sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Turpal on pohjoismaidenmestari

Hämeenlinnan judoseuran nelimiehinen joukkue onnistui hienosti Tanskan Hillerødissa otelluissa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa ottamalla neljä mitalia.

Turpal Djoukaev voitti PM-kultaa alle 18-vuotiaiden alle 66 kilon sarjassa. Djoukaev oli suorastaan ylivoimainen voittamalla kaikki ottelunsa ipponeilla. Djoukaev kävi tatamilla viisi kertaa ja  kaikki päättyivät siihen että tuomari nosti kätensä kohti kattoa, kun Djokaevin täydelliset suoritukset päättivät ottelut ennen täyttä aikaa. Finaalissa kaatui isäntämaan Sune Laursen.

Sikko Kaewasa eteni miesten alle 73 kilon sarjassa finaaliin. Loppuottelupaikka irtosi neljällä ippon-voitolla. Finaalissa Ruotsin kokenut Viktor Allansson onnistui paremmin ja vei voiton. Kaewasan kaulaan ripustettiin siten hopeamitali.

Henri Hannula eteni miestan alle 90 kilon sarjassa välierään kahdella ippon-voitolla. Välierässä sarjan kultamitalisti Norjan Kornelius Eilertsen suisti hämeenlinnalaisen pronssiotteluun. Pronssiottelussa Islannin Egil Blondal kaatui ipponilla.

Lalli Nuorteva otti pronssia miesten alle 100 kilon sarjasta. Alkupoolinsa kakkoseksi otellut Nuorteva kärsi välierässä tappion Ruotsin Jonathan Fagerhillille ja päivä päättyi siten pronssimitaliin.