sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Jere, Samuli ja Viivi kultaa Hontaista

Hämeenlinnan judoseura kahmi mitaleita Vantaalla lauantaina järjestetyistä Hontai Shiai -judokisoista. Kisoissa oli tatamilla 305 judokaa, joista hämeenlinnalaisia oli 11. Saalis oli kolme kultaa, yksi hopea ja kolme pronssia.

Samuli Heinilä otti kultaa tasaisessa alle 18-vuotiaiden poikien alle 55 kg:n sarjasta. Kolmen ottelijan alkupoolissa voitot menivät ristiin ja kaikki ottelijat saivat yhden voiton. Heinilä kärsi yuko-tappion Helsingin Chikaran Tuomas Hiilamolle, mutta otti poolivoittoon oikeuttavan ippon-voiton Tampereen Judon Tuukka Lahtisesta. Välierässä Helsingin Chikaran Lassi Ruoppa kaatui ipponilla. Finaalissa toisen poolin voittaja, Tampereen judon Sayd-Arb Kubaev kaatui myös ipponilla. Ensimmäisen ottelun virhe tuli näin kuitattua hienolla ippon-putkella.

Jere Lahtinen otti kultaa P18 alle 50 kg:n sarjasta. Lahtinen kävi tatamilla kolme kertaa ja otti yhtä monta ippon-voittoa. Voitot tulivat Lappeenrannan Kamizan Ella Ollikaisesta, Porin Fudoshinin Rasmus Salosesta ja Espoon Urheilijoitten Juhani Sarasmaasta.

Viivi Kauhanen otti kultaa alle 15-vuotiaiden tyttöjen +63 kg:n sarjasta. Kauhanen otti ippon-voitot seurakaveristaan Emilia Hautalasta ja Hontai Judon Minttu Sundbergista. Hautala otti hopeaa voittamalla Sundbergin myös ipponilla.

Pronssiset mitalit ottivat Turpal Djoukaev (P15-42 kg), Emil Hannula (P13-46 kg) ja Olli Talvitie (P11-42 kg). Tuukka Lahtinen oli viides alle 13-vuotiaiden poikien alle 46 kg:n sarjassa, kuten  myös Leevi Rasila alle 42 kg:n sarjassa. Lassi Talvitie (P15-50 kg) ja Katri Ekroth (N-57 kg) eivät sijoittuneet omissa sarjoissaan.