maanantai 31. lokakuuta 2011

21 mitalia Hämeenlinnan judokoille Hontai Shiaista.

Hämeenlinnan Judoseura oli ylivoimainen ykkönen 21 mitalilla sunnuntaisessa Hontai Shiai -judokisassa Vantaalla. Hämeenlinnaan Vantaalta tuli kahdeksan kultaa, kuusi hopeaa ja seitsemän pronssia. Kisoihin osallistui kaikkiaan 201 ottelijaa.

Kaksi kultaa kisoista toi Henri Hannula, joka oli ylivoimainen kahdessa sarjassa. Omassa C-poikien yli 66-kiloisissa hän vei voiton kolmella ippon-voitolla (10-0), joihin kului 6, 10 ja 8 sekuntia. Itseään vanhemmissa, B-poikien 73-kiloisissa kultaa tuli kahdella ippon-voitolla.

Luukas Saha oli terävässä iskussa C-poikien 46 kilon sarjassa. Kultaa tuli neljällä ippon-voitolla, joista nopein tuli viidessä sekunnissa. Ipponiin päättyi myös loppuottelu, missä Luukas loukkasi sormensa ja joutui kamppailemaan ottelun voittoon lähes yhdellä kädellä.

Kultaa voitti myös Samuli Koskinen (CP 42 kg), joka yhden ippon-voiton ohella kävi kaksi tasaista ottelua: ne päättyivät tuomariäänestyksellä hänen hyväkseen (1-0).

Tomi Lehtinen toi sekä kultaa että pronssia. Edellinen tuli itseään vanhemmissa C-poikien 38-kiloisissa ja pronssi D-poikien vastaavassa sarjassa kolmella ippon-voitolla yhdellä yuko-tappiolla (0-5).

Kaksi mitalia kamppaili myös Saku Laine, joka otti kultaa D-poikien 34-kiloisissa kolmella ipponilla ja yhdellä yukolla. Pronssia hän sai vastaavassa C-poikien sarjassa kahdella ippo-voitolla ja yhdellä wazari-tappiolla (0-7).

Kultamitalin ottelivat myös Suvi Aulavuo (DT-40 kg) ja Joni Lyömilä (DP- 42 kg): Jonin kulta tuli kolmelle ippon-voitolla.

Hopeaa matsasi Elise Lamberg (DT-36 kg), joka sai omassa ikäluokassa (ET-36 kg) myös pronssia. Hopeaa ottelivat myös veljekset Mikko ja Miikka Vainoa: edellinen EP-29.5 kilon ja jälkimmäinen D-poikien alle 42 kilon sarjassa.

Hopean saivat myös Sini Oinonen (CT-44 kg) ja Samuli Heinilä (CP-38 kg) sekä Ville Rautakorpi (EP-34 kg).

Pronssia kamppailivat lisäksi Saku Heinilä, joka sai sen sarjoissa DP-34 kg ja CP-34 kg, Lassi Talvitie (EP-41,7 kg) sekä Aatto Pitkänen (EP-34) ensimmäisissä kisoissaan.