lauantai 4. lokakuuta 2008

Hämeenlinnan judoseurasta lähti 3 henkinen ryhmä kilpailemaan Nummelaan Hiiden Shiaihin lauantaina 4.10.2008.

Kun nuoremmat juniorit oli Mikkelissä kilpailemassa, Lalli Nuorteva, Sampsa Koivulahti ja Semi Sami lähti Nummelaan. Nummelan kilpailu on viimeisiä kovempia kilpailuja ennen A- ja B-junioreiden SM-kisoja. Hyvin juniorimme mestyikin tuoden 1 kultamitalin ja 2 hopeamitalia.

Sampsa Koivulahti (BP-55 kg) voitti kaikki kolme ottelunsa. Kaksi ensimmäistä hän voitti ipponin arvoisilla suorituksilla ennen täyttä aikaa. Loppuottelu olikin jo tiukempaa vääntöä ja se venyi aina jatkoajalle asti, jolla Koivulahti sai kokan 3-0 arvoisen suorituksen, joka päätti ottelun ja näin Koivulahdelle ripustettiin kultamitali kaulaan.
Lalli Nuorteva (BP-66 kg) otteli ensin omassa poolissaan voittaen kaikki kolme otteluaan ja kaksi näistä ipponilla 10-0 ja näin matka jatkui semifinaaliin. Sielä Nuorteva jatkoi ippon-voittojen tiellä ja jatkoi edelleen finaaliin. Finaalissa vastaan asettui Chikaran Tuomas Halme, jonka Nuorteva jo voitti omassa poolissaan. Halme oli nyt valppaampi ja vei aina jatkoajalle venyneen ottelun vasta tuomarien lippuäänestyken jälkeen 2-1. Nuortevalle siis hopeaa.Semi Salmi (BP-50 kg) on vielä C-juniori, mutta lähti hakemaan kovempaa vastusta Nummelasta SM-kisoja ajatellen. Omassa poolissaan Salmelle kertyi yksi voitto ja yksi tappio ja matka jatkui semifiaaliin toisen poolin voittajaa vastaan. Salmi otteli hyvin ja saikin voittoon tarvittavan yukon 5-0 tehtyä. Finaaliin vastaan tuli Helsingin Faye Nje, joka voitti Salmen jo poolivaiheessa niukasti kokalla 3-0. Finaali olikin edellistä ottelua tiukempi ja siinä ei suorituspisteitä nähty vaan jatkoajan jälkeen mentiin tuomarien lippuäänestykseen, jonka Nje voitti 3-0. Salmelle kuitenkin hienosti hopeaa.