sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

3 Baltic Sea -mestaruutta Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan judoseura menestyi hienosti lauantaina Orimattilassa järjestetyissä kansainvälisissä  Baltic Sea Championships -kisoissa. Baltic Sea mestaruuksia juhlivat Turpal Djoukaev B18-60-sarjassa, Henri Hannula M-90-sarjassa ja Lalli Nuorteva M-100-sarjassa. Hämeenlinnan judoseura oli kisojen kolmanneksi paras seura, edellä olivat vain Israelin joukkue ja Viipurin Favorit. Kisoihin osallistui yli 60 judoseuraa.

Ensimmäisen mestaruuden Hämeenlinnaan otti Djoukaev. 20 ottelijan alle 60 kilon sarjassa Djoukaev raivasi tiensä finaaliin ottamalla ippon-voitot Israelin Nehoray Avrahmista, Kirkkonummen Veeti Kanervasta ja Viron Egert-Ervin Messekistä. Finaalissa vastus oli tiukka, kun Venäjän Akraham Parchiev esitteli osaamistaan. Parchiev kuitenkin joutui keskittymään Djoukaevin heittoyritysten blokkaamisiin, sillä pisteitä Djoukaev ei vastustajilleen antanut. Tuomari varoitti molempia finalisteja kahdesti, mutta antoi Djoukaevin onnistuneesta suorituksesta waza-arin, mikä riitti Djoukaevin ensimmäiseen Baltic Sea Championships -mestaruuteen.

Djoukaev jatkoi vielä alle 21-vuotiaiden alle 60 kilon sarjassa. Avauskierroksella kärsitty tappio kääntyi keräilyotteluiden kautta pronnsimitalin myötä voitoksi. Pronssiottelussa Venäjän Ivan Petrov kesti tatamilla 25 sekuntia, kun Djoukaevin heitto vei venäläisen tatamille selälleen.

Varusmiespalvelustaan Parolannummella suorittava Henri Hannula otti lomapäivänsä kunniaksi alle 90 kilon sarjan Baltic Sea -mestaruuden. Hannula voitti kaikki ottelunsa ipponeilla. Ensin kaatui Ruotsin Armin Didic 26 sekunnin ottelun jälkeen Hannulan kieppiin. Välieräottelussa Valkovenäjän Valery Kamkou löysi itsensä 30 sekunnin ottelun jälkeen selällään Hannulan pyöräyttämänä. Finaalissa Israelin Matan Hazan venytti ottelua yli minuuttiin, mutta Hannula sinetöi ensimmäisen aikuisten Baltic Sea -mestaruutensa ipponseionagellaan.

Kolmannen mestaruuden Hämeenlinnaan toi Lalli Nuorteva alle 100 kilon sarjasta. Raskaampaan sarjaan siirtynyt Nuorteva otti kaikista otteluistaan ippon-voitot. Avausottelussa Mikkelin judon Juho Puumalainen sinnitteli Nuortevan kyydissä, kunnes heitosta tullut waza-ari täydentyi sidonnasta annettuun ipponiin. Toisessa ottelussa nähtiin kisojen hienoin heitto. Viron Sander Ludvig tömähti voimalla tatamin pintaan, kun Nuortevan lonkkaheitto nosti virolaisen jalat korkealle ilmaan. Espanjan Fran Molina kaatui Nuortevan uchimataan. Viimeisessä ottelussa  Espanjan Daniel Buendia kaatui nopeasti Nuortevan uhrautumisheittoon.

Sikko Kaewasa täydensi hämeenlinnalaisten mitalisadetta ottamalla pronssia alle 73-kilon sarjasta. Avausottelussa sarjan voittaja Viron Oscar Pertelson onnistui jatkoajalla jalkaheitollaan sysääämään Kaewasan keräilyotteluihin. Niissä Kaewasa palasi voittokantaan ja pronssiottelussa Israelin Ido Levin kaatui Kaeawasa aituriin.

Samuli Koskinen ei sijoittunut alle 21-vuotiaiden alle 73 kilon sarjassa.

Hämeenlinnalaiset aikuiset Baltic Sea Championships 2018 -mitalistit, Lalli, Henri ja Sikko.