sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Samurai Cup III:sta 3 kultaa, hopea ja pronssi

Hämeenlinnan judoseura oli kolmanneksi paras seura lauantaina Kirkkonummella järjestetyssä Samurai Cup III:ssa. Hämeenlinnalaisten saalis 35 seuran kilpailussa oli kolme sarjavoittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija. Kultamitalit ottivat Turpal Djoukaev P18-55 kg:n sarjasta, Sikko Kaewasa M-73 kg:n sarjasta ja Sini Oinonen N21-52 kg:n sarjasta. Hopeamitalin otti Samuli Koskinen M21-73 kilon sarjasta  ja pronssia toi Tuukka Lahtinen P15-66 kg:n sarjasta.

Turpal Djoukaevin sarjavoitto tuli hienolla esityksellä. Djokaev otti neljä ippon-voittoa, esitellen erilaisia tekniikoitaan: sidonta ja kuristus tuottivat alkuotteluissa voitot. Välierässä lonkkaheitto kaatoi Tikkurilan judokoiden Jens Pulkan ja finaalissa toinen tikkurilalainen Patrik Pavlov kaatui ensin Djoukaevin jalkaheittoon waza-arin arvoisesti ja jäi sitten toisen waza-arin arvoiseen sidontaan, näistä siis neljäs ippon-voitto.

Sikko Kaewasa oli myös vakuuttava omassa sarjavoitossaan. Kaewasa otti viisi ippon-voittoa. Alkulohkon kolme ottelua päättyivät joko Kaewasan aituri-ipponiin tai kieppi-ipponiin. Välierässä Turun judoseuran Julius Välimäki mätkähti tatamin pintaan selälleen 19 sekunnin ottelun jälkeen Kaewasan kiepin onnistuttua täydellisesti. Finaalissa Keravan Bodonoksen Valtteri Olin antoi vähän parempaa vastusta kuin alkuottelussa. Kaewasa oli kuitenkin uusintaottelussakin parempi ja otti ensin aiturilla waza-arin ja sai käsilukollaan Olinin luovuttamaan.

Sini Oinonen  otti sarjavoittonsa kahdella ippon-voitolla. Ensin Orimattilan judoseuran Heidi Elonen kaatui kahdesti Oinosen waza-arin arvoisiin jalkaheittoihin ja sitten sarjavoitto varmistui, kun Turun Judoseuran Christina Sandell koki saman jalkaheiton tehokkuuden.

Samuli Koskisen hopeamitali tuli kahdella voitolla. Alkupoolin avausottelussa Helsingin Meido-kanin Eetu Heinonen käänsi Koskisen yrityksen omaksi vastaheitokseen yukon arvoisesti ja vei voiton. Alkupoolin toisessa ottelussa Koskinen ryhdistäytyi ja vei kiepillään voiton Oulun judokerhon Samuel Kokkoniemestä. Välierässä Turun judoseuran Julius Välimäki sai neljästi kokea Koskisen kiepin. Täydellistä onnistumista ei tullut, vaan jokaisesta heitosta tuomittiin yukon arvoinen suoritus. Finaalissa oli vastassa taas Eetu Heinonen, tällä kertaa Heinonen vei voiton pitävällä sidonnallaan.

Tuukka Lahtinen otti pronssia kahdella ippon-voitolla. Alkupoolin voitot tulivat tehokkailla kiepeillä. Välierässä Lahden Zico Azizia vastaan oli dramatiikkaa. Lahtinen teki komean uhrautumisheiton ja mattotuomari nosti kätensä ipponin merkiksi kattoa kohti. Ottelu ei kuitenkaan päättynytkään, kun videotuomari muutti tuomion waza-ariksi. Aziz sai lisäpontta judoonsa ja onnistuikin sitten ottamaan sidontavoiton.

Saku Inget otti yhden ippon-voiton M21-81 kg:n sarjassa, se ei riittänyt kuitenkaan mitaliotteluihin.