sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Lalli 9. Kaunasin junioreiden Eurooppa Cupissa

Hämeenlinnan judoseuran Lalli Nuorteva sijoittui yhdeksänneksi judon U21-Eurooppa Cupissa Liettuan Kaunasissa.
  europeanjudo
Nuorteva aloitti sarjansa alle 90 kg ottamalla voiton Liettuan Paulius Jatautasta. Ottelun alussa Nuorteva onnistui harai-goshi heitossaan yukon arvoisesti. Liettualainen ei ottelun aikana saanut oikein mahdollisuuksia ja Nuorteva päätti ottelun waza-arin arvoisen heittonsa jälkeiseen sidontaan.

Pääsystä välierään ottelussa vastustajana oli Puolan Marcin Gmurek. Ottelu oli tasainen vahvojen miesten vääntö. Nuorteva onnistui ottelun alussa yukon arvoisesti heitossaan. Sen jälkeen Nuorteva alkoi liiaksi varmistelemaan ja tuomarin annettua kolmannen varoituksen hän joutui avaamaan omaa ottelutyyliään liiaksi ja kokenut Gmurek pääsi yllättämään Nuortevan. Gmurek jatkoi tehokasta tyyliään ja eteni finaaliin saakka.

Keräilyottelussa vastaan tuli Viron vahva jässikkä, Rustam Kerimhanov. Nuorteva hallitsi ottelua, mutta heitot eivät tuomarin mielestä olleet tarpeeksi selkeitä, lopuksi yhdestä heittoyrityksestä tuomari näki Kerimhanovin tekijäksi ja julisti tämän voittajaksi. Nuortevan päivä päättyi pettymykseen ja yhdeksänteen sijaan.