sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Henri Hannula tuplamestariksi Ruotsin avoimissa


Hämeenlinnan Judoseuran juniorit Henri Hannula ja Samuli Koskinen ottelivat junioreiden Ruotsin avoimissa mestaruuskisoissa alle 18- ja 21-vuotiaiden sarjassa, JSWOP:ssa Tukholmassa lauantaina. Mestaruuskisoihin osallistui 325 ottelijaa. Pohjoismaiden lisäksi ottelijoita oli myös Hollannista, Puolasta ja Saksasta. Henri Hannula voitti molemmat alle -90 kg sarjansa vakuuttavasti.
Alle 18-vuotiaiden sarjassa Henri Hannulan vastustajat saivat kovaa kyytiä. Henri otti nopeat ipponvoitot alkulohkossaan Ruotsin Abbud Tammarista ja Islannin Ulfur Bodvarssonista. Saman kohtalon koki välierässä Ruotsin Pontus Persson. Finaalissa vastustajana oli Tanskan Thomas Westh Bjerregaard. Finaali eteni Hannulan komennossa ottelun alussa. Ensimmäisen otetaistelun jälkeen Henri sai wasarin arvoiset pisteet kieppiheitostaan. Ottelun edetessä tanskalainen sai ajettua Henrille 3 varoitusta. Neljännestä varoituksesta Hannula olisi hävinnyt ottelun, mikäli se olisi hänelle annettu. Viimeinen minuutti ottelusta oli todella tiukkaa vääntöä ja Hannula sai pidettyä myös loppuajan tanskalaisen pisteettömänä. Tämä oli Henrin mukaan päivän makein voitto.

Sama tahti jatkui alle 21-vuotiaiden sarjassa. Hannula otti vakuuttavat ipponvoitot Ruotsin Emil Brisistä ja Jonathan Fagerhillistä. Välierävastustaja Islannin Egill Blondal sai kokea saman kohtalon ruotsalaisten jälkeen. Finaalissa vastaan tuli alle 21 vuotiaiden EM-kisoissa 7. sijoittunut Norjan Henrik Reitan. Henri ei vastustajan saavutuksia kunnioittanut. Ottelu oli hyvin Hannulan hallussa ja otteluajan puolivälissä hän pamautti komean kieppiheiton ipponin arvoisesti. Päivän saldona kahden sarjan ylivoimaiset mestaruudet.
Samuli Koskinen otteli alle 18-vuotiaiden poikien alle 55 kg:n sarjassa. Koskinen kärsi avausottelussaan tappion Ruotsin Erik Lisselille, mutta jatkoi ottelujaan keräilysarjassa. Seuraava ottelu Norjan Jan Erik Heffermehliä vastaan oli tasainen. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, Koskiselle annettiin varoitus ja varoituksen myötä tuli toinen tappio. Alle 21 vuotiaiden ja alle 60 kg sarjassa Koskinen otti ipponvoiton Ruotsin John Haglövistä. Avausotteluvoiton jälkeen tuli häviö Tanskan Mathias Puolsenille ja Ruotsin Timmy Biedronille.