lauantai 27. syyskuuta 2008

Sampsa Koivulahti taisteli pronssia judon Swedish Openissa lauantaina 27.9.2008 Tukholmassa.




Swedish Open järjestettiin lauantaina ja Suomen joukkueen mukaan lähti Hämeenlinnasta Sampsa Koivulahti (BP-55 kg) ja Lalli Nuorteva (BP-66kg). Osallistujia oli 284 ottelijaa Belgiasta, Hollannista, Puolasta, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.

Koivulahden Sarjaan oli ilmoittautunut 19 ottelijaa. Ensimmäisessä ottelussa Koivulahti sai vastaansa tämän vuoden Ruotsin mestarin, ruskeavöisen, Fredrik Sköldin. Koivulahti vei ottelua vaikkei suorituksia saanutkaan tehtyä ja näin ottelu meni jatkoajalle. Jatkoajalla Koivulahti painosti edelleen kovasti ja lopulta ruotsalainen sai varoituksen passiivisuudesta ja tämä päätti ottelun. Toiseen otteluun vastaan asettui toinen ruotsalainen, Simon Fernholm. Koivulahti määräsi tässäkin ottelussa tahdin ja päätti sen hienolla ristikähmyllä, joka toi ipponin 10-0. Semifinaaliin Koivulahti sai vastaansa pitkän huiskean tanskalaisen Thomas Christiansenin. Christiansen otteli Koivulahden otteet irti ja näytti siltä, että Koivulahti ei päässyt oikein otteluun mukaan. Ottelu kesti täyden ajan, mutta Christiansen vei lopulta ottelun 7-0 ja eteni loppuotteluun. Pronssiottelussa Koivulahtea vastaan asettui Puolan Bartek Slowak. Nyt Koivulahti oli terästäytynyt ja oli läpi ottelun selvästi aktiivisempi, kun puolalainen. Koivulahti ehti hankkia jo kaksi 5 piteen arvoista yukoa ennen kuin päätti ottelun viimeisillä sekunneilla tekemällään kiepillä, joka toi wazarin 7-0. Näin Koivulahden kaulaan ripustettiin pronssimitali.

Nuortevan sarjaan oli ilmoittautunut 18 ottelijaa. Nuorteva aloitti päivän urakan pirteästi voittamalla ensimmäisen ottelunsa nopeassa tahdissa ruotsalaista Jesper Quarfordtia vastaan hienolla aiturilla. Toiseen otteluun vastus koveni, kun vastaan asettui sarjan lopullinen voittaja, ruskeavöinen, Thor Nielsen Tanskasta. Tiukassa vääntötilanteessa tanskalainen sai Nuortevasta pitävän sidonnan joka lopulta päätti ottelun. Nuorteva pääsi vielä keräilyeriin, jossa vastaan asettui ruotsalainen Fredrik Dahl. Tämäkin ottelu päättyi tanskalaisen tekemään sidontaan.