lauantai 19. syyskuuta 2015

Henrille otteluvoitto alle 21-v EM-kisoista Itävallan Oberwartista.

Hämeenlinnan judoseuran Henri Hannula edusti Suomea judon EM-kisoissa Itävallassa. Euroopan parhaat alle 21-vuotiaat mittasivat paremmuuttaan Oberwartin tatameilla ja hämeenlinnalainen 17-vuotias Hannula otteli vanhempiensa joukossa ennakkoluulottamasti ja otti yhden otteluvoiton. 
 
Avauskierrokselle vastaan asettui Kroatian alle 21-vuotiaiden mestari Marko Kumric. Ottelun alussa Hannula sai varoituksen väärästä otteesta, kun tuomari tulkitsi Hannulan ristiotteen Kumricin judogin kauluksesta kestäneen liian kauan. Kroaatti puolusti tarkasti niukinta mahdolista johtoaan eikä Hannula saanut pistesuoritusta useista yrityksistä huolimatta. Kun otteluaikaa oli jäljellä viisi sekuntia Hannulan päättäväinen taistelu tuotti tulosta. Tai-otoshi-käsiheiton ajoitus onnistui lähes täydellisesti ja tuomari näytti waza-arin arvoista suoritusta. Suoritus vei junioreiden EM-kisojen ensikertalaisen hienosti toiselle kierrokselle.

Toisen kierroksen ottelussa  Israelin kokenut ja taitava Li Kochman osoitti, miksi israelilainen on voittanut myös miesten Gran Prix -mitaleja ja vei voiton tehokkailla osotogari-heitoillaan.