sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Viivi ja Samuli kultamitalisteina Eden Shiaissa, lisäksi 2 hopeaa ja 7 pronssia

Hämeenlinnan judoseuran joukkue haki Tampereen Eden Shiaista nipun mitaleja: kaksi kultaista, kaksi hopeista ja seitsemän pronssista. Eden Shiaissa oli tatamilla 360 kilpailijaa Suomesta ja Virosta.

Viivi Kauhanen voitti kultaa C-tyttöjen +63 kg:n sarjassa. Kauhanen voitti ipponilla Lappajärven Vilma Leppäniemen ja seurakaverinsa Emilia Hautalan. Emilia Hautala tuli sarjassa kolmanneksi.

Samuli Koskinen otti kultaa B-poikien alle 60 kg:n sarjasta. Samuli otteli ensimmäistä kertaa tässä painoluokassa. Samulin otteet olivat vahvat ja hän voitti alkuotteluissaan ipponilla Kiteen Jere Pölösen ja yukolla Tampereen Tuukka Lahtisen. Finaalissa vastustajana ollut Tampereen Sayd Arbi Kubaev joutui Koskisen sidontaan alle minuutissa ja näin sarjan voitto tuli myös ipponilla.

Jere Lahtinen otti hopeaa B-poikien alle 55 kg:n sarjasta. Alkuottelussa kaatui Vantaan Eric Pulkka ipponilla. Seuraava vastustaja Viron Markus Perelstein hoitui wazarin arvoisella heitolla. Finaalissa vastaan tuli toinen virolainen Silver Känna, ottelu oli tasainen ja meni jatkoajalle saakka. Jatkoajalla virolainen onnistui saamaan pienimmän pistesuorituksen eli yukon ja Lahtiselle palkintona hopeaa.

Tuukka Lahtinen  otti hopeaa D-poikien alle 50 kg:n sarjassa. Ensimmäisellä kierroksella Tuukka pääsi vapaalla seuraavalle kierrokselle, toisella kierroksella kaatui ipponilla Rovaniemen Niklas Iivari. Semifinaalissa Lahtinen oli wazarin verran parempi Judokanin Paul Martin Kunnapuuta vastaan. Finaalissa Lahden Judoseuran Zico Aziz oli ipponillaan kuitenkin vahvempi.

Pronssille ylsivät E-poikien sarjassa Olli Talvitie ja Leevi Rasila, C-junioreissa Turpal Djoukaev, Elise Lamberg ja B-ikäisissä Jenni Ali-Penttilä. Miesten alle 81 kg:n sarjassa Mikko Talvitie nappasi pronssia. Katri Ekroth oli naisten  alle 70 kg:n sarjassa neljäs. Lassi Talvitie oli sarjassaan viides ja Eemil Hannula seitsemäs.