torstai 31. toukokuuta 2012

Lalli Nuorteva voitti PM-kultaa ruotsissa.

Hämeenlinnan judoseurasta lähti 7 judokaa mittelöimään PM-mestaruuksista ruotsin Lindesbergiin. Saalis oli pieneltä ryhmältä hieno sen ollen yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia. Kilpailuun oli ilmoittautunut yhteensä 384 kilpailijaa suomesta, ruotsista, norjasta, tanskasta, islannista sekä Fäärsaarilta.

Lalli Nuorteva voitti jo toisen pohjoismaiden mestaruutensa. Nuorteva otteli -81 kg:n sarjassa ja aloitti ruotsin Felix Wetterströmiä vastaan. Ruotsalainen pysyi Nuortevan kanssa pystyssä 15 sekuntia, ennen kuin Nuorteva heitti puhtaan ipponin arvoisen lonkkaheiton. Toinen vastustaja, ruotsin, Andreas Ohlsson joka lensi kolmen sekunnin jälkeen ipponin arvoisesti. Semifinaalissa vastaan asettui suomen Petteri Sulander jolle Nuorteva hävisi niukasti tämän vuoden SM-kisojen finaalissa. PM-kisoissa Nuorteva oli kuitenkin selvästi parempi saaden useita pistesuorituksia tehtyä ja voitti lopulta wasarilla 7-0 ja eteni finaaliin. Finaalissa tanskan Troest Kjeldsen joutui luovuttamaan selkävamman vuoksi. Nuortevalle siis hienoilla esityksillä sarjan kultaa.

Henri Hannula otteli ensimmäisissä PM-kisoissa myös hienosti hopeaa sarjassa BP-73 kg. Hannula aloitti voittamalla tanskan Jens Dissing Pedersenin ipponin arvoisella käsiheitolla. Dissing on ruskeavöinen, kun Hannula on vielä sinivöinen. Toisessa ottelussa saman heiton tehokkuutta sai tuntea norjan, ruskeavöinen, Petter Austad ja sitä myöten Hannulalle ippon 10-0. Semifinaalissa Hannulan hyvät otteet jatkuivat ja samalla heitolla sai kyytiä suomen Jouni Miettinen. Finaalivastustaksi nousi sarjan maajoukkue-edustaja Matti Juopperi. Hannula aloitti hyvin ja taisteli tasaväkisesti Juopperin kanssa. Noin puolessa välissä ottelua Juopperi sai yllätettyä Hannulan taaksepäin suuntautuvalla jalkakoukulla joka päätti ottelun. Hannulalle siis upeasti PM-hopeaa. Tämän lisäksi kilpailun tuomaristo valitsivat Hannulan B-nuorten parhaaksi ottelijaksi.

Samass asarjassa pronssia otteli Hämeenlinnan Aki Oinonen. Oinonen voitti kolme ottelua neljästä. Kaksi komeaa ipponia tuli ruskeavöisistä vastustajista. Oinonen on vielä sinivöinen. Pronssiottelussa Oinonen heitti hienolla lonkkaheitolla suomen Jouni Miettisen ipponin arvoisesti.

Sampsa Koivulahti otti viisi otteluvoittoa ja pronssin sarjasta AP-73 kg. Koivulahden ainoa tappio tuli sarjan voittaneelle Tommy Maciakselle. Macias on tällä hetkellä euroopan rankinglistoilla kymmenen parhaan joukossa.

Sikko Kaewasa otti kaksi voittoa, mutta jäi ilman sijoitusta. Samoin kävi Samu Koivulahdelle joka voitti yhden ottelun ja Semi Salmelle jonka ottelut jäivät yhteen.