sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Hämeenlinnan Judoseura saalisti 10 mitalia vuoden viimeisestä kilpailusta Lahti Shiaista 6.12.2008

Ottelijoita Lahteen lähti yhteensä 14 . Mitaleista 4 oli kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia.

Hämeenlinnan valopilkku oli Lahdessa ensimmäisissä kisoissaan ottellut Kaewasa Sikko. Kaewasa on vielä keltavöinen ja otteli sarjassa CP-60 kg. Ensimmäisen ottelun Kaewasa voitti hienolla vastaheitolla 10-0. Toisen ottelun Kaewasa voitti pitävällä sidonnalla ipponilla 10-0. Finaaliin Kaewasa sai vastaansa Helsingin Chikaran kokeneen, sinivöisen, Otto Simolan. Kaewasa otteli ennakkoluulottomasti ja näytti, että judossa kaikki on mahdollista. Kaewasa voitti komealla Uchi-matalla, joka toi ansaitun ipponin 10-0. Kultamitalin lisäksi Kaewasa palkittiin erikoispalkinnolla hienoista otteistaan.
Toisen kultamitalin toi Sanna Paasimaa sarjassa DT-32 kg. Omassa poolissaan Paasimaa voitti kaikki kolme otteluaan, joista kaksi hienoilla ipponeilla 10-0. Semifinaalissa Paasimaa hoiti voiton kotiin wazarin arvoisella kiepillä 7-0 ja näin Paasimaa jäi odottamaan finaalia. Samassa sarjassa otteli myös Hämeenlinnan Sini Oinonen, joka myös voitti oman poolinsa molemmat ottelunsa. Semifinaalissa Oinonen voitti hienolla ipponilla 10-0 ja näin finaaliin Paasimaata vastaan. Hämeenlinnalaisten finaali oli tasaista vääntämistä ja ottelu venyi aina jatkoajalle asti. Voitto ratkesi lopulta Paasimaan ippon arvoiseen kieppiin. Kulta siis Paasimaalle ja hopea Oinoselle.
Myös Semi Salmi voitti hienosti kultaa sarjassa CP-50 kg. Salmen ensimmäinen ottelu ei kestänyt kuin 10 sekuntia, jolloin hän teki ottelun päättävän kiepin 10-0. Toiseen otteluun vastaan tuli sinivöinen Saarenpää. Salmi hoiti tämänkin ottelun varsin nopeasti päätökseen reilussa 30 sekunnissa komealla lonkkaheitolla 10-0. Finaaliin Salmi sai vastaansa tämän vuoden Suomen mestarin, Judo-Kanin, Alaeddin Alaeddinen. Salmella oli tuima katse heti ottelun alussa ja heitti Suomen mestarin heti, kun sai tästä otteen, eli 5 sekunnissa, hienolla lonkkaheitolla 10-0. Salmi palkittiin myös erikoispalkinnolla poikkeavan hienoista esityksistä.
Neljännen kultamitalin toi Luukas Saha. Saha voitti kaikki 3 käymäänsä ottelua. Erikoista voitossa oli se, että Saha viipyi kahdessa ottelussa täyden ajan ja tähän Saha ei ole tottunut. Yksi voitoista tuli ipponilla 10-0. Samassa sarjassa otteli myös Hämeenlinnan Samuli Koskinen. Koskinen saavutti pronssia voittamalla yhden ottelun.

Toisen hopean toi Aki Oinonen sarjassa DP-55 kg. Oinonen voitti kolme, neljästä käymästään ottelusta. Kaksi voitoista tuli ipponilla 10-0. Oinonen otteli myös vanhempien CP-55 kg sarjassa, mutta tällä kertaa ottelut jäivät yhteen.

Pronssin saavutti Samu Koivulahti yhdellä voitolla sarjassa BP-45 kg. Koivulahden omassa CP-42 kg sarjassa hän jäi ilman otteluvoittoja.
Aapo Wihersaari sai myös pronssia CP46 kg sarjassa. Wihersaari voitti neljästä käymästään ottelusta yhden.
Viimeisen pronssimitalin toi Saku Inget DP-38 kg. Inget voitti käymästään kolmesta ottelustaan kaksi.

Ilman mitalia jäivät tällä kertaa Otso Wihersaari 1 voitto, Johannes Viherä 1 voitto, Eero Wihersaari ja Evert Helkiö.