torstai 4. marraskuuta 2010

Hämeenlinnaan 15 mitalia 31.10.2010.

Hämeenlinnan judoseura oli judokoidensa kanssa tulessa sekä Belgiassa että Helsingissä. Judokamme toivat yhteensä 4 kultaa, 3 hopeaa ja 8 pronssia.

FLANDERS JUDO CUP/ BELGIA

Sikko Kaewasa ja Samu Koivulahti olivat Belgiassa Flanders Judo Cupissa. Sikko (U17-66 kg) hävisi ekan ottelunsa poolissaan, mutta voitti kaksi seuraavaa hienosti. Pääsystä 8 parhaan joukkoon hän kuitenkin hävisi niukasti yukolla 5-0. Keräilyerässä tuli myös yukolla tappio ja näin 16 sija.
Samu Koivulahti voitti ensimmäisen ottelunsa poolissaan luovutuksella. Toiseen otteluun hän sai vastaansa Hollannin tämän vuoden EM-edustajan, joka vei voiton. Kolmas ottelu oli tiukempi, mutta vastustaja oli parempi yukon arvoisella 5-0 arvoisella suorituksella.

HONTAI SHIAI/ HELSINKI

Hontai Shiaihin oli ilmoittautunut yhteensä 204 judokaa 26 seurasta. Hämeenlinnan Judoseurasta mukana oli 20 ottelijaa.

Toni Sulin otteli hienosti kultaa M-90 kg:n sarjassa. Sulin kuuluu -81 kg:n sarjaan, mutta siihen ei ollut ilmoittautunut ketään, joten hän joutui lähes kymmenen kiloa raskaampien sarjaan. Sulin on vielä keltavöinen ja kaikki muut sarjassa olivat korkeampi vyöarvoissaan. Ensimmäinen vastustaja oli Bodonoksen Mälkiä, jonka sulin voitti ipponilla 10-0 ajassa 3.36. Toinen vastustaja oli Järvenpään Hirvonen. Hirvosen Sulin voitti ipponilla alle minuutissa. Kolmas ottelu oli Orimattilan sinivöistä Tommiskaa vastaan. Sulin taisteli hienosti kolme vyöarvoa korkeampaa vastustajaa vastaan ja voitti tämän ipponilla ajassa 2.00. Neljännen ottelun Sulin hävisi wasarilla, mutta voitot menivät ottelijoilla ristiin ja Sulin palkittiin todella hyvien otteiden jälkeen sarjan kultamitalilla.

Sini Oinonen haki myös kultamitalin tyttöjen -40 kg:n sarjassa. Oinonen voitti kaikki käymänsä ottelua nopeasti ipponeilla 10-0.

Henri Hannula otti jälleen kultaa C-poikien -66 kg:n sarjassa. Hannula voitti ipponilla 10-0 ja eteni finaaliin. Hannulan hyvin tuttu kilpakumppani tällä hetkellä on oma seurakaveri Aki Oinonen, joka myös eteni finaaliin kahdella ipponvoitolla 10-0. Finaalissa seurakaverit väänsivät tasaisissa merkeissä ja täyden ajan jälkeen Hannula julistettiin voittajaksi wasarilla 7-0. Oinonen siis sarjassa hopealle.

Saku Laine otteli kultaa D-poikien -30 kg:n sarjassa. Laine päätti kaikki kolme käymäänsä ottelua ennen täyttä aikaa ipponeihin 10-0.

Hopeaa Hämeenlinnaan toivat Luukas Saha (3 voittoa), Tuomas Virtanen (2 voittoa) ja Aki Oinonen.

Pronssia toivat Jenni Ali-Penttilä (1 voitto), Elise Lamberg, Mikko Vainio (2 voittoa), Saku Heinilä otti kaksi pronssia (2 voittoa), Jere Lyömilä (2 voittoa), Luukas Saha (2 voittoa), Oskari Hiittu (2 voittoa).