maanantai 4. helmikuuta 2013

Tuomas Virtanen Finndai Shiaissa

Tuomas Virtanen avasi kisakautensa ja otti ensi kertaa kisoissa tuntumaa uusiin sääntöihin Helsingissä, Finndai Shiaissa. Kisoissa oli tatamilla 40 kilpailijaa ja Virtanen osallistui kahteen sarjaan M+90 kg ja miesten avoimeen sarjaan, josta tuli viides sija.

M+90kg oli kisojen isoin sarja ja siihen osallistui 10 kilpailijaa. Kaaviona oli tuplapooli. Ensimmäisessä ottelussa kaatui räväkällä tai-otoshi-ipponilla alle minuutissa Finndain Ronan Mac Laverty. Sitten Shirokawan Petteri Kähärä kaatui myös sidonta-ipponilla kolmen ja puolen minuutin ottelumisen jälkeen. Sitten tulikin tappiot sarjan pronssimitalisti Tikkurilan judokojen Leo Laaksoselle ja sitten kisojen kolminkertainen kultamitalisti Popinniemen Iskun Zelimhan Tsoloeville. Virtanen jäi poolinsa kolmanneksi.

Avoimeen sarjaan oli ilmoittaunut kuusi judokaa. Ranskalaisen kaavion ensimmäisessä ottelun Virtanen pääsi vapaalla, mutta toisessa tuli vastaan Tsoloev ja siitä Virtanen karsiutui keräilyerään. Pronssiottelussa kävi pieni nukahdus, vaikka Keravan Bodonoksen Sampo Mälkiää oli jo aiemmin varoitettu ja Mälkiä kuittasi voiton itselleen. 

Tulokset