maanantai 5. maaliskuuta 2012

Lalli Nuortevalle hopeaa ja Sampsa Koivulahdelle pronssia Viron avoimissa.

Viron avoimet-judokilpailu järjestettiin Tartossa lauantaina.Tartossa oli mukana pohjoismaiden ja baltian maajoukkueet. Hämeenlinnalaisia oli mukana neljä judokaa eli Lalli Nuorteva, Sampsa ja Samu Koivulahti sekä Sikko Kaewasa.

Lalli Nuorteva otteli vakuuttavasti alle 81 kg:n sarjassa. Nuorteva aloitti Latvian Nikolajs Lapsinsia vastaan. Nuorteva hallitsi ottelua otteillaan ja voitti sen, ennen täyttä aikaa, ipponin arvoisella jalkaheitolla. Myös toinen vastustaja oli latvialainen eli Aleksandr Uluhanjants. Nuorteva heitti latvialaisen, wasarin arvoisella, jalkaheitolla ja painosti ottelussa muutenkin. Latvialainen sai passiivisuudesta kolme varoitusta ja sitä myöten Nuortevalle toinen wasari joka päätti ottelun. Nuortevan kolmas latvialainen vastustaja, Aleks Klementjevs, ei myöskään saanut Nuortevasta otteita tämän hallitessa ottelua. Latvialaiselle tuomittiin kaksi passiivisuusvaroitusta ja Nuortevalle näin yuko joka riitti voittoon. Semifinaalissa Nuorteva otteli täyden ajan Latvian Glebs Mihailovsia vastaan heittäen tämän yukon arvoisella jalkaheitolla joka lopulta riitti voittoon ja paikkaan finaaliin. Finaali oli tasainen Viron Rustam Kerimhanovia vastaan. Virolainen oli Nuortevaa huomattavasti lyhyempi voimapesä. Varsinasella ajalla ei suorituksia nähty ja siirryttiin jatkoajalle. Sitä ei ehtinyt kulua kuin hetken, kun virolainen onnistui heittoyrityksessään ja sai voittoon riittävän wasarin.




Sampsa Koivulahti aloitti alle 73 kg:n sarjassa tämän vuoden Latvian mestaria, Filips Mikuckisia, vastaan. Latvialainen oli todella pitkä ja ulottuva ottelija ja sai Koivulahdesta yukon jalkaheitolla ja se riitti voittoon. Koivulahti joutui odottamaan pääseekö keräilyen kautta tavoittelemaan pronssimitalia. Näin kävi ja ensimmäinen vastustaja oli Ruotsin Oscar Nygren jonka Koivulahti voitti ipponin arvoisella kiepillä. Seuraavaksi vuorossa oli Viron Sten Remmelg ja Koivulahti hallitsi ottelua ja päätti sen ipponiin kahdella kiepillä. Pääsystä pronssiotteluun Koivulahti kohtasi Viron Kristjan Tönisten. Koivulahti ei antanut virolaiselle otteita ja oli aktiivisempi. Kumpikin ottelija sai yukon ja siirryttiin jatkoajalle. Virolainen yritti jalkaheittoa, mutta Koivulahti torjui tämän ja heitti virolaisen yukon arvoisella vastaheitolla joka riitti voittoon. Pronssiottelussa vastaan tuli Suomen Klaus Verlin. Koivulahti otteli pirteästi ja voitti noin minuutin jälkeen tekemällään aiturilla josta tuli ippon.




Sikko Kaewasa voitti 66 kg:n sarjassa ensimmäisen ottelunsa Virolaista vastaan. Toisessa ottelussa Kaewasa hävisi Helsingin Faye Njieta vastaan. Kaewasa loukkasi heittotilanteessa niskansa eikä päässyt jatkamaan keräilyissä.




Samu Koivulahden ottelut jäi yhteen hävittyään latvialaiselle kahdelle varoituksella.




Hämeenlinnalaisten valmentaja Olli Paasimaa oli tyytyväinen poikien pirteistä otteista, mutta harmitteli samalla Kaewasan loukkaantumista. Hyvällä mallilla ollaan ensi viikon SM-kisoja ajatellen.