maanantai 16. huhtikuuta 2012

Lalli Nuorteva otteli hopeaa Tarton Eurooppa Cupissa.

Viron Tartossa käytiin A-nuorten Eurooppa Cup kilpailu viikonloppuna. Suomesta mukana oli vain maajoukkue. Suomea edustamassa olivat Hämeenlinnan Lalli Nuorteva ja Sampsa Koivulahti. Kilpailuun oli ilmoittautunut yhteensä 195 judokaa ympäri eurooppaa.



Lalli Nuorteva aloitti Liettuan Rokas Paulikasta vastaan ja tämän ottelun Nuorteva päätti hienolla, ipponin arvoisella, jalkaheitolla noin minuutin ottelemisen jälkeen. Toisessa ottelussa Nuortevan jalkaheittoon kaatui Latvian Glebs Mihailovs ja tämäkin päättyi ennen täyttä aikaa. Pääsystä semifinaaliin Nuorteva kohtasi Lativian Aleks Klementjevsin. Nuorteva piti latvialaisen tiukasti otteissaan ja hallitsi ottelua täysin. Noin minuutin kohdalla Nuorteva teki näyttävän jalkapyyhkäisyn josta latvialainen putosi suoraan selälleen ja siitä ippon Nuortevalle. Semifinaalissa vastaan asettui Ison Britanian Conall McGregor joka oli erittäin liikkuva ottelija. Nuorteva hallitsi semifinaalia täysin eikä antanut britille mitään mahdollisuuksia. Nuorteva heitti britin ensin wasarin arvoisella jalkaheitolla ja tämän lisäksi hän sai yukon jalkaheitolla. Britti sai myös yhden varoituksen passiivisuudesta. Nuorteva varmisti voitollaa paikan finaalissa. Finaalivastustaja oli Saksan Toni Grohn. Ottelu oli todella tasaista otetaistelua, eikä pistesuorituksia nähty varsinaisella otteluajalla. Saksalainen sai kuitenkin ajettua Nuortevalle yhden passiivisuusvaroituksen ennen kuin siirryttiin jatkoajalle. Jatkoaikaa oli käyty noin minuutin, kun Nuorteva sai toisen varoituksen ja sitä myöten saksalaiselle yuko joka riitti ottelun voittoon. ”Fiilarit on hyvät ja tästä on nyt hyvä jatkaa Pietariin. Ottelut olivat sellaista tasaista työtä omilla tekniikoilla. Finaalissa kaveri voitti otetaistelut ja sai ajettua minulle voittoon tarvittavat varoitukset”, Nuorteva kertoi palkintojen jaon jälkeen. Hopean ansiosta Nuorteva nousee Euroopan rankinglistoilla kymmenen parhaan joukkoon kauden tässä vaiheessa.

Sampsa Koivulahti, hävisi ainoan ottelunsa Liettuan Tigran Galstiania vastaan. Koivulahti johti ottelua yukolla, mutta sai kaksi varoitusta, joista liettualaiselle tasoittava yuko. Jatkoajalla Koivulahti teki huonon heittoyrityksen ja sai kolmannen varoituksen joka päätti ottelun liettualaisen hyväksi. Galstian hävisi seuraavan ottelunsa ja tämä tarkoitti Koivulahden kisan päättymistä.

Nuorteva ja Koivulahti jäivät Viroon leirille josta jatkavat keskiviikkona Venäjän Pietariin. Pietarissä käydään viikonloppuna seuraava Europpan Cup kilpailu. Suomeen nuoret palaavat 24.4.2012.