torstai 14. toukokuuta 2015

Turpalille kultaa, Samulille pronssia Budo Nord Cupista

Hämeenlinnan judoseuran juniorit kävivät helatorstaina Ruotsin Lundissa testaamassa taitojaan kansainvälisessä Budo Nord Cupissa. Kisoissa oli 480 kilpailijaa. Turpal Djoukaev voitti kultaa, Samuli Koskinen voitti pronssia ja Lassi Talvitie oli viides.

Turpal Djoukaev voitti alle 15-vuotiaiden poikien alle 50 kg:n sarjan. Sarjassa oli 20 kilpailijaa ja Djoukaev pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Avausottelussa Hollannin Wouter Tijink kaatui ipponilla. Saman kohtalon Ruotsin Pasha Pashaev. Välierässä vastus parani, kun vastassa oli Tikkurilan judokojen Artur Kanevets. Ottelu oli tiukka ja tasainen, judokat ovat useasti ottaneet mittaa toisistaan tatamilla, tällä kertaa Djoukaev vei voiton yukolla. Finaalissakin vastaan tuli suomalainen, Vantaan Jukaran Konsta Koivisto, joka on myös tuttu ja tiukka kamppailija. Sinivöinen Djoukaev otti ruotsalaisella tatamilla komean ippon-voiton vantaalaisesta ja pokkasi kultamitalin.

Samuli Koskinen taisteli pronssia alle 18-vuotiaiden alle 60 kg:n sarjasta. Sarjassa oli 26 judokaa. Avausottelussa Koskinen oli tehokkaana ja heitti kiepillä Ranskan Quentin Jardonin heti ensimmäisestä aloituksesta ipponin arvoisesti selälleen. Toisessa ottelussa Ruotsin Kevin Torkar kaatui kahdesti waza-arin arvoisesti, kun Koskinen käytti aituriaan. Kolmannessa ottelussa Norjan mustavöinen Sander Knutsen kompastui ruskeavöisen Koskisen aituriin ja Koskinen jatkoi waza-arillaan välierään. Raskas päivä painoi kuitenkin Koskista ja hän kävi tutustumassa ottelujen välillä ruotsalaiseen wc-pönttöön. Sitkeästi taistellen Koskinen kuitenkin otteli välierässä Ruotsin Linus Skoglundia vastaan. Skoglund pääsi yllättämään kouchimakikomillaan ja sysäsi Koskisen pronssimatsiin. Pronssiottelussa Koskinen oli taas vaihdissa ja pommitti ranskalaisen Jeremy Hermelinin tatamin pintaan kahdesti waza-arin arvoisilla kiepeillään.

Lassi Talvitie oli viides alle 15-vuotiaiden alle 55 kg:n sarjassa. 19 ottelijan kaaviossa Talvitie arvottiin suoraan toiselle kierrokselle. Avausottelu Ruotsin Melker Ljunqvistia vastaan oli tiukka, pistesuorituksia ei nähty, vaan voitto tuli aktiivisemmalle Talvitielle varoituksilla. Kolmannen kierroksen ottelussa Talvitie heitti Norjan Filip Banachin komealla ipponin arvoisella kiepillä selälleen. Välierässä Helsingin Meido-kanin Joel Liimatainen onnistui sumi-gaeshi-heitossaan ja Talvitie päätyi pronssiotteluun. Pronssiottelussa Talvitien sitkeä taistelu ei riittänyt vaan Vantaan Jukaran Markus Tarma vei voiton waza-arin arvoisella kouchigarilla.

Valmentaja Olli Paasimaa oli tyytyväinen poikien otteisiin kansainvälisillä tatameilla.