maanantai 8. marraskuuta 2010

Lalli ja Sampsa ottelivat aikuisten FJO:ssa viikonloppuna.

Lalli Nuorteva ja Sampsa Koivulahti lähtivät ottelemaan Finnish Openiin Vantaalle viikonloppuna. Kumpikin ottelijamme ovat vasta ensimmäisen vuoden A-nuoria. FJO on aikuisten kilpailu ja suomen kavatasoisin Judokilpailu. Kilpailuun osallistui 174 judokaa 25 maasta. Ottelemassa oli yksi MM- ja EM-voittaja sekä yksi naisjudoka, jolla oli 5 MM-hopeaa ja 3 EM-kultaa. FJO on kaksipäiväinen kilpailu ja Lalli otteli lauantaina, kun taas Sampsa sunnuntaina.
Lalli otteli miesten alle 81 kg sarjassa, jossa oli mukana 32 osallistujaa. Arvonnassa, Lallin vastustajaksi arvottiin Latvian mestaruuskisojen pronssimitalisti, eli Arturs Jaundzeikars. Latvialainen otti vahvalla esityksellä voiton ipponilla 10-0. Toisessa ottelussa Latvialainen voitti norjan Vidar Skrettingin myös ipponilla 10-0. Lalli joutui vielä jännittämään yhden ottelun sitä, pääseekö hän keräilyyn tavoittelemaan pronssimitalia. Ruotsalainen Jonas Sandströmin hankala tyyli oli kuitenkin liikaa latvialaiselle, joka hävisi ottelun ipponilla 10-0. Näin Lallin ottelut jäivät yhteen.



Sampsa otteli miesten alle 66 kg sarjassa, jossa oli mukana 22 judokaa. Sampsalle ensimmäinen vastusta oli, viime vuoden kisan hopeamitalisti, Venäjän Oleg Vasilyev. Ottelu alkoi sillä, että Sampsa määrättiin vaihtamaan judokin takki, jonka lainasi ruotsin Charles Haddad. Sampsa aloitti ottelun hyvin ollen lähellä heittää venäläisen ottelun alussa kiepillä, mutta venäläinen pääsi passaamaan yrityksen. Sampsan hyvät otteet johti siihen, että venäläinen sai jopa passiivisuusvaroituksen. Ottelun edetessä venäläisen kokemus alkoi kuitenkin näkyä ja Sampsalla hiipui hieman voimat. Venäläinen piti vahvasti Sampsaa otteissaan ja Sampsalle tuomittiin varoitus. Venäläinen ei kuitenkaan saanut Sampsasta pistesuorituksia. Jatkoajalle mentiin ja sen puolessa välissä Sampsa sai toisen varoituksen ja Vasilyeville yuko 5-0, joka päätti ottelun. Venäläinen jatkoi vakuuttavasti aina sarjan mestariksi asti, eli Sampsa pääsi keräilyihin, jossa vastaan asettui suomen Antti Rintamäki. Sampsa aloitti hyvin ja taisteli hyvin vahvaa Rintamäkeä vastaan. Rintamäki otti mattotilanteessa Sampsan otteseensa ja sai pitkän vääntämisen jälkeen tehtyä Sampsalle käsilukon, josta ipponvoitto 10-0. Rintamäki oli lopulta sarjan viides.

Varmasti hyvää kokemusta molemmille nuorille, jotka pääsi kokeilemaan minkälainen vauhti, voimataso ja tempo aikuisten sarjoissa maailmalla on.