torstai 28. kesäkuuta 2018

Turpalille EM-pronssia

Hämeenlinnan judoseuran Turpal Djoukaev otti Sarajevossa järjestetyistä kadettien EM-kisoista pronssia. Alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Suomea edustanut Djoukaev otti mitalinsa alle 60 kilon sarjasta.

Pronssiottelu oli tiukka ja jännittävä taistelu. Vastassa oli Itävallan Vache Adamyan. Djoukaev onnistui heti ottelun alussa kaatamaan itävaltalaisen waza-arin arvoisesti tatamin pintaan. Djoukaev taisteli tarkasti eikä päästänyt lyhyempää Adamyania liiaksi hätyyttelemään itseään. Yllättäen otteluaikaa ollessa jäljellä alle puoli minuuttia videotuomarit päättivät hylätä Djoukaevin pistesuorituksen ja tilanne olikin yllättäen taas 0-0. Hämeenlinnalaisen pääkoppa kesti hienosti yllättävän tilanteen ja taistelu jatkui samanlaisena jatkoajalla. Kun jatkoaikaa oli käyty  lähes kolme minuuttia Djoukaev otti käyttöön jo aiemmin vastustajien tuhoksi käyneen jalkaheittonsa ja koukkasi vastustajan tyylikkäästi selälleen ipponin arvoisesti. Videotuomaritkin olivat tällä kertaa tyytyväisiä.

Djoukaev aloitti päivän suoraan toiselta kierrokselta vastustajanaan Azerbaidzanin Zamaddin Poladov. Djoukaev voitti ottelun tyylikkäällä kouchimakikomi-jalkaheitollaan. Toisessa ottelussa vastassa Georgian Beka Tsifiani. Georgilainen erehtyi ottelun lopussa yrittämään uchimataansa, jonka hämeenlinnalainen käänsi omaksi vastaheitokseen ja rullasi Tsifianin waza-arin arvoisesti tatamiin. Poolifinaalissa matka kohti välierää katkesi, kun Turkin Enes Uysal onnistui väistelemään Djoukaevin heittoyrityksiä ja pystyi ottelun lopussa katkaisemaan Djoukaevin painostuksen jalkaheitollaan. Keräilyotteluissa Djoukaev jatkoi taas voittokulkuaan.  Hollannin Bart Weling kompastui vuorostaan Djoukaevin kouchimakikomiin waza-arin arvoisesti. Seuraavassa ottelussa oli panoksen paikka  pronssiottelussa. Vastustaja oli Itävalla David Kleiber. Ottelu eteni tasaisesti, Djoukaevin hienoisessa hallinnassa. Kun otteluaikaa oli vajaa minuutti Djoukaev käänsi itävaltalaisen yrityksen omaksi waza-arikseen. Seuraavasta aloituksesta Kleiber onnistui tasoittamaan ottelun. Djoukaev ei häkeltynyt vaan päätti ottelun hienolla kombinaatiolla voitokseen.

Djoukaev osoitti kaikissa otteluissaan päättäväisyyttä ja otteluvarmuus oli lähes käsinkosketeltavaa. Turpal Djoukaevin pronssimitali oli Suomen kolmemiehisen joukkueen paras suoritus ainakin kisojen avauspäivänä.