maanantai 17. lokakuuta 2011

Hämeenlinnan Judoseura oli paras seura Samurai Cup IV:ssa.

Nuorteva, Kaewasa ja Saha voittivat Judon Samurai Cupin kokonaiskilpailut.

Hämeenlinnan Judoseuran edustajat ottelivat sekä Kerava Shiaissa että Samurai Cup IV.

Samurai Cupiin osallistui yhteensä 100 judokaa, 35 seurasta ja hämeenlinnalaisia mukana oli 7 judokaa. Hienosti judokamme pärjäsikin ja olimme paras seura 3 kulta- ja 2 hopeamitalilla.

Lalli Nuorteva (A-81 kg) otti hienosti kultaa voittamalla kaikki neljä käymäänsä ottelua ipponilla 10-0. Kaksi otteluista kesti vain 15 sekuntia. Kovimman vastuksen Nuortevalle antoi Helsingin Tuomas Halme, mutta myös Halme lensi Nuortevan hienolla jalkaheitolla ajassa 3.53 ipponin arvoisesti. Nuortevan otteleminen näytti hyvältä ja heitot onnistui kaikissa neljässä ottelussa.

Sikko Kaewasa (A-66 kg) otteli myös hienosti kultaa. Kaewasa otteli omassa poolissaan ykköseksi voittamalla ensin Helsingin Njien, sitten helsingin Määtän ja kolmannen helsinkiläisen Tomas Tervosen. Semifinaalissa kaatui ipponilla Mikkelin Iltanen. Finaalissa Kaewasa voitti tämän hetken pahimman kilpakumppaninsa, helsingin Remo Villanellon jatkoajalla. Kaewasan tekemä yuko 5-0 riitti tällä kertaa.

Luukas Saha (B-45 kg) jätti Kerava Shiain väliin ja haki vanhempien sarjasta kovempaa vastusta. Saha aloitti voittamalla Vantaan Tvaurin ipponilla 10-0. Ippon tuli kahdella hienolla, wasarin 7-0 arvoisella, heitolla. Toisessa ottelussa kaatui 35 sekunnissa Raahen Vili Oivo.

Hopeaa Samurai Cupissa toivat sisarukset Aki ja Sini Oinonen. Aki voitti kaksi ottelua, joista toisen ipponilla. Sini hävisi finaalin Emilia Kanervalle.

Sampsa Koivulahti ja Henri Hannula jäivät tällä kertaa ilman mitalia. Hannula ehti voittaa kaksi ottelua ipponilla 10-0, ennen kuin tie nousi pystyyn.

Kerava Shiaissa mukana oli 276 judokaa 41 seurasta. Hämeenlinnalaisia oli mukana 21 judokaa ja saalis oli 4 kultaa, 7 hopeaa ja 2 pronssia. Tällä mitalisaaliilla Hämeenlinna oli neljänneksi paras seura.

Elise Lamberg taisteli kultaa sekä E-36 että D-36 kg sarjassa. E-36 kg sarjassa Lamberg voitti kaikki kolme otteluansa ipponilla 10-0. Yksikään ottelu ei kestänyt 30 sekuntia pitempää. D-36 sarjassa Lamberg voitti molemmat ottelunsa ipponilla 10-0.

Kultaa otteli myös Fanny Pentti (E-40 kg) todella pirteillä otteillaan. Pentti voitti oman poolinsa molemmat ottelut. Semifinaalissa tahti senkun parani ja se päättyi Pentin voittoon ipponilla 10-0. myös finaalissa voitto tuli ipponilla Helsingin Katri Raevalasta.

Saku Laine (D-34 kg) joutui taistelemaan oikein kunnolla kultamitalinsa eteen. Laine voitti kaikki neljä otteluaan, mutta sekä semifinaali että finaali päättyi vasta jatkoajan jälkeen, tuomareiden lippuäänestyksessä. Hienoa, että tiukkoja otteluita voitetaan.

Hopeaa toivat Jenni Ali-Penttilä, Suvi Aulavuo, Saku Inget, Samuli Koskinen, Sini Oinonen, Lassi Talvitie ja Henri Weck.

Pronssia toivat Saku Laine sekä Tomi Lehtinen.

Muut mukana olleet hämeenlinnalaiset olivat Saku Heinilä, Jere Lahtinen, Jere ja Joni Lyömilä sekä Ville Svensk.