maanantai 15. huhtikuuta 2013

21 mitalia Hämeenlinna Shiasta

Hämeenlinna Shiai oteltiin viikonloppuna ja mukana oli taas noin 400 judokaa Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä. Hämeenlinnan judoseura ei ollut vieraskorea isäntä vaan oli kisojen paras seura 21 mitalillaan. Hämeenlinnalaisjudokat ottivat yhdeksän kultaista, seitsemän hopeista ja viisi pronssista mitalia. Kisajärjestelyt olivat perinteisen onnistuneet ja yli 500 ottelua kamppailtiin Punaportin liikuntahalliin rakennetulla neljällä tatamilla.

Jenni Ali-Penttilä otti kaksi kultamitalia. C-juniori Ali-Penttilä otti ensin kultaa C-tyttöjen alle 57 kg:n sarjassa ja sitten B-junioreiden samassa painoluokassa. Ali-Penttilä on tänä keväänä ollut vakuuttava kaikissa C-juniorikisoissa ja onpa B-juniorikisoistakin ollut yleensä jotain kotiintuomista.

Turpal Djoukaev otti kaksi mitalia: kultaa C-poikien alle 38 kg:n sarjasta ja pronssia oman ikäluokkansa D-38 kg:n sarjasta. Djoukaev on Ali-Penttilän tapaan ollut kevään aikana aikamoinen mitalimagneetti.

Hannulan veljekset ottivat kumpikin omissa sarjoissaan kultaa. Eemil nappasi kultaa kolmella ipponvoitolla E-poikien alle 38 kg:n sarjasta ja Henri otti B-poikien alle 81 kg:n sarjasta saman väristä metallia kaulaansa kolmella voitolla. BP-81 kg:n sarjassa Hämeenlinnan judoseura otti kaksoisvoiton, kun Hannulaa finaalissa vastassa ollut Aki Oinonen kamppaili hopeaa.

Toinen kaksoisvoitto Hämeenlinnaan tuli miesten alle 73 kg:n sarjasta. Sampsa Koivulahti otti kultaa ja Sikko Kaewasa täydensi mitalikokoelmaansa hopeamitalilla.

D-juniori Elise Lamberg otti kultaa kahdella ipponvoitolla C-tyttöjen alle 48 kg:n sarjassa. Taitava Lamberg haki myös lisähaastetta D-poikien alle 42 kg:n sarjasta ja sijoittui sielläkin viidenneksi.

Fanny Pentti jatkoi myös hyviä otteitaan ja voitti D-tyttöjen alle 52 kg:n sarjan. Kultamitali tuli kahdella voitolla. Viivi Kauhanen otti kultaa C-tyttöjen yli 63 kg:n sarjassa.

Sini Oinonen otti hopeaa neljällä voitolla B-tyttöjen alle 52 kg:n sarjasta. Samanlaisen mitalin otti kolmella voitolla Saku Inget B-poikien alle 73 kg:n sarjasta. Kahdella voitolla hopeaa otti myös Jesper Vesala E-poikien alle 38 kg:n sarjasta. Samuli Koskinen jatkoi myös mitaliketjuaan hopeisella mitalilla B-poikien alle 50 kg:n sarjasta. Ari Heikkinen otti hopeaa senioreiden yli 80 kg:n sarjasta.

Pronssia saivat Katri Ekroth naisten alle 57 kg:n sarjasta, Oskari Hiittu B-poikien alle 60 kg:n sarjasta, Jere Lahtinen C-poikien alle 46 kg:n sarjasta ja Joonas Nieminen E-poikien alle 46 kg:n sarjasta.