sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hämeenlinnan judoseura oli Ice Power Cupin paras seura

Hämeenlinnan judoseura oli Tampereella järjestetyn kansainvälisen judokilpailun, Ice Power Cupin, paras seura. Hämeenlinnalaiset ottivat 16 judokan joukkueellaan 10 mitalia, joista viisi oli kultaista, kaksi hopeaista ja kolme pronssista. Kisoihin osallistui 338 kilpailijaa Suomesta, Virosta ja Venäjältä.

Oranssivöinen Turpal Djoukaev nappasi kaksi mitalia. Hän aloitti päivän voittamalla D-poikien alle 34 kg:n sarjan. Sarjassa oli 18 judokaa. Sähäkkä Djoukaev voitti kaikki ottelunsa. Ensin ipponilla kaatui Keravan Bodonoksen Juuso Jokinen, sitten jatkoajalla Viron Grigori Mosko ja välierässä kaatui yukolla Tarton Joonatan Kaldma. Finaalissa Tarton Siim Kalmus löysi itsensä selältään ennen kongin kumahdusta.

Djoukaev jatkoi C-poikien alle 34 kg:n sarjassa ottamalla siinä hopeaa. Alkuottelussa Djoukaev otti ipponin puolen minuutin ottelun jälkeen Tikkurilan judokoiden Toni Uusitalosta. Välierässä vastaan tuli taas tartolainen Siim Kalmus, joka kesti Djoukaev kyydissä tällä kertaa kaksi minuuttia. Finaalissa Tarton Joonatan Kaldma onnistui tällä kertaa voittamaan Djoukaevin.

Oranssivöinen E-juniori Eemil Hannula otti kultaa vakuuttavalla esityksellä alle 42 kg:n sarjassa. Neljä ottelua ja yhtä monta ipponia oli monipuolisen Hannulan saldo. Hannula voitti turkulaisen Santeri Turtan 50 sekunnissa, kotkalaisen Olli Turan 10 sekunnissa ja Tampereen Judon Rasmus Kulmalan 20 sekunnissa. Sarjan hopeamitalisti Nokian judon Veeti Laakso onnistui venyttämän oman ottelunsa lähes kahden minuutin mittaiseksi.

Vihreävöinen Jere Lahtinen voitti C-poikien alle 46 kg:n sarjan. Ensimmäisessä ottelussa kellistyi tasaisen kamppailun jälkeen Seinäjoen judoseuran Iisak Haukkala waza-arilla. Välierässä ipponin arvoisen suorituksen ukena oli Viron Alvar Pruul ja finaalisssa Oulun judokerhon Santeri Niemi ei pystynyt vastustamaan Lahtisen ipponia.

D-tyttö Elise Lamberg otti kultaa tehokkaalla ottelutyylillään alle 40 kg:n sarjassa. Lamberg voitti kaikki neljä vastustajaansa. Oulun judokerhon Ronja Pelkosta vastaan Lamberg täytti pistetaulun ensin yukolla ja waza-arilla, kunnes reilun minuutin ottelun jälkeen tuli täydellinen onnistuminen eli ippon. Sama oli tarkoituksensa myös Orimattilan judoseuran Lotta Vahen kanssa, mutta ipponia ei tullut, waza-arilla tuli kuitenkin voitto. Tarton Alina Tsvetkovan ja Varkauden Yama-Arashin Emma Pohjolan Lamberg voitti molemmat alle minuutissa.

Fanny Pentti voitti vakuuttavalla tavalla D-tyttöjen alle 52 kg:n sarjan. Pentti voitti kaikki kolme otteluaan ennen täyttä aikaa ipponilla. Lahden judoseuran Ann Söderholm, Hyvinkään judoseuran Titta Seppänen ja Lappajärven Veikkojen Jenni Evälä saivat nauttia Pentin taidoista tatamilla kukin noin 20 sekuntia.

Sini Oinonen toi Hämeenlinnaan seuran toisen hopeamitalin B-tyttöjen alle 52 kg:n sarjasta. Oinonen voitti alkupoolissaan jatkoajalla Laukaan Darmakain Neea Pyöriän, mutta hävisi myös jatkoajalla Keravan Bodonoksen Noora Jokiselle yukolla. Välierässä vastaan tuli toisen poolin voittaja Pingviinien Inka Keinänen. Ottelu päättyi minuutin kohdalla Oinosen ippon-suoritukseen. Finaalissa vastaan tuli taas Noora Jokinen, joka voitti waza-arillaan ottelun ja kultamitalin.

Pronssiset mitalit ottivat Jenni Ali-Penttilä B-tyttöjen alle 63 kg:n sarjasta, Saku Heinilä C-poikien alle 38 kg:n sarjasta ja Samuli Koskinen B-poikien alle 50 kg:n sarjasta. Samuli Heinilä oli BP-50 kg:n sarjan viides ja Saku Laine CP-38 kg:n sarjassa myös viides. Lassi Talvitie oli D-poikien alle 46 kg:n sarjassa seitsemäs.