sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Hämeenlinnalaiset Samurai Cup II:n ykkösiä

Hämeeenlinnan judoseura oli lauantaina Pajulahdessa järjestetyn Samurai Cupin toisen osakilpailun paras seura. Samurai Cup on neliosainen Judoliiton järjestämä valiokilpailu alle 21- ja 18-vuotiaille. Tällä kertaa mukana olivat myös alle 15-vuotiaat judokat. Samurai Cup on näyttökilpailu liiton valmennusryhmiin pääsemiseen. Pajulalahdessa tatamilla oli 116  B ja C-juniorijudokaa ja hämeenlinnan kuusimiehinen joukkue otti neljä kultamitalia ja yhden pronssimitalin.

Henri Hannula piti järjestystä yllä alle 18-vuotiaiden alle 81 kg:n sarjassa. Hannula käväsi tatamilla neljä kertaa ja otti jokaisesta ottelusta ippon-voiton. Hannulan ylivoimaa kuvaa se että pisin ottelu kesti 42 sekunttia ja lyhyin kahdeksan sekunttia. Voitot tulivat Rovaniemen Koyaman Markus Lambackasta, Tampereen Judon Olli-Oskari Niemelästä, Popiniemen Iskun Matias Mankista ja Nurmijärven Pingviinien Jere Leppälästä.

Turpal Djoukaev voitti alle 15-vuotiaiden alle 42 kg:n sarjan lähes Hannulan tyyliin. Päivän saldo oli kuusi voittoa, joista neljä ipponilla. Alkupoolissa ipponilla kaatuivat Helsingin Chikaran Mikko Ruoppa ja Tampereen Judon Joel Hietanen. Tiukempaa vastusta tarjosivat Orimattilan judoseuran Joni Ahonen ja Jyväskylän Jigotain Santeri Hakkarainen, jotka kärsivät yuko-tappiot. Ottelujen merkityksen kasvaessa Djoukaev otti käyttöön ippon-vaihteen ja välierässä ipponilla kaatui Porvoon Shirokawan Jonas Lindqvist. Finaalissa tuli sitten ippon-voitto jo kertaalleen kaatuneesta Hakkaraisesta.

Kultamitalin pokkasivat myös Viivi Kauhanen alle 15-vuotiaiden tyttöjen +63 kg:n sarjasta ja Jere Lahtinen alle 18-vuotiaiden poikien alle 50 kg:n sarjasta. Voitot tulivat tällä kertaa helpolla, sillä muita jdokoita ei näissä sarjoissa tällä kertaa ollut. Lahtinen otteli myös viisi kiloa painavempien sarjassa ja otti sieltä yhden otteluvoiton Popinniemen Iskun Mika Lötjösestä. Ippon-voitto ei kuitenkaan riittänyt sijoitusotteluihin.

Lassi Talvitie otti pronssia alle 15-vuotiaiden poikien alle 50 kg:n sarjasta. Alkupoolin ensimmäisessä ottelussa Talvitie kärsi tappion Helsingin Chikaran Rasmus Leppälälle yukolla. Toisessa ottelussa
Maskun Temmon Henri Huhtala kellistyi ipponilla. Välierässä sarjan voittanut Helsingin Chikaran Ville Hukkanen vei niukan voiton varoituksella. Näin Talvitien kaulaan ripustettiin pronssimitali.

Emilia Hautala otteli alle 15-vuotiaiden tyttöjen alle 63 kg:n ja sijoittui sarjassaan neljänneksi.