sunnuntai 18. toukokuuta 2014

4 kultaa Wekara Shiaista + 3 hopeaa ja 2 pronssia

Hämeenlinnan judoseuran juniorit ottelivat mainiosti Vantaalla lauantaina järjestetyissä Wekara Shiai -judokisoissa. Päivän saaliiksi tuli neljä kultamitalia, kolme hopeista ja kaksi pronssista mitalia. Hämeenlinnalaiset olivat kisojen kolmanneksi paras seura 10 ottelijan joukkueellaan. Kisoissa oli mukana 215 juniorijudokaa.

Turpal Djoukaev palasi kultamitalikantaan voittamalla alle 15-vuotiaiden poikien alle 42 kg:n sarjan. Arvonta oli heittänyt avauskierroksen vastustajaksi Tikkurilan judokoiden Vili Pajarin, joka on Djoukaevin pahin vastustaja. Edellinen kohtaaminen päättyi Pajarin voittoon, mutta tällä kertaa Djoukaevin yukon arvoinen suoritus palautti sarjaan hämeenlinnalaiskomennon. Seuraavissa otteluissa ipponeilla kaatuivat Siuntion Keido-kanin Elias Mäkinen ja Tallinnan Ookamin Edmond Leping. Finaalissa Tikkurilan judokoiden Jussi Holopainen tarjosi tiukempaa vastusta, mutta yukolla irtosi voitto Djoukaeville.

Viivi Kauhanen otti kultaa alle 15-vuotiaiden tyttöjen +63 kg:n sarjasta. Voitto irtosi kahdella ipponvoitolla. Ensin kaatui seurakaveri Emilia Hietala ja sitten Lahden judoseuran Aada Salo. Hämeenlinnalaisten kaksoisvoiton täydensi Hietala ottamalla ippponvoiton Salosta. Emilia Hautala otti hopeaa myös alle 63 kg:n sarjasta.

Jere Lahtinen otti kultaa alle 18-vuotiaiden poikien alle 50 kg:n sarjasta. Sarja oteltiin kahden ottelijan paras kolmesta -kaaviolla. Hollolan Holjutain Eetu Argillander ei pysynyt Lahtisen menossa mukana, vaan hämeenlinnalainen otti kaksi ippon-voittoa.

Leevi Rasila otti hopeaa alle 11-vuotiaiden alle 46 kg:n sarjasta. Alkupoolissa Rasila otti kasi ippon-voittoa Mäntyharjun judon Lauri Hämäläisestä ja Vantaa Jukaran Touko Sillanpäästä. Semifinaalissa Lahden judoseuran Eetu Reijonen kaatui yukolla. Finaalissa Keravan Bodonoksen Oliver Purhonen vei voiton täysiaikaisessa ottelussa waza-arilla.

Olli Talvitie oli alle 11-vuotiaiden poikien alle 42 kg:n sarjan paras. Talvitie otti kaksi nopeaa ippon-voittoa Maskun Tempon Verneri Grönblomista.

Samuli Heinilä otti kahdella ippon-voitolla pronssia alle 18-vuotiaiden alle 60 kg:n sarjasta. Elise Lamberg otti pronssia alle 15-vuotiaiden tyttöjen alle 52 kg:n sarjasta. Emil Hannula oli alle 13-vuotiaiden poikien alle 46 kg:n sarjassa seitsemäs. Samassa sarjassa otellut Tuukka Lahtinen ei sijoittunut.