torstai 12. syyskuuta 2019

Turpalille otteluvoitto junioreiden EM-kisoista

Hämeenlinnan judoseuran 18-vuotias Turpal Djoukaev edusti torstaina Suomea alle 23-vuotiaiden judon Euroopan mestaruuskisoissa. Em-kisat järjestetään tänä vuonna Vantaalla. Djoukaevin sarja alle 66 kiloa oteltiin kisojen avauspäivänä.

Avausottelussa vastassa oli Viron Daniel Markus Vardja. Djoukaev otti ottelun hallintaansa heti alusta ja pakotti virolaiselle varoituksen. Sen jälkeen kovakuntoinen hämeenlinnalainen pyöritteli virolaista eri suuntiin, mutta pistesuoritusta ei tullut. Pyöritys tuotti lopulta toisen varoituksen virolaiselle ja lopulta tyylikäs ko soto kage eli tutummin portsari-heitto kaatoi virolaisen ipponin arvoisesti.

Toisella kierroksella vastassa oli hallitseva Hollannin miesten painoluokan mestari Ivo Verhostert. Ottelussa oli panoksena pääsy poolifinaaliin. Djoukaev otteli rohkeasti, mutta voimakas hollantilainen onnistui nollaamaan Djoukaevin yritykset. Tuomari varoittikin Djoukaevia kahdesti. Otteluajan kääntyessä loppua kohti Djoukaev sai paremmin otetta ja vuorostaan hollantilaiselle tuomittiin varoitus. Neljän minuutin otteluaika ei tuottanut pistesuorituksia, joten voittaja ratkaistiin jatkoajalla. Sitä oteltiin tasaisesti puolitoista minuuttia, kunnes hollantilainen käänsi hämeenlinnalaisen yrityksen omaksi vastaheitokseen ja vei suorituksellaan voiton.

Djoukaevin ensimmäisistä junioreiden EM-kisoista tuloksena oli yksi otteluvoitto. Vuoden päästä tulos on varmasti parempi, sillä Djoukaev on vasta ensimmäisen vuoden A-juniori, joten hänellä on mahdollisuus osallistua A-ikäisten kisoihin vielä kaksi seuraavaa vuotta.