sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Simolle kultaa, Tuukalle hopeaa, Tuomas ja Eemil pronssille Hontai Shiaissa

Hämeenlinnan judoseuran judokat kilpailivat sunnuntaina Vantaalla järjestetyssä Hontai Shiaissa. Vantaalla oli kisaamassa 213 judokaa Suomesta ja Virosta. Simo Ansalahti voitti kultaa, Tuukka Lahtinen hopeaa ja Tuomas Virtanen ja Eemil Hannula pronssia.

Kisatatamille palannut Simo Ansalahti otti kolme otteluvoittoa voittaessaan miesten alle 73 kg:n sarjan. Avausottelu ehti vanhentua kuusi sekuntia kun Ansalahden taiotoshi kaatoi Porvoon Shirokawan Teemu Malleniuksen. Toisessa ottelussa Ansalahden uhrautumisheitto kaatoi virolaisen Danil Rezanovin kyljelleen, minkä jälkeen Ansalahti päätti ottelun sidontaan. Sarjan voitto ratkesi tiukassa ottelussa Espoon Judokanin Tuomas Ronkaista vastaan. Ottelu oli tasan aivan ottelun loppuun saakka, kunnes Ansalahden tomoenage-uhrautumisheitto tehosi taas. Yukon arvoinen suoritus riitti sarjavoittoon.

Tuukka Lahtinen otti hopeaa alle 15-vuotiaiden poikien alle 60 kg:n sarjasta. Lahtinen otti ippon-voitot Helsingin Meidokanin Michael McLachlanista ja Sobudonin Lauri Uotilasta. Sarjan voiton vei Espoon Judokanin Paul-Martin Künnapuu voittamalla Lahtisen.

Tuomas Virtanen otti kaksi pronssimitalia, sijoittumalla kolmanneksi miesten +100 kg  ja avoimessa sarjoissa. Raskaassa sarjassa pronssimitali irtosi kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.

Eemil Hannula otti myös pronssia alle 13-vuotiaiden poikien alle 55 kg:n sarjasta. Pronssi irtosi yhdellä otteluvoitolla.

Alle 11-vuotiaiden alle 38,8 kg:n sarjassa Arvo Vilkko oli viides ja Miika Mustonen oli seitsemäs.
 Aslan Akhmetkhanov jäi tasaisen alle 11-vuotiaiden alle 32,1 kg:n sarjassa alkupoolinsa kolmanneksi kahdella voitolla ja jäi niukasti ulos mitaliotteluista. Hamid Amrijev ei sijoittunut alle 13-vuotiaiden alle 38 kg:n sarjassa.