sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

International Masters Bremenistä 19-20.4.2011

Hämeenlinnan judokat jäivät kauaksi mitaleista International Masters Bremenissä.

Viikonloppuna käytiin kovatasoinen kilpailu Saksassa, johon hämeenlinnalaisia lähti Lalli Nuorteva, Sampsa Koivulahti ja Samu Koivulahti.Kilpailuun oli ilmoittautunut 843 judokaa 23 maasta.

Samu Koivulahti otteli lauantaina alle 17 vuotiaiden -55 kg:n sarjassa, jossa oli mukana 83 ottelijaa. Koivulahti pääsi vapaalla toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Hollannin Igor Milosevic. Koivulahti määräsi ottelun tahdin ja sai tehtyä voittoon riittävän jalkaheiton, josta wasari ja voitto 7-0. Toisessa ottelussa tuli tappio Saksan Steven Mundtille. Koivulahti ei päässyt keräilyihin tavoittelemaan pronssia, koska saksalainen hävisi seuraavan ottelunsa.

Lalli Nuorteva otteli sunnuntaina alle 20-vuotiaiden alle 81 kg:n sarjassa, jossa oli mukana 65 judokaa. Nuorteva aloitti Hollannin Selim Ozenia vastaan. Nuorteva otteli vahvasti ja ajassa 1:18 hän päätti ottelun kuristukseen 10-0. Toisessa ottelussaan Belgian Steven van de Poel oli parempi. Myös Nuortevan tie nousi pystyyn, belgialaisen hävittyä seuraavan ottelunsa.

Sampsa Koivulahti otteli alle 20-vuotiaiden -66 kg:n sarjassa, johon oli ilmoittautunut peräti 92 ottelijaa. Arvonta toi Koivulahden ensimmäiseksi vastustajaksi, Saksan tämän vuoden mestarin, Maxim Shitovin. Koivulahti otteli pirteästi ja jopa hallitsi ottelua. Shitoville annettiin passiivisuusvaroitus, mutta vain 10 sekuntia ennen täyttä aikaa, saksalainen sai Koivulahden heitettyä yukon arvoisesti 5-0. Saksalainen otteli lopulta pronssille. Koivulahti pääsi vielä keräilyihin Hollannin Fabian Gahleria vastaan. Hollantilainen voitti Koivulahden kahden varoitusten turvin yukolla 5-0.

Sampsa Koivulahti ja Lalli Nuorteva jäivät vielä Saksaan, Hannoveriin, leirille ja palaavat Suomeen torstaina. Kummankin seuraava kilpailu on aikuisten SM-kisat, jotka käydään Porvoossa 2.4.2011.