sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Mitaleita Keravalta ja Mikkelistä - Samuli nappasi 2 kultaa

Hämeenlinnan judoseura rohmusi mitaleita viikonloppuna, Samuli Koskinen nappasi kultamitalit Keravalta ja Mikkelistä

Keravalta 2 kultaa, 2 hopeaa ja 3 pronssia

Lauantaina 11 nuorempaa hämeenlinnalaisjudokaa osallistui Kerava Shiaihin, jossa kamppaili 229 kilpailijaa ympäri Etelä-Suomea. Samuli Koskinen jatkoi edellisen viikonlopun tehokasta ottelutyyliään C-poikien alle 46 kg:n sarjassa. Koskiselle ei löytynyt Keravallakaan vastusta. Sinivöinen Koskinen kukisti kaikki vastustajansa ippon-suorituksillaan, joten kaikki 3 ottelua päättyivät ennen täyttä aikaa. Finaalissa Tampereen Judon Sayd-Arbi Kubaev jäi Koskisen sidontaa. Samuli Heinilä nappasi samasta sarjasta pronssimitalin.

Saku Laine kirkasti edellisviikonlopun hopeamitalin kultaiseksi C-poikien alle 38 kg:n sarjassa.  Laine voitti selvästi kaikki kolme otteluaan. Finaalissa kukistui Kirkkonummen Judoseuran Henrik Asklöf.

Jere Lahtinen nappasi hopeaa C-poikien alle 42 kg:n sarjasta. Fanny Pentti oli paras hämeenlinnalaistyttöjudoka ottamalla hopeaa D-tyttöjen alle 52 kg:n sarjasta. Elise Lamberg otti D-tyttöjen alle 44 kg:n sarjasta pronssia. Lamberg osallistui myös vastaavaan poikien sarjaan ja oli siinä hienosti 5.

Oranssivöinen Turpal Doukaev otti pronssia D-poikien 34 kg:n sarjasta. Doukaev hävisi niukasti tuomareiden lippuäänestyksellä välieräottelunsa sarjan voittaneelle Orimattilan Judoseuran Joonas Ahoselle. Pronssiottelussa Doukaev jatkoi muista otteluistaan tuttua tyyliä ja poistui tatamilta voittajana ennen täyttä aikaa, ipponin jälkeen kaulaan ripustettiin pronssimitali.

Mikkelistä kultaa, 2 hopeaa ja pronssia

Sunnuntaina Judoseuran B-juniorit osallistuivat Mikkelissä järjestettyyn A- ja B- junioreiden valiokilpailuun. Kilpailu on osa Samurai Cup-sarjaa, johon osallistuvat Suomen kovimmat juniorijudokat. C-juniori Samuli Koskinen jatkoi sunnuntaina aiemmista kisoista tuttua tyyliään ja nappasi kultamitalin BP-45 kg:n sarjasta. Finaalissa Orimattilan Judoseuran Kevin Rönkkö ei pystynyt antamaan Koskiselle kunnon vastusta. Koskinen voitti myös edellisen Samurai Cupin osakilpailun Raisiossa.

Henri Hannula jäi tällä kertaa hopealle B-poikien alle 81 kg:n sarjassa.  Viiden ottelijan sarjassa oteltiin kaikki kaikkia vastaan. Hannula kärsi jännittävässä ja paljon hienoja heittoja sisältäneessä ottelussa niukan tappion Vantaan Jukaran vahvalle Teemu Koskiselle. Aki Oinonen taisteli samassa sarjassa pronssille. Omassa ottelussaan Vantaan Koskista vastaan Oinonen sai vastustajansa jo sidontaan, mutta hetken herpaantuminen sai tilanteen kääntymään vantaalaisen eduksi ja Oinonen jäikin itse sidontaan. Hämeenlinnalaisjudokoiden keskeinen kamppailu päättyi Hannulan yuko-voittoon. Muut ottelunsa hämeenlinnalaiset voittivat.

Saku Inget otteli valmentaja Olli Paasimaan mukaan hienosti. Ingetin kova harjoittelu näyttää tuottavan tuloksia  ja Inget nappasikin hopeaa B-poikien alle 66 kg:n sarjassa. Alkulohkossaan Inget voitti ottelunsa wazarilla ja ipponilla. Semifinaalissa Iisalmen Judoseuran Krister Raerinne kukistui vielä ipponilla, mutta finaalissa Orimattilan Judoseuran Stefan Rönkkö oli tällä kertaa vahvempi.