sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Turpal ja Jere kultamitalisteina Eden Shiaisssa, 3 hopeaa ja 4 pronsssia

Hämeenlinnan judoseuran joukkue haki Tampereen Eden Shiaista nipun mitaleja: kaksi kultaista, kolme hopeista ja neljä pronssista mitalia. Eden Shiaissa oli tatamilla 319 Suomesta ja Virosta.

Kahden mitalin kanssa kotitatamille palasi vihreävöinen D-juniori Turpal Djoukaev. Kultamitalin Djoukaev otti omasta D-poikien alle 38 kg:n sarjasta. Djoukaev oli sarjassaan ylivoimainen ja alkuotteluissa hän käväisi tatamilla kaksi kertaa ottamassa ippon-voiton vastustajistaan, Pingviinien Jaani Leppälästä ja Helsingin Chikaran Artur Khazievistä. Pisin ottelu kesti 24 sekuntia, finaalissa Kirkkonummen judoseuran Veeti Kanerva kellistyi 16 sekunnissa.

Djoukaev otteli myös C-junioreiden alle 38 kg:n sarjassa ja otti siitä hopeaa. Vihreävöinen Djoukaev otti alkuotteluissa kaksi ippon-voittoa, Tikkurilan judokoiden Toni Uusitalosta ja Tallinnan Ookamin Andri Toomeojasta. Finaalissa Orimattilan judoseuran Joni Ahonen oli waza-arin verran parempi.

Vihreävöinen C-poika Jere Lahtinen otteli myös kahdessa sarjassa ja otti molemmista mitalin. Omassa C-poikien alle 50 kg:n sarjassa Lahtinen otti hopeaa. Alkuottelussa kaatui Helsingin Chikaran sinivöinen Rasmus Leppälä ipponilla ja Tallinnan Ookamin Nikita Hmelnitski waza-arilla. Välierässä ippon-voitto tuli Vantaan Jukaran Markus Tarmasta. Finaalissa Orimattilan judoseuran Kevin Rönkkö oli vahvempi.

Lahtinen otti kultaa B-poikien alle 50 kg:n sarjasta. Lahtinen voitti Chikaran Leppälän yukolla ja Oulun judokerhon Santeri Niemen waza-arilla.

Elise Lamberg otti hopeaa C-tyttöjen alle 48 kg:n sarjasta. Kaksi ensimmäistä ottelua sujuivat vihreävöisen Lambergin hallinnassa, ippon-voitot tulivat Rauman judoseuran Juulia Niemisestä ja Tampereen Judon Sonja Mattilasta. Kultamitalin ratkaiseessa ottelussa Orimattilan judoseuran Veera Ojuri oli pienimmän pistesuorituksen eli yukon verran parempi.

Lassi Talvitie otti pronssia D-poikien alle 46 kg:n sarjasta. Talvitie voitti alkuottelussa tasaisen ottelun päätteeksi Helsingin Chikaran Fedor Selyaninin varoituksella. Välierässä sarjan voittaja Tikkurilan judokoiden Kanevets vei voiton ja vihreävöinen Talvitie jatkoi voittamalla pronssiottelussa Tampereen judon Rasmus Kulmalan ipponilla.

Vihreävöinen Tuukka Lahtinen otti myös pronssia D-poikien alle 42 kg:n sarjasta. Lahtinen voitti toisen kierroksen ottelussaan Orimattilan judon Henri Heinosen waza-arilla, mutta välierässä Tikkurilan judokoiden Vili Pajari oli parempi. Pronssiottelussa Lahden judoseuran Zico Aziz nöyrtyi Lahtisen ipponin arvoisen suorituksen edessä.

Oranssivöinen Katri Ekroth otteli pronssia naisten alle 59 kg:n sarjasta. Viiden naisen sarjassa tappiot tulivat sinivöisille vastustajille. Tasaisen sarjan pronssimitali ratkesi kun Ekroth voitti Maskun Tempon oranssivöisen Sini-Tuuli Sivosen.

Viiva Kauhanen kamppaili pronssia C-tyttöjen +57 kg:n sarjasta.

Mikko Talvitie oli viides miesten alle 81 kg:n sarjassa. Aatu Lahtinen oli myös viides E-poikien alle 34 kg:n sarjassa. Fanny Pentti jäi tällä kertaa seitsemänneksi D-tyttöjen yli 52 kg:n sarjassa.

Mattias Koivumaa (M-81 kg), Eero Riski (M-66 kg) ja Ari Tamminen (M-73 kg) keräsivät kisakokemusta.