lauantai 22. maaliskuuta 2008

Hämeenlinnalaiset judokat Limfjords Cupissa Tanskan tatamilla 22.3.2008.

Hämeenlinnan Lalli Nuorteva ja Sampsa Koivulahti lähtivät hakemaan kansainvälistä kokemusta judossa suomen judoliiton järjestämällä kisamatkalla. Kilpailu oteltiin perjantaina. Molemmat ottelijamme kuuluvat tänä vuonna suomen judoliiton B-nuorten edustusvalmennusryhmään. Tanskan kisa oli kevään ensimmäinen. Mukana matkalla olivat myös valmentajana Olli Paasimaa ja huoltajana Vesa Koivulahti.
Ensimmäisenä ottelemaan pääsi Nuorteva. Vastustaja oli Norjan Benjamin Troest. Nuorteva ei heti päässyt otteluun mukaan ja vajaan minuutin jälkeen joutuivat mattotilanteeseen. Norjalainen oli varsin hyvä matossa ja onnistui pitkän vääntämisen jälkeen tekemään Nuortevalle käsilukon. Nuorteva loukkasi tilanteessa kätensä eikä näin pystynyt jatkamaan otteluja keräilyerissä.
Sampsan ensimmäinen vastustaja oli ruskeavöinen ruotsalainen Hannes Westenius. Ottelu oli varsin tasainen ja sen ainoa suoritus oli ruotsalaisen tekemä wazarin arvoinen jalkapyyhkäisy. Siispä Sampsa joutui jatkamaan ottelujaan keräilyerissä. Keräilyissä vastaan asettui Tanskan Emil Fromberg. Sampsa teki Emilin yrityksestä ipponin arvoisen vastaheiton 10-0. Toisessa keräilyottelussa vastaan tuli Tanskan Jacob Juul, josta Sampsa sai luovutusvoiton, koska Juul loukkasi varpaansa ja näin Sampsa pääsi ottelemaan pronssista. Vastaan asettui tanskan Benjamin Darville. Ottelussa nähtiin molemminpuolisia yrityksiä, ilman pistesuorituksia. Jatkoajalla Sampsa hallitsi ottelua ja teki enemmän yrityksiä, jonka seurauksena kulmatuomari ehdoitti passiivisuusvaroitusta tanskalaiselle. Samalla hetkellä Sampsa sai vastustajan polven selkäänsä ja sampsan keskittyminen herpaantui hetkeksi. Kokenut tanskalainen käytti tilanteen heti hyväkseen ja sai yukon tekemästään uhrautumisheitosta ja vei näin pronssin pistein 5-0. Sampsa siis viides.
Suomen joukkue jatkaa vielä leirillä joka päättyy maanantaina.