sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Villelle pronssia Tartosta

Hämeenlinnan judoseuran Ville Kivelä otti pronssia Tartossa järjestetystä K. Keerakun lasten judopäiviltä. Viron suurimman junioreiden judokisan tatameilla oli yli 500 judokaa.

Kivelän sarjassa alle 16-v alle 60 kiloiset oli 21 judokaa. Kivelä arvottin suoraan kaavion toiselle kierroksella ja vastaan tuli Latvian Artjoms Gorbatenko. Ottelu eteni tasaisesti molempien onnistuneiden waza-arin arvoisten suoritusten siivin. Kivelän toinen jalkaheitto tuotti waza-arin ja se päätti ottelun Kivelän voittoon. Kolmannen kierroksen ottelussa Venäjän Shakhrom Bakhronov onnistui pitämään ottelun tasaisen ja venytti ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla Kivelän käsiheitto päätti venäläisen vastustelut. Välieräottelussa Valko-Venäjän Kuris Stafan oli parempi, kun hänen lonkkaheittonsa onnistui täydellisesti ja näin Kivelän tie jatkui pronssiotteluun. Pronssiotteluvastus oli Liettuan Matas Gerulskis. Kivelä ei tarvinnut kuin alle puoli minuuttia osoittaakseen paremmuutensa ja pakottikin kuristuksella liettualaisen luovuttamaan. Näin Kivelä otti Tarton kisoista viimevuotisen pronssimitalinsa seuraksi toisen samanlaisen.

Kivelä jatkoi vielä otteluja 18-vuotiaiden alle 60 kilon sarjassa. Samassa sarjassa otteli myös Veikko Noel. Kivelä päätyi sarjassa seitsemänneksi, Noel ei sijoittunut.
Tarto 2019 BB-60
1. Pavel VORONAU Gomselmash/POL
2. Kuris STAFAN Moksdushor/BLR
3. Roberts PURS Aluksne/LAT
3. Ville KIVELÄ Hämeenlinnan Judoseura/FIN