sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Hämeenlinnan Judoseura toiseksi paras Etelä-Suomen Aluemestaruuksissa.

Etelä-Suomen avoimet aluemestaruudet järjetettiin viikonloppuna Porvoossa. Kilpailuun osallistui 190 judokaa 24:stä eri seurasta. Hämeenlinnalaisia osallistui 14 judokaa ja nämä saalisti 15 mitalia; 4 kultaa, 6 hopeaa ja 5 pronssia.

Samuli Koskinen otteli vakuuttavasti kaksi kultaa. Koskinen voitti oman sarjansa CP-42 kg kaikki ottelut ipponilla 10-0. Koskisen otteluista yksikään ei kestänyt minuuttiakaan. Koskinen voitti kultaa myös vanhempien sarjassa, eli BP-45 kg. Tässä sarjassa Koskinen voitti kaksi ottelua ja toisen niistä ipponilla 10-0.
Samuli Heinilä otteli myös CP-42 kg sarjassa hienosti hopealle. Heinilä voitti kolme ottelua ipponilla 10-0 ja ainoa tappio tuli finaalissa seurakaveria Koskista vastaan.

Saku Heinilä voitti kultaa DP-34 kg:n sarjassa. Heinilä voitti kaikki neljä käymäänsä ottelua ja kaksi niistä ipponilla. Finaali oli tasaista vääntöä ja voitto irtosi vasta tuomareiden lippuäänestyksen jälkeen Heinilän eduksi. Samassa sarjassa otteli myös Turpal Djoukaev joka otti kaksi otteluvoittoa ollen viides. Saku Heinilä otteli myös vanhempien CP-34 sarjassa ottaen kahdella voitolla pronssia.
Saku Laine toi neljännen kultamitalin sarjassa CP-38 kg. Laine otteli kolme voittoa ipponilla 10-0 ja hävisi tiukassa sarjassa yhden ottelun. Voittojen mennessä ristiin, Laine voitti kultaa ennen Kirkkonummen Hannulaa ja Helsingin Hukkasta.
Sini Oinonen saalisti hopeaa sekä CT-48 kg että BT-48 kg:n sarjassa. Oinonen voitti päivän mittaan 4 ottelua ipponilla ennen täyttä aikaa. Oinosen kanssa samassa sarjassa otteli myös Suvi Aulavuo joka oli lopulta neljäs.
Saku Inget otteli hopeaa BP-60 kg:n sarjassa. Inget voitti hienosti oman poolinsa kaikki neljä ottelua. Semifinaalissa viides voitto irtosi ipponilla 10-0. Finaalissa Inget hävisi tämän vuoden Suomen mestaria Amir Ramadania vastaan.

Elise Lamberg otti hopeaa DT-40 kg:n sarjassa yhdellä Ipponvoitolla. Fanny Pentti taas otti hopeaa DT-48 kg sarjassa kahdella otteluvoitolla.

Pronssia toivat Saku Heinilän lisäksi Joni Lyömilä, Lassi Talvitie, Tuomas Tenhola ja Tuomas Virtanen.