sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Villelle kultaa ja Tuukalle pronssia Hontai Shiaista

Hämeenlinnan judoseuran juniorit toivat lauantaina Vantaalla järjestetystä Hontai Shiaista kultaa ja pronssia. Ville Kivelä voitti kultaa alle 13-vuotiaiden alle 50 kg:n sarjasta ja Tuukka Lahtinen alle 15-vuotiaiden alle 60 kg:n sarjasta.

Kivelän kultamitali oli viime vuoden lopulla kilpailemisen aloittaneen judokan ensimmäinen. Kivelän sarja oli äärimmäisen tasainen. Kivelä otti ippon-voitot Tallinnan Ookamin Rodion Novitskista ja Järvenpään Akagin Samu Koivusesta. Espoon Judo-Kanin Eemeli Sundell voitti Kivelän ipponilla. Mitalien kohtaloa jouduttiin hetki miettimään, kun ottelujen päätyttyä Novitskilla, Sundellilla ja Kivelällä oli kaikilla kaksi ippon-voittoa ja keskinäiset ottelut olivat menneet sopivasti ristiin. Kun näin käy, niin voittaja määräytyy aamuisen punnituksen perusteella. Kivelän oltua kolmikon kevein, hän voitti kultaa.

Tuukka Lahtinen oli oman sarjansa kolmas. Yhdeksän kilpailijan sarjassa Lahtinen aloitti suoraan toiselta kierrokselta. Pirkkalan Shinrain Leevi Naskali kaatui ipponilla. Välierässä sarjan voittaja Espoon Judo-Kanin Paul Martin Künnapuu oli vahvempi. Lahtinen putosi pronssiotteluun, jossa Mikkelin Judon Felix Juhakoski taipui ipponilla, mikä toi pronssimitalin Hämeenlinnaan.

Arvo Vilkko oli viides alle 13-vuotiaiden alle 38 kg:n sarjassa. Alkuottelussa tullut voitto Nummelan judon Matias Parviaisesta, kääntyi niukkaan välierätappioon Porvoon Shirokawan Niilo Latulle. Pronssiottelussa Tallinnan Ookamin Aleksander Babtsenko oli vahvempi ja vei pronssimitalin. Miika Mustonen oli saman sarjan seitsemäs.

Erfan Shadka jäi niukasti kolmen judokan alle 13-vuotiaiden alle 46 kg:n sarjan alkupoolissaan yhdellä voitolla kolmanneksi, eikä näin edennyt jatko-otteluihin.