sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Mitaleja Startti Cupista

Hämeenlinnan judoseuran tuoreet kisajudokat ottivat ensiaskelia tai heittoja Kirkkonummella järjestetyn Startti Cupin tatameilla. Startti Cup on aloitteliville kisajudokoille tarkoitettu kisa, jossa on mahdollisimman pienellä kynnyksellä kokeilla ottelua samantasoisten judokoiden kanssa.  Kisassa pyritään muodostamaan sarjat mahdollisimman tasaisiksi.

Jaakko Pohjola otti ensimmäisestä kisoistaan pronssia miesten alle 85 kilon sarjasta. Pronssimitali irtosi yhdellä voitolla, kun avausottelu päättyi alle minuutissa kahteen waza-ariin. Kokemattomuus näkyi kahdessa muussa  ottelussa siten että omat heittoyritykset kääntyivät usein vastustajan heitoiksi. Pohjolan näkövamma antaa hieman tasoitusta vastustajille, mutta samalla se tuo omaa jännitystä vastustajillekin.

Sisarukset Antti ja Iida Hakamäki ottelivat samassa alle 11-vuotiaiden poikien alle  28,5 kilon sarjassa. Antti nappasi voiton siskostaan ja toisenkin voiton tyylikkäällä osotogarilla. Antti otti sarjasta lopulta pronssia ja sarjan ainoa tyttö Iida oli neljäs yhdellä otteluvoitolla.

Olavi Tölli otteli alle 11-vuotiaiden alle 33,1 kilon sarjasta. Tölli sijoittui sarjassa neljänneksi.

Valmentaja Olli Paasimaa kiitteli uusien kisajudokoiden tahtoa ja itseluottamusta.