tiistai 28. helmikuuta 2012

Judokamme saalisti kolme kultaa viikonloppuna.

Samuli Koskinen otteli kultaa Tallinna Judo Cupissa.

Hämeenlinnan Judoseurasta lähti kolmen judokan ryhmä Tallinnaan hakemaan kansainvälistä kokemusta. Mukana oli Samuli Koskinen, Samuli Heinilä ja Saku Heinilä.

Samuli Koskinen otti kultaa sarjassa BB-42 kg. Koskinen aloitti vapaalla toiselle kierrokselle jossa vastaan tuli Viron oma Nikita Hvelnitski, jonka Koskinen voitti ipponilla. Toinen vastustaja oli Latvian Arturs Nartiss joka pisti todella kampoihin Koskiselle. Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajan jälkeen lippuäänestyksessä. Koskinen katsottiin paremmaksi ja matka jatkui semifinaaliin jossa vastaan asettui Viron Jakov Popov. Tämäkin ottelu oli todella tasainen ja Koskinen julistettiin jälleen voittajaksi lippuäänestyksessä. Finaalissa vastaan asettui Latvian Arturs Kusins. Ottelu oli tiukka ja kesti täyden ajan, mutta Koskinen otti kultamitalin saamallaan yukolla 5-0.

Veljekset Samuli ja Saku Heinilä otteli myös hyvin, vaikkei mitalia tullutkaan. Samuli Heinilä, joka otteli Koskisen kanssa samassa sarjassa, voitti ensimmäisen ottelunsa Viron Alvar Pruunia vastaan hienosti ipponilla. Sitten tuli kaksi tappiota sarjan lopullisia hopea- ja pronssimitalisteja vastaan. Saku Heinilä otteli CP-34 kg:n sarjassa jossa otteli yhteensä 49 judokaa. Saku voitti kaksi ottelua neljästä ja yhden näistä ipponilla.

Joni ja Jere Lyömilä toi kultamitalit Itä Judo Openista Sonkajärvellä.

Hämeenlinnan judokat olivat myös kotimaassa taistelemassa, kun Heinilän veljekset matkasivat Sonkajärvelle.

Joni Lyömilä voitti CP-42 kg:n sarjan kultaa. Joni voitti molemmat ottelunsa ipponilla ja niiden yhteen laskettu aika oli 33 sekuntia.

Jere Lyömilä voitti DP-38 kg:n sarjan kultaa lähes yhtä nopeassa tahdissa. Jere voitti myös molemmat ottelut ipponilla ja aikaa näihin meni hieman yli minuutti.