lauantai 3. marraskuuta 2012

Lallille Finnish Judo Openista kultaa


Lalli Nuorteva voitti Finnish Judo Openin



Hämeenlinnan judoseuran Lalli Nuorteva voitti Vantaan Tikkurilassa järjestetyn kansainvälisen Finnish Judo Openin miesten alle 90 kg:n sarjan.
Ensimmäisessä ottelussa Nuorteva kohtasi Suomen Ville Ponkilaisen.  Ottelun alussa Nuorteva käytti vanhaa suosikkiheittoaan, palomiehenpyörää, josta mattotuomari näytti ensin 7 pisteen wazaria, mutta hetken mietinnän jälkeen kulmatuomarit näyttivät että pisteitä ei voida suorituksesta antaa. Ottelun jatkuessa Nuorteva yritti vähän tahmeasti saada omaa otetta vastustajasta, mutta Ponkilainen osasi väistää. Nuortevan kuitenkin hallitessa ottelua Ponkilainen ei pystynyt kunnon yrityksiin ja tuomari joutui kahdesti varoittamaan Ponkilaista passiivisuudesta ja näin Nuortevalle tuomittiin yuko, joka riitti voittoon.

Ratkaisevassa ottelussa vastaan asettui Ahvenanmaan Mattias Olander. Nuorteva hallitsi ottelua selkeästi ja pyyhkäisi Olanderin tatamin pintaan kyljelleen yukon arvoisella jalkaheitolla. Nuorteva jatkoi heiton jälkeisessä mattotilanteessa aktiivisena, ja käänteli Olanderin sopivaan asentoon ja lukotti ahvenanmaalaisen käsivarren siten että Olander joutui luovuttamaan. Näin Nuorteva kirkasti viimevuotisen pronssimitalin kultaiseksi.

Nuorteva ja muut Hämeenlinnan judoseuran edustusjudokat kisaavat seuraavan kerran Virossa Tarton avoimissa mestaruuskisoissa.