sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Sinille kultaa junioreiden Swedish Openista, Turpalille pronssia

Hämeenlinnan judoseuran Sini Oinonen voitti Tukholmassa lauantaina järjestetyn Junioreiden Swedish Openin. Turpal Djoukaev täydensi menestystä ottamalla pronssia. Ruotsin avoimia mestaruuksia tavoitteli yli 300 juniorijudokaa Pohjoismaista, Virosta, Saksasta, Puolasta ja Hollannista.

Sini Oinonen otti kultamitalinsa alle 21-vuotiaiden naisten alle 52 kilon sarjasta. Avausottelussa Ruotsin Vanja Natvig kaatui ensin mustavöisen Oinosen jalkaheittoon ja jäi sen jälkeen ipponin arvoiseen sidontaan. Välierässä vastus koveni, kun tatamilla voittoa tavoitteli myös mustavöinen Ruotsin Emma Henriksson. Oinonen painosti ottelua, mutta pistesuorituksia ei nähty. Henriksson ei pystynyt kuitenkaan vastaamaan Oinosen vahvaan otetaisteluun ja lopulta Oinosen aktiivisuus tuotti mattotilanteessa onnistuneen sidonnan. Henriksson joutui antautumaan. Finaali oli tasainen jännitysnäytelmä. Hollannin taitava Danique Janssen oli vahva alussa ja Oinoselle tuomittiin varoitus. Varoitus olikin ainoa tapahtuma ja hollantilainen näytti vievän sillä voiton. Oinosen yritys tuotti mieluisan tuloksen, kun hän käänsi hollantilaisen heittoyrityksen omaksi suoritukseen. Siitä annettu waza-ari käänsi ottelun Oinosen voitoksi.

Turpal Djoukaev otteli alle 18-vuotiaiden alle 55 kilon sarjassa pronssille. Djoukaev arvottiin kaaviossa suoraan toiselle kierrokselle. Avausottelussaan Djoukaev otti käsiheitolla ja sidonnalla voiton mustavöisestä Ruotsin Emil Henrikssonista. Kolmannen kierroksen ottelussa Saksan vahva Simon Doege taisteli tiukasti, mutta Djoukaev vei voiton sidonnallaan. Semifinaalissa Hollannin Martin Mauro vei voiton Djoukaevin hyvästä alusta huolimatta. Mauro onnistui kääntämään Djoukaevin alleen vastaheitollaan. Pronssiottelussa Hollannin Luuk Bouwmeester sai vastaansa sisuuntuneen hämeenlinnalaisen. Djoukaev onnistui ottelun loppupuolella kuristuksessaan ja hollantilainen joutui luovuttamaan.

Samuli Koskinen sijoittui seitsemänneksi alle 21-vuotiaiden miesten alle 73 kilon sarjassa.