maanantai 1. joulukuuta 2008

Hämeenlinan Judoseura voitti ylivoimaisesti E-, D- ja C-nuorten Suomen rankingin 2008.

Judokisa ylläpitää Suomessa rankingin 10:n valitun kilpailun osalta E-, D- ja C-nuorissa.

Hämeenlinna keräsi tänä vuonna yhteensä 219 pistettä. Toiseksi ylsi Helsingin Meidokan, joka keräsi 180 pistettä. Kolmanteen sijaan olikin sitten jo reilusti eroa ja seura oli Espoon Judo-Kan joka keräsi 107 pistettä. Viime vuoden ranking ykkönen, Helsingin Chikara oli tänä vuonna 5:s, 92 pisteellään.

Tänä vuonna Hämeenlinnasta on noussut hienosti uusia tulevaisuuden lupauksia mukaan kilpailemaan. Jos sama trendi jatkuu ensi vuonna ja kilpailijoita riittää, meillä on mahdollisuus olla myös ensi vuonna kärkikahinoissa mukana. Lähes kaikki tänä vuonna otelleet kilpailijat ovat ranking ikäryhmissä mukana myös ensi vuonna ja B-nuoriin siirtyy vain muutama kilpailija.


Seuramme, ikäryhmänsä voittajia oli E-pojissa Luukas Saha 31 pisteellään, E-tytöissä Sini Oinonen 25 pisteellään ja D-tytöissä Sanna Paasimaa 34 pisteellään.

Semi Salmi oli toinen C-pojissa 27 pisteellään, Matias Koivusaari neljäs 22 pisteellään ja Samu Koivulahti kuudes 20 pisteellään.
Aki Oinonen oli jaetulla kuudennella sijalla D-pojissa 18 pisteellään.

Näiden lisäksi Hämeenlinnalaiset nuoret ovat esittäneet todella hienoja otteita kisoissa ja kaikkien kisapanokset ovat edesauttaneet seuramme menestystä. Toivottavasti nähdään ensi vuonna entistä enemmän ottelijoita kisoissa, jotta voimme jatkaa tätä hienoa menestystä nuorten osalta. Suomessa on yhteensä 120 judoseuraa ja näissä yli 12 000 judokaa , joten voimme olla ylpeitä tästä saavutuksesta.

Vuoden viimeinen kilpailu Lahti Shiai otellaan 6.12.2008 Lahdessa. Kilpailu ei ole ranking-kisa, mutta hyviä otteluita sielä varmasti saa siitä huolimatta.