. Dogan otti lopulta sarjassa pronssia. Sampsan otteleminen näytti ihan pirteältä ja positiivista kaikessa oli se, että kukaan vastustajista ei saanut Sampsaa heitettyä pisteen arvoisesti. Tästä on hyvä jatkaa.

Lalli otteli tutusti A-73 kg:n sarjassa, johon oli ilmoittautunut 21 judokaa. Lallin eka vastustaja oli Latvian Levs Jofe. Ottelu oli tasainen ja otteista taisteltiin tiukasti puolin ja toisin. Pistesuorituksia ei kuitenkaan nähty ennen kuin Jofe sai Lallin mattotilanteessa käännettyä tiukkaan sidontaan. Lalli pyrki ahnaasti pois, mutta sidonta piti ja näin ippon 10-0 Jofelle. Lalli jäi odottelemaan pääseekö Jofe semifinaaliin, jotta Lalli pääsisi jatkaan keräilyissä. Jofe taisteli itsensä aina hopealle asti ja se taas tarkoitti, että Lalli pääsi vielä tavoittelemaan pronssimitalia. Toiseen otteluun Lalli sai vastaansa Eestin Dmitri Zamorskin. Tämäkin ottelu oli todella tarkkaa ottelemista ja otteiden hakua. Pistesuorituksia ei tässäkään nähty ennen kuin kaverit joutui mattoon, jossa Zamorski onnistui kääntäämään tilanteen edukseen ja sai Lallista sidonnan. Sidonta kesti tarvittavan ajan ja Zamorski sai ipponin 10-0.

Sekä Lalli että Sampsa ovat ensimmäisen vuoden A-nuoria, joten monta kovaa kilpailua on vielä edessä. Sampsa ja Lalli jäivät vielä kolmeksi päiväksi harjoitusleirille Tartoon vääntämään. Kovia randoreita heillä siellä varmasti on tiedossa ja paljon opittavaa näistä Euroopan kovista vastustajista. Kotiin pojat tulevat kääntymään ja lähtevät melkein saman tien Venäjälle, Pietariin, jossa on ehkäpä vieläkin kovempi Euroopan Cup kilpailu. Myös Venäjälle pojat jäävät kilpailun jälkeen leireilemään.