maanantai 18. huhtikuuta 2011

Sampsa Koivulahti ja Lalli Nuorteva Eurooppa Cupin pronsseille.

Sampsa Koivulahti ja Lalli Nuroteva lähtivät Suomen maajoukkueen mukaan Eestin Tartoon ottelemaan Eurooppa Cupiin. Koivulahti otteli lauantaina A-66 kg:n sarjassa ja Nuorteva sunnuntaina A-81 kg:n sarjassa.

Koivulahti aloitti Belgian Thomas Lissensiä vastaan. Lissens on rankattu sijalle 26 euroopan listoilla. Ottelu ei kauan kestänyt, kun Koivulahti heitti ensimmäisestä aloituksesta belgialaisen ipponin 10-0 arvoisella aiturilla. Toiseen otteluun vastaan asettui Latvian Deniss Anischenko. Anischenko julistettiin lopulta voittajaksi 5-0 (yuko) Koivulahden saamien varoitusten turvin. Koivulahden tie jatkui keräilyerissä Tanskan Vaaben Pederseniä vastaan. Suorituspisteitä ei ottelussa nähty, mutta Koivulahden aktiivisuus aiheutti tanskalaiselle kaksi varoitusta ja sitä myöten Koivulahdelle voittoon tarvittava yuko 5-0. Toisessa keräilyottelussa Koivulahti sai vastaansa Latvian Arturs Grigorjevsin. Koivulahden aktiivinen ottelutyyli tuotti jälleen tulosta ja latvialaista varoitettiin passiivisuudesta. Koivulahti sai varoituksista johtuen yukon 5-0 joka riitti voittoon. Pronssiotteluun Koivulahti sai vastaansa tanskalaisen Phuc Hong Cain, joka onkin tunnetusti todella monipuolinen ja taitava ottelija. Tästä osoitus B-nuorten MM-pronssi mitali. Koivulahti otteli räväkästi ja piti hurjaa vauhtia yllä. Tanskalainen ei kertakaikkiaan saanut otteita kiinni Koivulahdesta. Koivulahti kuittasi otetaistelun itselleen ja sai tanskalaisen heitettyä uhrautumisheitolla taaksepäin ja sai tästä yukon 5-0 joka lopulta riitti pronssimitaliin. Todella tärkeä mitali Koivulahdelle ajatellen kesän EM-kilpailuja. "Tosi hyvä fiilis. Tekniikat eivät olleet ihan kohdillaan kaikissa otteluissa, mutta tänään tuli hyviä tahtovoittoja", Koivulahti iloitsi pronssiottelun jälkeen.


Lalli Nuorteva otteli myös hienot kisat. Nuorteva aloitti Eestin Maksim Bajunovia vastaan. Nuorteva hallitsi ottelua vahvalla otetaistelulla. Bajunov sai kaksi varoitusta, kun ei saanut Nuortevan otteita irti ja oli passiivinen. Nuorteva voitti yukolla 5-0 ja eteni toiselle kierrokselle. Toisessa ottelussa vastaan asettui Latvian kova Nikita Voloshins. Voloshins oli tällä kertaa terävänä ja vei ottelun nimiinsä. Voloshins voitti lopulta koko sarjan kultaa ja Nuorteva jatkoi keräilyerissä. Keräilyissä vastaan asettui ensin Eestin Maxim Katashov. Otteli eteni Nuortevan hallinnassa ja eestiläiselle tuomittiin jopa kolme varoitusta, joiden ansiosta Nuorteva voitti wasarilla 7-0. Seuraava ottelu oli Eestin Sten Motusta ja panoksena pääsy pronssiotteluun. Nuorteva aloitti tahmeasti ja sai kaksi varoitusta ja Yuko eestiläiselle. Nuorteva piristyi kuitenkin ja heitti eestiläisen wasarin 7-0 arvoisella uchi-matalla ja tämä riitti ottelun voittoon. Pronssiotteluun piti vastaan tulla Eestin Dmitri Zamorski, mutta tämä loukkasi polvensa semifinaalissa, eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Hienosti taistelu mitali kuitenkin Nuortevalle.


Koivulahti ja Nuorteva jatkaa Eestissä leirin merkeissä. Ensi viikolla molemmat nuoret jatkavat matkaansa kothi Venäjää ja pietaria, jossa toinen Eurooppa Cupi ja kova leiri päälle.