sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Matsuru-Kannu 4.9.2010

 

Judoseura lähti 11 kilpailijan voimin kauden avaukseen Kotkan Matsuru-Kannuun.  Pienehkö porukka teki loistavaa jälkeä ja tuli seurojen välisessä kilpailussa hienosti kakkoseksi. Meidokan voitti 26 kilpailijan joukkueella ja Chikara tuli Hämeenlinnan jälkeen kolmoseksi 16 kilpailijan joukkueella.

Joukkue toi hienosti 9 mitalia joista 3 oli kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia.

Sini taisteli oman kultansa D-tyttöjen –44kg:n sarjassa.  Viiden ottelijan poolissa Sini otti kaikista neljästä ottelustaan ippon-voitot. 

Sini sitoo

                          Sini ja Aki                                 Velipoika Aki otteli C-poikien yli 66kg:n sarjassa kuuden ottelijan tuplapoolissa.  Alkulohkon ensimmäinen ottelu ehti vanheta kokonaiset neljä sekuntia Akin kellistäessä vastustajan selälleen. Toinenkin ottelu päättyi varmaan ipponiin.  Toisessa poolissa oli  Leevi Valmu kisannut kakkoseksi yhdellä voitolla ja näin seurakaverukset kohtasivat semifinaalissa. Tässä Aki oli väkevämpi edeten finaaliin Orimattilan Juho Larjannetta vastaan. Aki oli hänet jo kertaalleen voittanut omassa alkulohkossaan ja finaalissa oli uusinnan vuoro. Sama tahti jatkui ja Akille ipponvoitto ja kulta. Leevi sai sarjassa pronssia.

CIMG0485Kuvissa Leevin otteita.CIMG0482

Saku Heinilä kamppaili vakuuttavasti viiden ottelijan poikien ja tyttöjen yhdistetyssä E-27,2kg sarjassa.  Saku voitti kaikki neljä otteluaan ipponin arvoisesti ja itseluottamusta uhkuen. Judoseurassa voidaan olla luottavaisin mielin, että aivan pienimmistä sarjoistakinCIMG0497 on tulossa taattuja tuloksentekijöitä turvaamaan seuran kisamenestys myös tulevaisuudessa.

Henri Hannula otteli C-poikien CIMG0271Henri keskellä judogi päällä

alle 66kg:n sarjassa hienosti hopeaa vaikka aamun Hämeen Sanomissa virheellisesti mainittiinkin pronssi. Näin niitä sattuu tekstinikkareillekin tahattomia virheitä silloin tällöin, aivan kuten kisaajille ja tuomareillekin. Henri varmisti kolmen ottelijan poolissa hopean ipponvoitolla Chikaran urheilijasta.

D-poikien 38-kilon sarjaan oli Kotka saanut kerättyä mukaan Suomen parhaimmiston.  Kahdeksan ottelijaa sijoitettiin ranskalaiseen kaavioon. Hämeenlinnasta mukana olivat Samuli Koskinen, Joni Lyömilä ja Luukas Saha. Luke aloitti judoseuralaisten urakan.  Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli vanha tuttu Maxim Myllymäki. Yuko-ilotulituksen päätteeksi Luke otti ipponin hienolla harai-goshilla joka taisi tulla CIMG0335käsivarsikiepin otteesta.

Toisessa ottelussa mittaa Lukesta tuli ottamaan Thomas Rönkkö. Luke vei ensimmäisessä hyökkäysessä Thompun maihin osoto-garilla

CIMG0425 CIMG0433ja sitoi ottelun päätökseen.   

Samuli kohtasi ensimmäisessä ottelussa Nummelan vahvan jässikän Oskari Mäkisen.                                           CIMG0361Samuli “uittaa” Oskaria kohti tatamia

Ottelu oli todella vauhdikasta taistelua joka päättyi tällä kertaa niukasti Oskarille yuokon arvoisesti.  Joni  sai vastaansa Jukaran Artur Tvaurin. Tvaurin vahva kokemus oli nyt ylitsekäymätön este Jonille ja näin Artur eteenpäin ipponilla. Keräilyerissä Jonin “arpaonni” jatkui ja vastaan asettui oman seuran Samuli. Harjoituskaverukset ottivat toisistaan mittaa herrasmiessäännöillä Samulin viedessä voiton ja edetessä pronssiotteluun. Siinä tuli vastaan vanha tuttu Orimattilan Thomas Rönkkö. Ottelu oli tasaista vääntöä jonka Samuli ratkaisi lempiaseellaan polvikiepillä ja näin pronssi Samulille. Finaalin alussa kätteli Luke ja Jukaran Artur. Kilpakumppanusten vääntö oli tasaista ja pojat niin vikkeliä, että tuomaritkaan ei aina kaikkia pisteitä ehdi rekisteröidä. Ikikova Artur päätti ottelun puolenvälin kohdalla omalla spesiaali uchi-matallaan joka päätti ottelun Arturin eduksi. Sarjasta hopea ja pronssi Judoseuraan.

D-poikien –34 kilon sarjassa Saku Laine CIMG0503otteli kuuden ottelijan tuplapoolissa. Myös tämä sarja oli kerännyt sarjan parhaimmiston Kotkan kisoihin.  Saku hävisi ensimmäisen ottelunsa sarjan lopulta voittaneelle Anton Ketolaiselle. Toisen ottelunsa Saku voitti ja pääsi näin poolinsa kakkosena semifinaaliin.  Semifinaalissa tällä kertaa Tikkurilan Pyry Pajari oli vahvempi jä Sakulle pronssia yhdellä otteluvoitolla.

E-poikien ja –tyttöjen yhdistetyssä 31,5kg:n  sarjassa Judoseuraa edusti Jere Lyömilä  CIMG0266viiden ottelijan poolissa. Jere otti kaksi hienoa ipponvoittoa  ja kuittasi uurastuksestaan pronssia.

E-poikien 38,3 kilon sarjassa mukan oli Tomi Lehtinen. Tomi taisteli lujasti, mutta jäi tällä kertaa ilman otteluvoittoja. 

 

CIMG0287Sensei valvoi judoseuralaisten etuja ottelujen aikana ja niitä ennen.

CIMG0240  Nuoremmat judokat venyttelee, vanhemmat yrittävät pysyä pystyssä :)

CIMG0245 

CIMG0268Samaan aikaan oltiin kilpakumppaneita ja kaveruksia.

CIMG0252  

CIMG0248Järjestövaikuttajia Kaakkois-Suomesta ja Etelän alueelta; Tero ja Eki.

CIMG0267  Lämmöt on tärkeitä

CIMG0280 CIMG0281 Judoseurayleisö tarkkana.

CIMG0282 CIMG0289CIMG0242  CIMG0292

CIMG0293 Yhteinen vääntö on yhteinen ilo

 

CIMG0400CIMG0318 Geometriaa judon tyyliin.

CIMG0325        CIMG0495  CIMG0499  CIMG0507 CIMG0509 CIMG0510 CIMG0513 CIMG0517