sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Sini ja Luukas voitti kultaa Samurai Cup I:ssä

Ensimmäinen osa Samurai Cupista käytiin lauantaina Orimattilassa. Kilpailu on A- ja B-nuorille oleva valiokilpailu. Kilpailuun oli ilmoittautunut 143 judokaa 44 seurasta. Hämeenlinnalaisia oli mukana 7 judokaa. Mitalisaalis hämeenlinnalaisille oli kaksi kultaa ja kaksi hopeaa.

Luukas otteli BP-45 kg:n sarjassa yhteensä 4 voittoa. Luukas ensimmäinen ottelu oli varsin tiukka Vantaan Artur Tvauria vastaan ja ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, kun Saha teki yukon 5-0 arvoisen suorituksen joka päätti ottelun. Toinen ja kolmas ottelu oli ohi alle minuutissa, Luken tekemien ipponeiden ansiosta. Finaalissa vastaan asettui uudelleen Artur Tvauri, mutta nyt Luke hallitsi ottelua ja voitti sen ipponilla 10-0 ennen täyttä aikaa.

Sini otteli B-tyttöjen alle 44 kg:n sarjassa hienosti kultaa. Sini aloitti Keravan Noora Jokista vastaan. Sini hallitsi ottelua ja ajassa 2:00 hän teki ipponin 10-0 ja voitti ottelun. Toisessa ottelussa vastustaja oli tuttu Emilia Kanerva Kirkkonummelta. Ottelu oli tasainen vaikka Sini sitä hallitsikin ja se kesti täyden ajan. Sini oli kuitenkin jo saanut tehtyä yukon 5-0 arvoisen suorituksen ja tämä riitti voittoon ja kultamitaliin.

Aki Oinonen (BP-73 kg) otteli pirteästi ja voitti ensin Hyvinkään Jouni Miettisen hienolla ipponin arvoisella heitolla. Toisen vastustajan, eli Riihimäen Jiro Valiman, Aki voitti myös ipponilla 10-0. Finaalissa vastaan asettui Kirkkonummen kova Matti Juopperi. Ottelu oli tasaista vääntöä ja kummallakin ottelijalla oli hyviä yrtyksiä. Juopperi oli tällä kertaa parempi ja voitti finaalin ipponilla 10-0.

Sikko Kaewasa otteli omaa painoluokkaansa ylemmässä sarjassa, eli AP-73 kg. Sikko voitti ensin Helsingin Miika Suo-Yrjön ipponilla 10-0. Toisessa ottelussa Sikko voitti viron vahvan Ants Oskar Pertelsonin. Pertelson oli tosi vahva, mutta Sikon kova painostus ei antanut virolaiselle juurikaan mahdollisuuksia. Sikko voitti hienolla ipponin arvoisella jalkaheitolla 10-0. Kolmas vastustaja kaatui myös ipponiin ja tämä oli Raision Riku Merisaari. Finaali olikin jo astetta kovempi vastustaja, kun Helsingin Klaus Verlin asteli tatamille. Tiukka ottelu kesti täyden ajan, mutta Verlin kuittasi kultamitalin tekemällään yukolla 5-0.

Muut hämeenlinnalaiset olivat Oskari Hiittu (BP-60 kg), Saku Inget (BP-60 kg) ja Samu Koivulahti (AP-66 kg). Kukin hämeenlinnalainen voitti yhden ottelun, mutta jäivät tällä kertaa ilman mitalia.