sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Turpal ES-aluemestari, Hämeenlinnaan 8 mitalia

Hämeenlinnan Judoseura otti kahdeksan mitalia judon Etelä-Suomen aluemestaruuskisoista Porvoosta. Mestaruuskisat oteltiin lauantaina ja kisoihin osallistui 191 judokaa. Kisoissa oli yhdistetyt sarjat c-, d- ja e-junioreille vyöarvon mukaisesti, sekä normaalit sarjat b-junioreille, aikuisille ja senioreille.

D-poika Turpal Djoukaev jatkoi taas kultamitaliputkeaan. Djoukaev otteli poikien ylempien vöiden alle 39,4 kg:n sarjassa. Djoukaev voitti ensin Keido-Kanin Elias Mäkisen kouchi-makikomi-heitosta saamallaan ipponilla ja välierässä Pingviinien Jaani Leppälän tai-otoshi-ipponilla. Finaali oli jännittävä, kun Orimattilan judoseuran Joni Ahonen tarjosi kovan vastuksen. Ottelu eteni pisteittä jatkoajalle. Pitkän kamppailun päätteeksi Djoukaev onnistui sode-tsurikomi-goshi-lonkkaheitossaan yukon arvoisesti ja otti itselleen Etelä-Suomen mestaruuden.

C-poika Jere Lahtinen otteli kahdessa sarjassa ottaen niistä hopeaa ja pronssia. Pronssia Lahtinen otteli omassa ylempien vöiden alle 47,9 kg:n sarjassaan. Avausottelussa tullut tappio sarjan voittaneelle Meido-Kanin Konsta Koivistolle ei masentanut Lahtista. Lahtinen voitti keräilysarjassa Helsingin Chikaran Ville Hukkasen yukolla ja pronssiottelussa Helsingin Meido-Kanin Joe Liimataisen myös yukolla. Lahtinen jatkoi päiväänsä vielä tasaisessa B-poikien alle 50 kg:n sarjassa. Lahtinen otti ippon-voitot Chikaran Jasmi Salasmaasta ja Ville Hukkasesta ja sai sarjasta hopeaa.

Tuomas Virtanen onnistui miesten yli 90 kg:n sekä avoimessa sarjassa. Molemmista sarjoista Virtasen kaulaan pujotettiin aluemestaruusmitali. Yli 90 kg:n sarjan alkupoolissa Virtanen kukisti Loimaan Ipponin Matias Anttilan waza-arilla ja Keravan Bodonoksen Sampo Mälkiän jännittävän ottelun jälkeen varoituksella. Välierässä kaatui Keravan Bodonoksen Tatu Keitaanniemi ipponilla 17 sekunnissa. Finaalissa Helsingin Chikaran kokenut Mika Hirvonen vei voiton ja kultamitalin. Avoimessa sarjassa Virtasen saalis oli pronssimitali. Alkusarjassa kaatui taas Keitaanniemi, mutta välierässä tuli tappio Mälkiälle.

Samuli Heinilä otti pronssia B-poikien alle 55 kg:n sarjasta. Heinilä voitti sinivöisen Tuomas Hiilamon avausottelussaan waza-arilla. Välieräottelussa sarjan voittaja Orimattilan judoseuran Tuomas Rönkkö sysäsi Heinilä pronssiotteluun. Pronssiottelussa Tampereen Judon Sayd-Arbi Kubaev kaatui waza-arilla.

Elise Lamberg jatkoi mitaliputkeaan tyttöjen ylempien vöiden alle 44,5 kg:n sarjassa ottamalla pronssia. Lamberg voitti Lappeenrannan Kamizan Ella Ollikaisen ipponilla ja Orimattilan judoseuran Lotta Vaheen myöskin ipponilla. Kaksi tappiota pudottivat Lambergin tasaisen sarjan pronssimitalille.

Fanny Pentti sai pronssia tyttöjen alle 52 kg:n sarjasta. Saku Heinilä poikien ylempien vöiden alle 42,6 kg:n sarjassa viides, kuten Lassi Talvitiekin ylempien vöiden alle 47,9 kg:n sarjassa. Jesper Vesala oli oranssivöisten alle 39,1 kg:n sarjassa viides.