torstai 29. toukokuuta 2014

Henrille kultaa Budo-Nord Cupista

Hämeenlinnan judoseuran Henri Hannula voitti Ruotsin Lundissa järjestetyn Budo-Nord judokisan. Kisat ovat yhdet Pohjolan suurimmat kansainväliset judokisat. Helatorstaina tatamilla oli yli 400 juniorijudokaa. Tuore pohjoismaidenmestari Hannula voitti alle 18-vuotiaiden alle 81 kg:n sarjan ja jatkoi kultamitaliputkeaan. Hannula kävi tatamilla neljä kertaa ja voitti kaikki ottelunsa, kolmasti ipponilla. Kultamitaliotteluun edetessä kaatuivat Amagerin judokoulun Mathias Madsen, TSV Rudow 1888:n Arian Hellvoigt ja IK Södra Judon James Sanasinlain. Finaali oli Hannulan pikainen näytös, sillä reilussa 40 sekunnissa SPIF judon Julius Sonerud oli selälllään.

Samuli Koskinen oli alle 18-vuotiaiden alle 55 kg:n sarjan seitsemäs. Koskinen kärsi avausottelussa niukan varoitustappio sarjan pronssimitalistille Olofström judon Oskar Jaskarille. Koskinen jatkoi keräilysarjassa voittamalla Judoklubb Stordin Amadeusz Nowotynskin yukolla. Toisessa keräilyottelussa Rättviks judoklubbin Jonas Hellströmistä tuli waza-ari-voitto.  Koskisen viimeisessä ottelussa panoksena oli oli pronssiottelupaikka. Ottelun vei TSV Rudow 1888:n Leon Falk.

Saku Inget kärsi alle 21-vuotiaiden alle 73 kg:n sarjassa avauskierroksella tappion PM-kisoissa kaatamalleen Knivsta judoklubin Albin Edbomillle. Ottelu jäi Ingetin ainoaksi.